Υπάρχουν συνταγές για τα ντέρμπι αιωνίων;

Ο Νικήτας Αυγουλής γράφει στο blog του, για όσα μας έχουν δείξει μέχρι τώρα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Για το που θα κριθεί το πρώτο μεταξύ τους φετινό παιχνίδι, αλλά και για την έμπνευση του Σάρας που δημιούργησε... δεδικασμένο!

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός βρίσκονται μια ανάσα από το πρώτο φετινό μεταξύ τους ντέρμπι. Βάση των όσων έχουμε δει ως τώρα και από τους δύο κάλλιστα μπορούσαν να γραφτούν… σεντόνια τεχνικών αναλύσεων, πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων για τους δύο αιώνιους. Σε αυτά τα ιδιαίτερα παιχνίδια όμως, πριν από την τακτική παίζουν άλλα πράγματα, πιο σημαντικό ρόλο.

Είναι κλισέ, αλλά και τεράστιο γεγονός ότι το θέμα «όρεξη» κρίνει εν πολλοίς αυτά τα ματς. Η ομάδα που θα μπει να «δείρει» και θα ρίξει περισσότερες από τον άλλον θα έχει και προβάδισμα να νικήσει. Η έδρα παίζει τον δικό της ρόλο, αν και εσχάτως αμφότερες οι ομάδες έχουν αποδείξει ότι μπορούν και μακριά.

Σε θεωρητικό επίπεδο ο Ολυμπιακός, στο επιθετικό κομμάτι, έχει δείξει να είναι πιο έτοιμος, σε σχέση με τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται ακόμα σε στάδιο μονταρίσμαστος. Ο Καλάθης δεν έχει συγχρονιστεί απόλυτα με τη νέα τάξη πραγμάτων, κάτι το οποίο μόλις συμβεί θα ανεβάσει τον Παναθηναϊκό τουλάχιστον ένα επίπεδο.

Την ίδια στιγμή ο Σπανούλης στον Ολυμπιακό, έχει μπει στο νέο του ρόλο, σε αυτό του πλάγιου δεύτερου δημιουργού, χωρίς ωστόσο κι εκείνος (λογικό) να είναι απόλυτα σταθερός από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός σε κάθε του φάση προσπαθεί να διαβάζει κάθε δυνατό μις – ματς και να χτυπάει εκεί, ο Παναθηναϊκός από την άλλη επιμένει σε πολλά πικ εν ρολ τα οποία οι αντίπαλοί του χτυπούν παθητικά, θεωρώντας ότι δεν είναι ικανός να νικήσει μόνο με μακρινά σουτ.

Κι αυτό ωστόσο για τον Παναθηναϊκό, σημείο των καιρών μοιάζει να είναι, αφού παίκτες εκτελεστές στην αδύνατη πλευρά υπάρχουν όπως πχ ο Λοτζέσκι, ο Τόμας, ο Λάγκφορντ ή ακόμα και ο Παπαπέτρου, αλλά όχι με την ίδια σταθερότητα.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει δείξει να είναι η ομάδα που θα βάλει το μακρινό σουτ σαν πρώτη της προτεραιότητα. Τα κοντινά μις – ματς ενδιαφέρουν περισσότερο τον Μπλατ, όμως, για να φτάσει εκεί η μπάλα, πρέπει πριν να έχουν δουλέψει καλά οι περιφερειακοί και το βασικότερο να είναι απειλητικοί είτε από μέση είτε από μακρινή απόσταση.

Αν θα έπαιρνε κάποιος το ρίσκο να μαντέψει τι αμυντική τακτική θα ακολουθούσε ο Μπλατ, τότε είναι πολύ πιθανό να κατέληγε στο… κόλπο που χρησιμοποίησαν οι δύο τελευταίοι αντίπαλοι του Τσάβι Πασκουάλ. Ο Γιασικεβίτσιους πρώτος, έκλεισε διαδρόμους και ρίσκαρε μακρινά σουτ, ενώ ακολούθησε και ο Τζίκιτς της Μπουντούτσνοστ, χωρίς όμως να φτάσει στη νίκη, αφού η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων ήταν τεράστια.

Δεν θα μας ρίξει από τα σύννεφα λοιπόν αν δούμε τον Ολυμπιακό να περνάει κάτω από όλα τα σκριν, εκτός Λάγκφορντ, ή αν προκλητικά δίνει σε αρκετούς παίκτες του Παναθηναϊκού το μακρινό σουτ της αδύνατης πλευράς.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός στην έδρα του, λογικό είναι να έχει σκαρώσει αρκετά press. Παίζει στην έδρα του, θέλει να «φάει» μπάλες να πετύχει εύκολα καλάθια και έτσι να βάλει στο ποτάμι του τον Ολυμπιακό και να τον παρασύρει.

Περιμένουμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι που αναμφίβολα θα κρίνουν οι ισχυρές προσωπικότητες. Το mood της βραδιάς, αλλά και τα περισσότερα μακρινά σουτ που θα βρουν στόχο.

Καλή απόλαυση  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.