Ολοκλήρωσε με το απόλυτο

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για τον τερματισμό του ΠΑΟΚ σ' αυτόν τον πρώτο μίνι μαραθώνιο αγώνων, τη νίκη του "Δικεφάλου" κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης σε μια ιδιαίτερη ημέρα για την ομάδα και για το τί ακολουθεί από εδώ και πέρα ...

Με δυο γκολ από «στημένες» φάσεις, ένα του Μαουρίσιο στο 16’ κι ένα του Κρέσπο στο 90’ ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε και τον αγωνιστικό σκόπελο του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 και ολοκλήρωσε το πρώτο σημαντικό κομμάτι του πρωταθλήματος έχοντας το απόλυτο, ήτοι έξι στις έξι νίκες και πηγαίνει στη δεύτερη διακοπή της σεζόν με τις καλύτερες προϋποθέσεις, όντας επικεφαλής στον βαθμολογικό πίνακα με συγκάτοικο τον Ατρόμητο. Σε μια αρκετά φορτισμένη ημέρα, όπως κάθε τέτοια ημέρα τα τελευταία δέκα εννιά χρόνια, προηγήθηκε χρονικά το ετήσιο μνημόσυνο των έξι αδικοχαμένων παιδιών στο δυστύχημα των Τεμπών, ενώ πριν από την έναρξη του αγώνα τα μέλη και των δυο ομάδων μαζί με τον κόσμο που βρέθηκε χτες στην Τούμπα τίμησαν τη μνήμη τους με την κατάθεση στεφάνων, ανθοδέσμων, την τήρηση ενός λεπτού σιγή και τα μαύρα περιβραχιόνια στο αριστερό χέρι των γηπεδούχων.
Με αρκετό κόσμο να δίνει το «παρών» ο «Δικέφαλος» παρουσιάστηκε με λίγες αλλαγές στη σύνθεσή του σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης Πέμπτης. Πιο συγκεκριμένα ο Τόσκα έδωσε τη θέση του στον Βιεϊρίνια, ο Κάνιας στον Σάκχοφ κι ο Λημνιός στον Μπίσεσβαρ. Λίγο ή πολύ ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήξερε τί να περιμένει, καθώς από χτες, μιλώντας στην κάμερα των καναλιών «novasports» «προφήτευσε» πως δε θα ήταν εύκολος αγώνας, γνωρίζοντας φυσικά τον αντίπαλο αλλά κυρίως επειδή ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον τη δική του. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με σημαντική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, που με τον Γιάννη Μαντζουράκη πλέον στην τεχνική ηγεσία έδειξε πολύ πιο συγκροτημένη ομάδα, με σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό, ικανή να εκμεταλλευτεί τις στιγμιαίες αδυναμίες των αντιπάλων της. Η ουραγός και χωρίς βαθμό ομάδα του Απόλλωνα στο 7’ έκανε την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα με τον Ντούρσο να βγάζει τετ α τετ – υπό γωνία – τον Τριάδη και τον Πασχαλάκη να τον σταματά, επιβεβαιώνοντας και το προβλεπόμενο σενάριο του αγώνα. Πυκνή συνοχή σε άμυνα, μικρές αποστάσεις μεταξύ ποδοσφαιριστών και γραμμών, με παγίδες πίεσης ψηλά προκειμένου να εκμεταλλευτούν το λάθος και να φύγουν γοργά στην αντεπίθεση.
Τα σχέδια όμως τους τα χάλασαν ο Πέλκας με τον Μαουρίσιο. Μια νέα «κομπίνα» με τον πρώτο δημιουργό από το κόρνερ και τον δεύτερο να κάνει κίνηση, να μπαίνει στην περιοχή και με μονοκόμματο σουτ ν’ ανοίγει το σκορ. Ηταν αυτό που έλειπε από τους γηπεδούχους, που μπήκαν στον αγώνα – σχετικά – καλά, με ορμή, ενέργεια, διάθεση, στοιχεία όμως που έδειχναν να (εξ)ασθενούν, δίνοντας τη θέση τους στο εύκολο λάθος στα πέριξ της αντίπαλης περιοχής, ειδικά από την αριστερή πτέρυγα. Σημαντική σταθερά ο Βραζιλιάνος μέσος που ναι μεν ήταν επιβαρυμένος από τους διαδοχικούς αγώνες όμως είχε το «καθαρό» μυαλό για να κρατήσει μπάλα και να οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας του, απελευθερώνοντας τον Σάκχοφ. Ο Ουκρανός όντας πιο «φρέσκος» ήταν αυτός που έσπευδε να ντουμπλάρει τα εξτρέμ, πότε από τη μια και πότε από την άλλη πλευρά έχοντας σα στόχο – αρχικά – την υπεραριθμία κι από εκεί τη δημιουργία μιας καλής συνθήκης για να έρθει το γκολ. Κάτι που δε συνέβη καθώς δεν υπήρχε δημιουργικότητα, φαντασία, πρωτοβουλία. Και παρά το γκολ που σημείωσαν οι γηπεδούχοι αυτό δεν άλλαξε.
Παρόλα αυτά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια πολύ καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, όταν σε συνθήκες απόλυτης πίεσης ο Ζαμπά ανέκτησε την κατοχή από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο επερχόμενος Μπίσεσβαρ έπιασε απευθείας το σουτ όμως η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Βαφέα. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δίχως διαφοροποιήσεις και για τις δυο ομάδες αλλά με μια καλή στιγμή για την ομάδα του κ. Λουτσέσκου, όταν ο Πρίγιοβιτς έβγαλε πανέμορφα τον Ζαμπά στην αντεπίθεση, εκείνος δοκίμασε δυνατό, συρτό σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ στο 49’ κι ένα λεπτό μετά ο Βιεϊρίνια υποδείχτηκε σε αντικανονική θέση προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.
Θέλοντας ν’ αλλάξουν τα πράγματα σε σχέση με το πρώτο μέρος, μια από τις ειδοποιούς διαφορές ήταν η – κατά περίσταση – προώθηση των κεντρικών αμυντικών. Σε μια από αυτές στο 57’ ο Βαρέλα δοκίμασε σουτ εκτός περιοχής χωρίς όμως να βρει στόχο. Ο κ. Μαντζουράκης προχώρησε σε δυο αλλαγές μέσα σε δέκα λεπτά ρίχνοντας στον αγώνα τους Γκινό – Σικαμπάλα, με τον δεύτερο να χειροκροτείται και ν’ ανταποδίδει την τιμή στον κόσμο, δέκα τρία χρόνια μετά την παρουσία του στην ομάδα του «Δικεφάλου». Κι ενώ όλα κυλούσαν σε μια λεπτή ισορροπία, ήρθε η ευκαιρία του Απόλλωνα στο 67’ με τον πολύ καλό Κονέ να βγάζει τη σέντρα και τον Μάντζιο – υπό την πίεση του Κρέσπο – να κάνει την κεφαλιά, δίχως όμως να δημιουργήσει πρόβλημα στον Πασχαλάκη. Θέλοντας να αλλάξει ορισμένα πράγματα ο κ. Λουτσέσκου στο 72’ πέρασε τον Καρέλη αντί του Ζαμπά κι ένα λεπτό μετά υπήρξαν νέες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για υπόδειξη οφ σάιντ στον Πρίγιοβτς αυτήν τη φορά. Κάτι ανάλογο συνέβη και για τον Απόλλωνα στο 76’ σε νέα συνεργασία Κονέ – Μάντζιου.
Στο 80’ ο Πρίγιοβιτς έδωσε τη θέση του στον Ακπομ και στο 85’ υπήρξαν νέες διαμαρτυρίες για μαρκάρισμα του Χουάντερσον στον Καρέλη εντός περιοχής, δίχως να καταλογιστεί κάτι. Η ύστατη ευκαιρία των φιλοξενούμενων ν’ αλλάξουν τον ρου της αναμέτρησης ήρθε στο 86’ ξεκινώντας και πάλι από τα πόδια του Κονέ, με τον Σικαμπάλα να «γεμίζει» από δεξιά και τον Μάντζιο – ανάμεσα σε δυο αμυντικούς του ΠΑΟΚ – να παίρνει την κεφαλιά μεν τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει δε. Με την είσοδο των Γκαρός και Λημνιού, με ένα λεπτό διαφορά οι δυο προπονητές ολοκλήρωσαν τις κινήσεις τους στο 87’. Με την αγωνία στο κατακόρυφο, η λύση δόθηκε με τον ίδιο τρόπο που άνοιξε το σκορ. Από κόρνερ του Πέλκα ο Κρέσπο έπιασε την κεφαλιά, αυτή βρήκε στον Γκαρός αλλάζοντας πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα με τη συμπλήρωση ενενήντα λεπτών. Δεν ήταν μια εμφάνιση εξαιρετικού ποδοσφαίρου, όπως αυτήν της περασμένης Πέμπτης, αλλά ήταν σαν τη γνωστή φράση «τόσο … όσο».
Μετά από μια πολύ δύσκολη κι απαιτητική περίοδο ο «Δικέφαλος» έχει δέκα πέντε αγώνες, με δέκα νίκες, τρεις ισοπαλίες και δυο ήττες (σ.σ. Μπενφίκα και Τσέλσι), ενώ στο πρωτάθλημα διευρύνει το καλύτερο ξεκίνημά του έχοντας το απόλυτο σε βαθμούς. Αυτό εξασφαλίζει την ηρεμία και τις συνθήκες που χρειάζονται τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές προκειμένου αρχικά να ξεκουραστούν και να αποφορτιστούν (σ.σ. την προσεχή Πέμπτη το πρωί επιστρέφουν στις προπονήσεις) κι εν συνεχεία να δουλέψουν πάνω στα θέματα που εκείνοι κρίνουν ότι χρήζουν βελτίωσης και να προετοιμαστούν για τη συνέχεια. Καλή δύναμη, καλή συνέχεια …


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.