Νωρίς για συμπεράσματα

Η εμφάνιση της Ελλάδας με την Φινλανδία δεν αφήνει περιθώρια για ασφαλή εξαγωγή συμπερασμάτων, ωστόσο η νίκη στο ντεμπούτο Αναστασιάδη αποτελεί ένα μικρό πρώτο βήμα για το «χτίσιμο» της νέας Εθνικής ομάδας. Του Αποστόλη Λάμπου.

Το δείγμα είναι μικρό και οι μέρες δουλειάς του Αναστασιάδη ελάχιστες για να οδηγηθεί κανείς σε ασφαλή συμπεράσματα για την επόμενη μέρα της Εθνικής ομάδας. Ο νέος προπονητής δεν άλλαξε πολλά σε σχέση με τον προκάτοχό του. Μοναδικές διαφορές, η αλλαγή στη θέση «ένα» για μια περίπτωση που είχε δρομολογηθεί και η αλλαγή στο αριστερό μπακ όπου απόντος του Τσιμίκα δεδομένα θα είχαμε νέο πρόσωπο.

Τα τρία δεκάρια έπαιξαν και πάλι μαζί, τα στόπερ ίδια, τα αμυντικά χαφ απαράλλαχτα, ο φορ ίδιος και ο υγιής Τοροσίδης στη θέση του. Τί άλλαξε λοιπόν ο Άγγελος Αναστασιάδης; Αυτό που όλοι φανταζόμασταν. Την ψυχολογία. Φυσικά, η ψυχολογία θα άλλαζε με κάθε αλλαγή προπονητή όπως λέει ένας από τους άγραφους νόμους του ποδοσφαίρου. Πόσο μάλλον με τον συγκεκριμένο τεχνικό ο οποίος δουλεύει πολύ σε αυτό το κομμάτι της νοοτροπίας.

Οι παίκτες έβγαλαν μεγαλύτερη διάθεση στο πρώτο ημίχρονο για να αποδείξουν πρωτίστως στους εαυτούς τους ότι οι ίδιοι τους αδίκησαν. Όμως την ψυχή (του Έλληνα) δεν την είδαμε. Και δεν την είδαμε περισσότερο στο δεύτερο ημίχρο ξ που τη χρειαζόταν η ομάδα στην προσπάθεια να πετύχει το δεύτερο γκολ που θα διατηρούσε ζωντανές τις ελπίδες για την πρωτιά. Η Φινλανδία μάλλον εύκολα κράτησε το 1-0, με την Ελλάδα να εγκλωβίζεται σε μια ανούσια κατοχή χωρίς να ρισκάρει. Έμοιαζε να ικανοποιείται κι εκείνη σε μια νίκη άνευ αξίας για την πρωτιά.

Μια νίκη όμως ψυχολογίας που της δίνει ηρεμία και χρόνο να δουλέψει με το νέο της προπονητή. Κανείς στον οργανισμό της Εθνικής δεν ήθελε να σκεφτεί το ενδεχόμενο της ήττας. Η νίκη λοιπόν συνοδευόμενη από μεστή εμφάνιση άφησε μια γλυκόπικρη γεύση, αλλά πάντως καλύτερη από τη γεύση που είχαν οι εμφανίσεις της στα προηγούμενα ματς. Κι αυτό κυρίως λόγω διάθεσης.

Πλέον το ζητούμενο είναι να αφήσουμε όλοι ήσυχη την ομάδα και τον Άγγελο Αναστασιάδη να προετοιμαστούν για το κρίσιμο 2019, έτος κατά το οποίο θα μάθουμε αν η Ελλάδα μπορεί ή όχι να επιστρέψει σε μια μεγάλη διοργάνωση μετά από τρεις αποτχημένες προσπάθειες. Με το υστερόγραφο πάντα ότι την Κυριακή ακολουθεί ένα σημαντικό ματς από το οποίο πρέπει να εξασφαλίσουμε τη δεύτερη θέση στον όμιλο η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να μας οδηγήσει στα play off του Nations League το 2020 για ένα εισιτήριο στο EURO 2020 εφόσον δεν προκριθούμε από τα προκριματικά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.