Η Ρώμη δε κτίστηκε σε μία ημέρα

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την δεύτερη ήττα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, από τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ».

Χωρίς καμία αμφιβολία, ο Ολυμπιακός «πέταξε» το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον ΟΦΗ. Σε τούτο το διάστημα, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έδειχνε «βραχυκυκλωμένη» στο «Γεντί Κουλέ», αδυνατώντας να βρει τρόπους για να δημιουργήσει ευκαιρίες. Παράλληλα, βρέθηκε και πίσω στο σκορ, με αποτέλεσμα ο Πορτογάλος τεχνικός να υποχρεωθεί σε διορθωτικές κινήσεις με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Οι επιλογές των Καμαρά και Τουρέ δε του «βγήκαν» και περνώντας στη θέση τους τον Νάτχο και τον Φετφατζίδη, βελτιώθηκε κατακόρυφα η εικόνα των «ερυθρόλευκων». Με τη συμπλήρωση μίας ώρας, αντικαταστάθηκε και ο Χριστοδουλόπουλος με τον Μάνο, αλλάζοντας το 4-2-3-1 σε 4-4-2. Ωστόσο, οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν δεν αξιοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα στους τρεις τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός να έχει συγκομιδή μόλις ενός βαθμού, από το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. 

Τι φταίει; Ο Μαρτίνς παραδέχθηκε πως στο πρώτο μέρος ο κόσμος δεν είδε τον Ολυμπιακό που θέλει, τονίζοντας πώς για να καταλήξει ο τίτλος του πρωταθλητή στο Λιμάνι, οι παίκτες του οφείλουν να έχουν στη συνέχεια την εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου. Πράγματι, μονάχα έτσι θα μπορέσει να ξαναμπεί σε τροχιά τίτλου, αφού μετά την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής είναι πια στο -6 από την κορυφή. 

Ωστόσο, δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως στον αγωνιστικό χώρο βλέπουμε μία νέα ομάδα και έναν προπονητή που προσπαθεί πολύ για να εμφανίσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο το οποίο θα προσφέρει θελκτικό θέαμα. Η προσωπική μας άποψη είναι πως κάθε νέο «οικοδόμημα» χρειάζεται χρόνο για να αποκτήσει διάρκεια και να έχει αποτελέσματα. Η ιστορία, μας έχει διδάξει πως η «Ρώμη δε κτίστηκε σε μία ημέρα». Απαιτείται υπομονή, δουλειά από όλους όσοι σχετίζονται με τους «ερυθρόλευκους», διόρθωση των όποιων λαθών, ώστε στη συνέχεια να κυνηγήσουν τους στόχους τους. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.