«Για μένα κέρδισε ο Παναθηναϊκός και η Κομοτηνή»

Ο Παντελής Λώλης γράφει στο προσωπικό του blog για την πρεμιέρα της Volley League και τα όσα έγιναν στο ντέρμπι των «αιωνίων» το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο καταλληλότερος τρόπος για να περιγράψει κανείς την πρεμιέρα της Volleyleague είναι να βγάλει δήλωση …Λουτσέκου. Αν λοιπόν ο Ρουμάνος τεχνικός έβλεπε τα τεκταινόμενα σε Κομοτηνή και Κυψέλη είμαι κάτι παραπάνω από σίγουρος ότι θα έκανε την παρακάτω δήλωση: «Για μένα κέρδισε ο Παναθηναϊκός και η Κομοτηνή». Νομίζω ότι η δήλωσή του δεν θα είχε μεγάλη απόκλιση από αυτό που συνέβη και στα δύο γήπεδα. Γιατί οκ, για να το σοβαρέψουμε, μπορεί να νίκησαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, αλλά στην πρεμιέρα νομίζω ότι πρέπει να πέσει «γλυκό» μελάνι τόσο για τον Παναθηναϊκό των επτά παικτών όσο και για την Κομοτηνή της οικογένειας Δαλακούρα. 

Ντέρμπι λοιπόν στην Κυψέλη. Ένας από τους χειρότερους Ολυμπιακούς των τελευταίων ετών «πνίγηκε» από τα πολλά «πρέπει» του. «Έπρεπε» να κερδίσει ο Ολυμπιακός, «έπρεπε» να μην χάσει βαθμό, «έπρεπε» να μην χάσει σετ, «έπρεπε» να συντρίψει τον αντίπαλό του. Από τα τέσσερα παραπάνω «έπρεπε» μόνο ένα έκαναν πράξη οι πρωταθλητές. Σε όλα τα άλλα απέτυχαν παταγωδώς. 

Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ο Ολυμπιακός, του οποίου το μπάτζετ πλησιάζει το εκατομμύριο Ευρώπουλα, έχανε από τον Παναθηναϊκό που κοστίζει όσο ο Ραουβένρτινκ και ο Σμιτ μαζί. Δεν θέλω να μείνω στην φάση που φωνάζει ο Παναθηναϊκός. Δυστυχώς πέρα από το λάθος του επόπτη σαφέστατη ευθύνη φέρει ο έμπειρος πρώτος ρέφερι Γεροθόδωρος που έπρεπε να είχε προσωπική άποψη. Όμως το λάθος του κορυφαίου Έλληνα διαιτητή, με παρουσίες στα παγκόσμια πρωταθλήματα, είναι ανθρώπινο και η κουβέντα σταματάει εκεί. Ας είχε προνοήσει η ΕΣΑΠ να επενδύσει ένα κομμάτι των 500 χιλιάδων ευρώ που πήρε από την ΕΡΤ στα βαλιτσάκια του video challenge. Όποιος παρακολούθησε τα πρόσφατα παγκόσμια πρωταθλήματα θα είδε πως δεν άνοιξε μύτη με τις πολλές λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών. 

Ότι έγινε έγινε όμως και πίσω δεν γυρνά και ποτέ δεν πρόκειται να μάθουμε αν ο Παναθηναϊκός παίρνοντας τον πόντο για το 13-11 θα έπαιρνε και το σετ. 

Αυτό όμως που μάθαμε είναι ότι ο Ανδρεόπουλος φτιάχνει ομάδα «Ανδρεόπουλου». Δηλαδή με καρδιά, με ταλέντο, με όρεξη για την επιστροφή, τουλάχιστον, στην τετράδα. Φτιάχνει ομάδα με Ράπτη και Χαράλαμπο. Και αν τον τελευταίο τον ξέραμε και είχαμε τονίσει ότι είναι το αστέρι του μέλλοντος, τον Αλέξανδρο μόνο μερικοί από εμάς τον γνώριζαν. Βλέπετε προλάβαμε να τον θαυμάσουμε στις προπονήσεις στην Αλεξανδρούπολη, στην Εθνική ομάδα, όταν κάρφωνε συνεχώς over. Το ίδιο έκανε και χθες απέναντι σε κάτι «ερυθρόλευκους» τύπους 210 εκατοστών. Ο Ανδρεόπουλος έτριβε τα χέρια του και μαζί και ο Καραμπέτσος που ήταν στην εξέδρα. Ο Ράπτης αν συνεχίσει έτσι βάζει υποθήκη να είναι τουλάχιστον στην 12άδα του Ευρωπαϊκού. Τουλάχιστον… 

Ο Ολυμπιακός τώρα, απογοήτευση, τουλάχιστον στην πρεμιέρα. Ο Μουνιόθ μας μπέρδεψε. Πολλές αλλαγές. Διπλές, τριπλές, μονές, χαμός, χάσαμε το μέτρημα. Το σημαντικό όμως είναι ότι δεν το έχασε εκείνος.

Άλλαζε τον έναν παίκτη μετά τον άλλο θέλοντας μεν να βοηθήσει την ομάδα του που όμως δεν πήρε ποτέ μπρος και δεν βρήκε ποτέ κοινό σημείο επαφής. Χαμηλά πολύ για τα επίπεδά τους, Ραουβέρντινγκ, Φράγκος, Στιβαχτής και Μπέμε.  Δεν έδωσαν αυτό που περίμενε ο Μουνιόθ. 

Και αν ο Ολυμπιακός έχασε βαθμό από τον Παναθηναϊκό, που έτσι κι αλλιώς μιλάμε για «αιώνιο» αντίπαλο και ματς πάντα ντέρμπι, τι να πει και ο ΠΑΟΚ που άφησε πόντο στην Κομοτηνή. Που στην Κομοτηνή! Όχι δεν έχω κάτι με την Κομοτηνή, ίσα ίσα μια χαρά ομάδα μάλλον έχουν φτιάξει για να παίρνουν πόντο από τον Κυπελλούχο. Ωστόσο δεν νομίζω ότι υπήρχε άνθρωπος στην ομάδα που πριν το παιχνίδι να προέβλεπε ότι θα πάρει δύο σετ από τους Θεσσαλονικείς. Αυτό δηλαδή και αν ήταν έκπληξη. Κρίμα που ο ΟΠΑΠ απέσυρε φέτος το ενδιαφέρον του για το άθλημα του φιλέ. Το καλύτερο τρέιλερ θα έφτιαχνε με τον βαθμό της Κομοτηνής. 

Αν λοιπόν ο «δικέφαλος» χρειάζεται τον Τζούριτς για να κερδίζει τους νεοφώτιστους τότε καλύτερα να το ξανασκεφτούν στην Θεσσαλονίκη όταν κάνουν λόγο για επιστροφή στους τίτλους. Σίγουρα έπρεπε να γίνει rotation ενόψει του ευρωπαϊκού αγώνα της Τετάρτης αλλά ειλικρινά όποιος πιστεύει ότι δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ των Σαφράνοβιτς, Χιμένεζ, Γκόρτσανιουκ και των λοιπών αστέρων να κερδίσει την Κομοτηνή τότε μάλλον κάτι λάθος γίνεται στο Παλατάκι. 

Η πρεμιέρα λοιπόν ανέδειξε τα προβλήματα των «αιωνίων» αντιπάλων τα τελευταία πέντε χρόνια στο φιλέ. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έπαθαν σίγουρα από την πρώτη τους παρουσία στο πρωτάθλημα. Έχασαν ανέλπιστα πόντο, Αν έμαθαν θα το …μάθουμε στη συνέχεια.  

ΥΓ1: Ο Φοίνικας μάλλον απουσίαζε από την πρεμιέρα. Ερασιτεχνική αντιμετώπιση επαγγελματικής διοίκησης στο θέμα Ζαλμά που επηρέασε την ομάδα. Κρίμα για τον κόουτς… 
ΥΓ2: Κόψτε επιτέλους το τσιγάρο στα κλειστά γυμναστήρια. Ειδικά οι παράγοντες θα έπρεπε να δίνουν το παράδειγμα. 
ΥΓ3: Ούτε θέλω να σκέφτομαι τι θα γινόταν στην Κυψέλη στη φάση του Ράπτη αν δεν ήταν ειδικής διαχείρισης το ντέρμπι «αιωνίων»…
ΥΓ4: Ευτυχώς κόπηκαν τα τεχνικά τάιμ άουτ στο 8 και στο 16 και βλέπουμε περισσότερο βόλεϊ. 
ΥΓ5: Οι δηλώσεις Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου και Ανδρέα Φράγκου παρακαλώ να μοιραστούν σε σχολές δημοσιογραφίας και γραφεία τύπου. Απλά υποδειγματικές μετά από ένα τέτοιο «καυτό» ντέρμπι. Ειδικά ο μικρός έγραψε… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.