Να χτίσει πάνω στο μηδέν

Ο ΟΦΗ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε τρία σερί ματς για πρώτη φορά από το 2012 και καλείται να βελτιώσει την επιθετική λειτουργία. Του Αποστόλη Λάμπου

Τις έξι πρώτες αγωνιστικές ο ΟΦΗ δεχόταν γκολ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο και σίγουρα από στατικές φάσεις. Μία αρχική βελτίωση παρατηρήθηκε στο ματς με τη Λαμία (1-1), αλλά η πραγματική βελτίωση παρατηρήθηκε στη νίκη επί του Ολυμπιακού (1-0).

Έκτοτε η ομάδα δεν έχει δεχθεί γκολ στα ματς με ΑΕΛ και Απόλλωνα. Το αρνητικό είναι ότι δεν έχει σκοράρει κιόλας. Σε ματς όμως τα οποία χαρακτηρίζονται ως “έξι πόντων” τα πάντα ξεκινούν από το μηδέν στην άμυνα. Το κοινό στοιχείο των τριών αυτών αναμετρήσεων είναι η τεράδα στην άμυνα η οποία ήταν ίδια κι απαράλλαχτη (Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Αργυρόπουλος, Κοροβέσης).

Φυσικά για να μείνει το μηδέν σημαντική ήταν η συβμολή όλων των παικτών που αγωνίζονται από τη μέση και μπροστά οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την πρώτη άμυνα. Φυσικά αυτό το πλάνο δεν γίνεται να λειτουργεί αποτελεσματικά εδώ και 270 λεπτά. Γι’ αυτό υπάρχει κι ο τερματοφύλακας.

Ο Γιώργος Στρέζος και στα τρία αυτά παιχνίδια έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις και έχει στο ενεργητικό του από τουλάχιστον μία σπουδαία επέμβαση, από αυτές που συμβάλλουν καθοριστικά στο να μείνει το μηδέν και που δίνουν σιγουριά στους συμπαίκτες του. 

Ο Νίκος Παπαδόπουλος ασφαλώς και είναι ικανοποιημένος από την αμυντική λειτουργία της ομάδας του στα τελευταία παιχνίδια. Πρέπει λοιπόν να “χτίσει” πάνω σε αυτό το θετικό στοιχείο, μα συνεχίσει να δουλεύει με τους παίκτες του πάνω σε αυτό το πλάνο και εν συνεχεία να βρει τρόπους με τους οποίους θα βοηθήσει την ομάδα του να γίνει και πιο αποτελεσματική επιθετικά.

Ο Γιάννης Μαντζουράκης λίγο έλειψε να πάρει βαθμό στο Καραϊσκάκη. Με το ίδιο πλάνο αντιμετώπισε και τον ΟΦΗ και πήρε τον πρώτο του βαθμό. Οργάνωση, αμυντική προσήλωση από όλους και περιορισμός του Πλατέλλα συνέβαλλαν στο να μην κάνει σχεδόν ούτε φάση ο ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ.

Κίνηση στο χώρο χωρίς μπάλα δεν υπήρχε παρά το γεγονός ότι Κυριακίδης, Κουτισανικούλης, Αραβίδης έτρεξαν πολύ, εντούτοις δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα όποια κενά άφηναν οι παίκτες της Ελαφράς Ταξιαρχίας. Πλάνο υπήρχε, απλά η τακτική του αντιπάλου είχε “χαλάσει” το μυαλό των μελανόλευκων που δεν μπόρεσαν να συνεργαστούν. 

Με δουλειά πάνω σε αυτόν τον τομέα που σίγουρα θα κάνει ο Νίκος Παπαδόπουλος θα πρέπει να αναμένεται βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι. Τα μόλις έξι γκολ μετά από εννέα αγωνιστικές ασφαλώς και δεν τιμούν κανάναν στο Ηράκλειο, αλλά με την αμυντική βελτίωση να έχει αρχίσει να επέρχεται θα κερίσει χρόνο η ομάδα στο να δουλέψει και  στην επιθετική.

ΥΓ: Για την ιστορία να πούμε ότι ο ΟΦΗ είχε να κρατήσει σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια ανέπαφη την εστία του από αρχές του 2012 όταν δεν είχε δεχθεί γκολ σε τέσσερα σερί ματς:

14/01/2012 ΟΦΗ-ΔόξαΔράμας: 0-0
22/01/2012 Λεβαδειακός-ΟΦΗ: 0-2
28/01/2012 ΟΦΗ-Ξάνθη: 1-0
04/02/2012 Εργοτέλης-ΟΦΗ: 0-1


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.