Έκανε restart στο Λουξεμβούργο

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τη σημασία της νίκης του Ολυμπιακού επί της Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο.

Ήταν κομβικός ο αγώνας στο Λουξεμβούργο. Και ειδικά το δεύτερο ημίχρονο, καθώς είχαν προηγηθεί 17 τελικές των «ερυθρόλευκων», δίχως να αξιοποιηθεί ούτε μία΄στο “Ζοσί Μπαρτέλ”. Χρειάστηκε η 20η τελική προσπάθεια για βρει ο Τοροσίδης το δρόμο προς τα δίκτυα και ουσιαστικά να βάλει τα θεμέλια της νίκης του Ολυμπιακού επί της Ντουντελάνζ.

Άλλο αποτέλεσμα δεν υπήρχε για την ομάδα του Μαρτίνς, η οποία μετρούσε ένα σερί τεσσάρων αγώνων (με ΠΑΟΚ, Μίλαν, ΑΕΚ και ΟΦΗ) χωρίς τρίποντο. Ήταν μία νίκη που τόνωσε την αυτοπεποίθηση των «ερυθρόλευκων» ενόψει της δύσκολης συνέχειάς τους στο πρωτάθλημα, αλλά και στο Europa League. Ήταν μία επιτυχία που τους κράτησε σε τροχιά πρόκρισης στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης.

Μόνο που αυτή η ιστορία με τις πολλές αναξιοποίητες ευκαιρίες, αρχίζει και προβληματίζει. Σαφώς και κάθε προπονητής θέλει να βλέπει από τους παίκτες του να δημιουργούν φάσεις. Δίχως άλλο, στον τομέα αυτό οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν υψηλότατο βαθμό. Αλλά στη συνέχεια της περιόδου θα πρέπει να βρουν τον τρόπο για να αυξήσουν το ποσοστό αξιοποίησης των ευκαιριών που δημιουργούν. Σε αντίθετη περίπτωση, θα τεθεί σε κίνδυνο η προσπάθεια επίτευξης των στόχων της σεζόν.

Με τον τραυματισμό του Γκερέρο, άδειασε από φορ η φαρέτρα του Μαρτίνς. Τραυματίας είναι και ο Χασάν. Απομένει ο Μάνος από τις καθαρές επιλογές για την κορυφή της επίθεσης. Όπως είδαμε στο Λουξεμβούργο, ο Πορτογάλος τεχνικός υπολογίζει για το ρόλο του επιθετικού και τον Χριστοδουλόπουλου, ενώ όπως είχε δηλώσει πρόσφατα στο novasports, λύσεις στη θέση αυτή μπορούν να δώσουν επίσης οι Φορτούνης και Ποντένσε.

Πλέον, οι «Πειραιώτες» θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες και στο πρωτάθλημα. Στον αγώνα της Δευτέρας με τον Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη, έχουν την δυνατότητα να «σπάσουν» το σερί τριών αγώνων χωρίς τρίποντο (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ). Ουσιαστικά, το ταξίδι στο Λουξεμβούργο μπορεί να είναι το restart στη σεζόν.

Και μην ξεχνάμε πως η ομάδα του Μαρτίνς είχε καλή απόδοση κόντρα στη Ντουντελάνζ παίζοντας με επτά αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον ΟΦΗ. Μία ακόμη απόδειξη πως το φετινό ρόστερ έχει βάθος. Θέση την οποία συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε, παρά τη φτωχή συγκομιδή βαθμών στα προηγούμενα ματς του πρωταθλήματος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.