Λουκάνικο με ξινολάχανο

O Χρήστος Καούρης αριθμεί τα συμπεράσματα του λίγο πριν την επιστροφή από το Μόναχο.

Η αισθητική δεν ήταν ποτέ ζητούμενο στο ταξίδι του Ολυμπιακού στο Μόναχο. Μετά από τρεις σερί ήττες στην Ευρωλίγκα, τέσσερις στα τελευταία πέντε ματς, εκ των οποίων δύο από τον Παναθηναϊκό, δεν θέλει πολύ ανάλυση για να κατανοήσει κανείς γιατί το βράδυ της Τρίτης το μοναδικό διακύβευμα ήταν η νίκη. Στο Audi Dome δεν υπήρχαν περιθώρια για υψηλή κουζίνα. Bratwurst mit sauerkraut; Γιαβόλ, λουκάνικο με ξινολάχανο, φέρ΄ το να φάμε και να φύγουμε, έχουμε και δουλειές. 

Σε κάθε άλλη περίπτωση, η ήττα θα λειτουργούσε πολλαπλασιαστικά και ακτινωτά ταυτόχρονα, σκορπώντας χρήσιμη και ανώφελη αμφισβήτηση σωρηδόν, με τρόπο σχεδόν αδύνατον να φυγοκεντρηθεί σε 48 ώρες, όσες απέχουν από το ραντεβού με τη Ρεάλ στο Φάληρο. 

Ο Ολυμπιακός θα μπει στο αεροπλάνο αρκετά πιο ήρεμος, θα προσπαθήσει να επανέλθει σωματικά όσο πιο γρήγορα μπορεί και θα μετρήσει τις δυνάμεις του απέναντι στην πιο πλήρη ομάδα (και) της φετινής Ευρωλίγκας, η οποία δεν αποκλείεται να έρθει στην Αθήνα χωρίς Γιουλ και Αγιόν. 

Κατά τα άλλα: 
Ο Στρέλνιεκς έβγαλε επιθετικότητα στο παιχνίδι του εκτελώντας την οδηγία να πάρει μπάλες απέναντι στον αστείο αμυντικό Κοπόνεν. Με τον Μάντζαρη εκτός rotation πλέον, ο Μπλατ δεν έχει την πολυτέλεια να μην παίρνει πράγματα από τον Λετονό – έρθει δεν έρθει επιπλέον γκαρντ. 
Ο ΛεΝτέι έχει εμφανή ψεγάδια τόσο ως «4», όσο και ως «5», αλλά η αυτοθυσία και το hustling  που έβγαλε στο παρκέ είναι ο οδηγός του για τη συνέχεια. 
Ο Γιάνις Τίμα βγήκε ωφελημένος από τον τραυματισμό του Τουπάν, βρίσκοντας ρυθμό στην επίθεση. Εντούτοις η συνολική χρησιμότητα του επηρεάζεται καθοριστικά από τα αμυντικά του ψεγάδια. 
Ο Μιλουτίνοφ έβγαλε κυριαρχικό εαυτό στο παρκέ. Ο Σέρβος θα πρέπει να ξεκινήσει να εμπνέει τον συνδυασμό φόβου και σεβασμού στους αντιπάλους του αν θέλει να κάνει το βήμα στο επόμενο επίπεδο. Πως αισθάνονται οι αντίπαλοι του Βέσελι; Αυτό. 
Ο Γουίλιαμς – Γκος έκανε την πρώτη του less is more εμφάνιση φέτος. Δεν έλαμψε, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει χωρίς λάθη και χωρίς να εκβιάσει το ματς προς το μέρος του. Ο Αμερικανός μαθαίνει ακόμα τρόπους να νιώθει (και να είναι) σημαντικός. 
Η απουσία του Στέφαν Γιόβιτς ήταν το εμπόδιο που δεν μπορούσε να ξεπεράσει η Μπάγερν. Σε ρυθμό 5v5, η Μπάγερν δεν είχε ιδέες χωρίς αυτόν. Ακόμα και έτσι, το ότι ο Ολυμπιακός την κατέβασε 20 ολόκληρους πόντους κάτω από τον μέσο όρος της λογίζεται ως μια καλή μέρα στη δουλειά αμυντικά. 

Αυτά από το Μόναχο. Σχωράτε με για το ολίγον τι τηλεγραφικό του σημειώματος, αλλά πρέπει να προλάβω και μια πτήση. Και μια μετάδοση την Τετάρτη. Οι διαβολοβδομάδες δεν κάνουν εξαιρέσεις: εξαντλούν και αυτούς που δεν φορούν σορτσάκι. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.