Any given Sunday

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου μέσω του blog του στο Novasports.gr κάνει τον απολογισμό της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Όπως έλεγε και ο προπονητής Αλ Πατσίνο στη σπουδαία ταινία του Όλιβερ Στόουν το 99, κάθε Κυριακή μπορούν να συμβούν τα πάντα. Αυτό όμως που μετράει στο τέλος της ημέρας είναι τι μπήκε στο σακούλι, οι βαθμοί.

Με το 1/3 της σαιζόν συμπληρωμένο, έχουμε πλέον ένα σαφές δείγμα του τι μπορούν να κάνουν οι ομάδες, έστω κι αν ο Ιανουάριος είναι καλή περίοδος για να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, αν και το χειμώνα χρειάζεται αρκετή τύχη στις επιλογές.

Ο ΠΑΟΚ που οδηγεί την κούρσα, δεν έχει παίξει «μπαλάρα», δε σε κάνει να τρίβεις τα μάτια σου, αλλά είναι σοβαρός μερικές φορές κυνικός και δείχνει ότι δύσκολα θα πετάξει βαθμούς. Νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ με ΑΕΚ, Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης και Παναθηναϊκό και συνεχόμενα τρίποντα, με την Ευρώπη να μοιάζει πολυτέλεια μπροστά στο στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ο μόνος λόγος που μπορεί να απωλέσει τον τίτλο είναι η «ψύχωση» για να τον πάρει.

Ο Ατρόμητος της τελευταίας θέσης στα εισιτήρια, έχει τον κορυφαίο προπονητή του πρωταθλήματος στο «διάβασμα» του αντιπάλου. Ο Κάναντι έχει τον τρόπο να εξουδετερώνει τα ατού των άλλων, αλλά και τα εργαλεία να παίξει μπάλα όποτε χρειάζεται. Αλλάζει σύστημα ακόμα και κατά τη διάρκεια του ματς, προσαρμόζεται με ευκολία στις απαιτήσεις του κάθε παιχνιδιού και μερικές φορές όπως χθες, αντί για έναν μαζεύει 3 βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός έχει το τεράστιο πρόβλημα των χαμένων ευκαιριών. Με 152 τελικές δεν είναι καν στην πρώτη πεντάδα των πιο εύστοχων ομάδων στο πρωτάθλημα. Χρειάζεται σχεδόν 12 τελικές για να βρει ένα γκολ, την ώρα που άμεσοι αντίπαλοί του για τον τίτλο σκοράρουν με μεγαλύτερη ευκολία. Με την 3η θέση στη βαθμολογία μετά από 10 αγωνιστικές, κανείς δεν είναι ευχαριστημένος και ήδη ο Μαρτίνς με τις χθεσινές του δηλώσεις έβγαλε μέρος της πίεσης που είναι ορατή στο λιμάνι.

Η ΑΕΚ έκανε «έγκλημα» το καλοκαίρι, αφήνοντας λειψό το ρόστερ της. Αυτό φωνάζει στο Τσάμπιονς Λιγκ και αρχίζει να φαίνεται και στο πρωτάθλημα. Όση θέληση και δίψα να υπάρχει, όπως μας έλεγε χθες στην Ώρα των Πρωταθλητών ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, είναι δύσκολο με αυτό το γκρουπ παικτών να τα βγάλει πέρα η Ένωση σε τρεις στόχους. Ήδη έμεινε μακριά από την κορυφή, ενώ είναι άποντη στην Ευρώπη. Οι πρώτοι τριγμοί για τον Μαρίνο Ουζουνίδη έκαναν την εμφάνισή τους.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε «δυνατός» τα ντέρμπι, ο προπονητής του προσαρμόζεται και διορθώνει κάποια λάθη από παιχνίδι σε παιχνίδι, έχοντας δημιουργήσει αξιόμαχο σύνολο. Λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, το πρόβλημα θα είναι όταν αρχίσουν να δημιουργούνται και απαιτήσεις λόγω της καλής απόδοσης. Άλλωστε αν δεν υπήρχε το μείον 6 το τριφύλλι θα ήταν στην 3η θέση, κάτι που φάνταζε όνειρο 3 μήνες πριν.

Η Ξάνθη δύσκολα θα διατηρηθεί εκεί ψηλά, ο Αστέρας Τρίπολης απογοητεύει, ενώ χαμός θα γίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού, με αρκετές ομάδες να βράζουν στο ίδιο καζάνι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.