Η σημασία του αγώνα στο “Ζοσί Μπαρτέλ”

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την ανάγκη που έχει Ολυμπιακός να πάρει το τρίποντο στον αγώνα με την Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο.

Αγώνα δίχως αύριο δίνει ο Ολυμπιακός στο Λουξεμβούργο με αντίπαλο την Ντουντελάνζ. Μετά από ένα σερί τεσσάρων αναμετρήσεων (με ΠΑΟΚ, Μίλαν, ΑΕΚ και ΟΦΗ) όπου η ομάδα του Πειραιά πήρε μόλις ένα βαθμό -στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ- οφείλει να επιστρέψει άμεσα στις επιτυχίες για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Αρχικώς για τον ξεκάθαρο στόχο που έχει στον όμιλο του: να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης. Προκειμένου να συνεχίσει να διεκδικεί μία από τις δύο πρώτες θέσεις, οφείλει να νικήσει εκτός και εντός έδρας την πρωταθλήτρια Λουξεμβούργου, η οποία μετράει δύο ήττες από την Μίλαν και την Μπέτις. Και με το σκεπτικό πως είναι ο αδύνατος κρίκος του ομίλου, όποιος εκ των Ολυμπιακού, Μίλαν και Μπέτις «σκοντάψει» από την Ντουντελάνζ, έχουμε τη βεβαιότητα πως θα βρεθεί εκτός του κόλπου της πρόκρισης.

Στη θεωρία μοιάζει εύκολο το έργο των «ερυθρόλευκων». Ωστόσο, αν δούμε πόσο δύσκολα έφθασε η Μίλαν στη νίκη στο Λουξεμβούργο, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την άποψή μας. Από τη στιγμή που στο τραπέζι υπάρχει και το πάθημα του Ηρακλείου, όσοι παίκτες εμπιστευθεί ο Μαρτίνς, οφείλουν να αντιμετωπίσουν με τη μέγιστη σοβαρότητα το ματς στο «Ζοσί Μπαρτέλ», από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο. 

Έπειτα, μία επιτυχία θα ξαναφέρει στην επιφάνεια την αυτοπεποίθηση που τόση ανάγκη έχουν οι «Πειραιώτες» στη συνέχεια της περιόδου. Άλλωστε, η καλή ψυχολογία αποτελεί βασικό παράγοντα στον αθλητισμό προκειμένου το αποτέλεσμα της εξίσωσης να έχει θετικό πρόσημο. Με βάση όλα τα παραπάνω προσεγγίζουμε το ματς του Λουξεμβούργο ως ένα πρόωρο τελικό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.