Η λύση στον αγώνα με την Ντουντελάνζ

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τη σημασία του αγώνα του Ολυμπιακού με την Ντουντελάνζ της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League

Ο Πέδρο Μαρτίνς δε δέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης να συγκρίνει τον αγώνα κόντρα στην Ντουντελάνζ με αρκετά από τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, όπου οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού συνήθως αμύνονται μαζικά. Ωστόσο, αυτό θα είναι το σκηνικό του παιχνιδιού με την πρωταθλήτρια Λουξεμβούργου, της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. 

Στο Καραϊσκάκη, οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν απέναντί τους μία ομάδα η οποία θα περιμένει αρκετά μέτρα κάτω από τη σέντρα, προκειμένου να κλείσει τους διαδρόμους προς τη μεγάλη περιοχή της. Και θα προσπαθήσει να «κλέψει» βαθμό ή βαθμούς μέσω κάποια αντεπίθεσης.

Η λύση σε αυτά τα ματς είναι μία και ξεκάθαρη: να μπουν οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς με… το πόδι στο γκάζι προκειμένου να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Σε αντίθετη περίπτωση, όσο κυλάει ο χρόνος, αυτές οι ομάδες ορθώνουν τείχος από μπετόν μπροστά από τη μεγάλη περιοχή και γίνεται δύσκολο το έργο της παραβίασης της εστίας τους.

Θυμηθείτε πως κύλησε ο εντός έδρας αγώνας πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη. Σπαταλήθηκε το πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα στο δεύτερο, οι προσπάθειες των παικτών του Μαρτίνς να μπολιαστούν και από άγχος, καθότι ήταν μονόδρομος η νίκη. Τότε, ήρθε με γκολ του Μάνου στο 90′, ο οποίος δεν έχει δηλωθεί στη λίστα της UEFA για τα ευρωπαϊκά ματς.

Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα προτιμηθεί για την κορυφή της επίθεσης. Αν θα είναι ο Χριστοδουλόπουλος (έπαιξε φορ στο Λουξεμβούργο μετά τον τραυματισμό του Γκερέρο) ή ο Ναουέλ. Λογικά ο Χασάν θα μείνει στον πάγκο για να είναι ξεκούραστος στο κυριακάτικο ντέρμπι των «αιωνίων».

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός οφείλει να νικήσει την Ντουντελάνζ, ώστε να διεκδικήσει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση. Επιπλέον, με νίκη της Μπέτις επί της Μίλαν στο άλλο ματς του ομίλου, τότε η πρόκριση θα βρεθεί στα πόδια των παικτών του Μαρτίνς. Διότι με τρίποντο στην τελευταία αγωνιστική στο ματς με την ιστορική ομάδα του ιταλικού βορρά που θα διεξαχθεί στο Καραϊσκάκη, τότε οι «Πειραιώτες» θα περάσουν στους «32» του Europa League.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.