Η σημασία του ντέρμπι για τον Ολυμπιακό

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ, αλλά για το "¨παράδοξο" των τελευταίων ημερών.

Χωρίς αμφιβολία, στο DNA του Ολυμπιακού βρίσκεται η νοοτροπία του νικητή. Κάνει πρωταθλητισμό από την ημέρα της ίδρυσής του. Και έχει ως στόχο πάντα την κορυφή. Ο κόσμος περιμένει επιτυχίες από την ομάδα του. Συνήθως, είναι απαιτητικός. Είναι ο πιο αυστηρός κριτής.

Το «παράδοξο» (αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι) των τελευταίων ημερών είναι το γεγονός πως οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» αποθεώνουν τους παίκτες και τον προπονητή μετά από δύο ήττες, από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και από την Μίλαν στο «Σαν Σίρο».

Θα ήταν παράδοξο αν δούμε ψυχρά τα αποτελέσματα. Ωστόσο, όσοι παρακολούθησαν τους δύο αγώνες και έχουν γενικότερα άποψη για όλα όσα αλλάζουν στο φετινό Ολυμπιακό, αντιλαμβάνονται πως ο κόσμος των «Πειραιωτών» αναγνωρίζει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται εντός των τειχών του Αθλητικού Κέντρου του Ρέντη.

Η απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη να τα αλλάξει όλα στο ποδοσφαιρικό τμήμα μετά την απογοητευτική περσινή σεζόν, έχει ουσιαστικά αποτελέσματα. Διότι δημιουργήθηκε ένα νέο ρόστερ, αλλαγμένο σε πολύ μεγάλο ποσοστό, το οποίο χαρακτηρίζεται από ποιότητα, προσφέροντας εξαιρετικές επιλογές στον Μαρτίνς σε κάθε θέση.

Έπειτα, ο Πορτογάλος τεχνικός που κλήθηκε να δημιουργήσει το νέο «οικοδόμημα», από νωρίς αφήνει εξαιρετικά δείγματα γραφής. Με πολλή δουλειά, φτιάχνει μία ομάδα που παίζει για τη νίκη από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο (θυμηθείτε τις νίκες επί του Αστέρα και του Πανιώνιου λίγο πριν από το «φινάλε»), προσφέροντας θελκτικό θέαμα.

Το αντιλαμβάνεται ο κόσμος του Ολυμπιακός. Βλέπει την προσπάθεια που γίνεται εντός των τειχών. Και την αναγνωρίζει, ακόμη και σε εκείνες τις βραδιές στις οποίες η νίκη καταλήγει στο αντίπαλο στρατόπεδο. Τούτο είναι μεγάλο επίτευγμα για τον Πέδρο Μαρτίνς, τους ποδοσφαιριστές του και τη διοίκηση της πειραϊκής εταιρίας.

Πρόκειται για τα βασικά στατιστικά τα οποία με μαθηματικό τρόπο οδηγούν στην επιτυχία. Είναι η συνταγή για να διεκδικήσει ο Ολυμπιακός το τρίποντο στο ΟΑΚΑ, στο εξόχως σημαντικό ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η νίκη θα του είναι χρήσιμη στην κούρσα του τίτλου. Απαραίτητη, δεν θα μπορεί να το πει κάποιος μετά την ολοκλήρωση μόλις της 6ης αγωνιστικής. Αλλά κάθε επιτυχία, είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα που καταλήγει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.