Θέλει να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στο γήπεδο της Τούμπας την Ξάνθη και ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για τον μοναδικό στόχο του «Δικέφαλου» του Βορρά στο συγκεκριμένο ματς, που είναι η νίκη.

Η ώρα της επιστροφής στην αγωνιστική δράση του πρωταθλήματος σήμανε και για τον ΠΑΟΚ, που απόψε στις 19.30 θα υποδεχτεί την Ξάνθη στο γήπεδο της Τούμπας. Με τη «γλώσσα» των αριθμών ο πρωτοπόρος και αήττητος της βαθμολογίας, έχοντας καλύψει και το -2 της αφετηρίας του πρωταθλήματος και μοναδική απώλεια τους δυο βαθμούς που άφησε – λόγω ισοπαλίας – στο Περιστέρι, υποδέχεται την τέταρτη ομάδα του σχετικού πίνακα που ακολουθεί οκτώ βαθμούς πίσω από την κορυφή. Στοιχεία που καταδεικνύουν και τον αδιαμφισβήτητο βαθμό δυσκολίας κόντρα σ’ ένα σύνολο που διαθέτει τον δεύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος (σ.σ. Γέντρισεκ), κάνει τα περισσότερα κλεψίματα από κάθε άλλη ομάδα αλλά ταυτόχρονα κατέχει και την αντίστοιχη πρωτιά των περισσότερων λαθών. 

Δίχως καμία διάθεσης υποτίμησης – όχι μόνον του συγκεκριμένου αλλά – οποιοδήποτε αντιπάλου, όλα εξαρτώνται από τον ίδιο τον «Δικέφαλο», την ετοιμότητά του, τη συγκέντρωσή του, την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητά του, που μέχρι στιγμής εντός συνόρων εξελίσσεται περίφημα. Σαφώς και λείπει το θέαμα ή η εικόνα που παρουσίαζε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, όμως τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά. Τότε, έχοντας μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων είχε την «πολυτέλεια» να δουλεύει όλην την εβδομάδα μέσα από τις προπονήσεις με στόχο την καλύτερη δυνατή ομοιογένεια και τη βελτίωση σε κάθε τομέα, τ’ αποτελέσματα της οποίας είχαν φανεί. 

Φέτος όμως, με τις διαδοχικές υποχρεώσεις σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League δεν υπάρχει «καθαρός» χρόνος ανάμεσα στους αγώνες για να συμβεί κάτι αντίστοιχο με συνέπεια η όποια πρόοδος να είναι σημαντικά πιο αργή. Καμία διάθεση δικαιολογίας απλώς η στυγνή πραγματικότητα. Μετά και την τελευταία διακοπή του πρώτου γύρου για τις Εθνικές ομάδες, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει στη διάθεσή του ένας – σαφώς πιο – έτοιμο Μαουρίσιο, έναν υγιή αλλά όχι απόλυτα έτοιμο Βιεϊρίνια, έναν έτοιμο Κρέσπο και στερείται τις υπηρεσίες του Ελ Καντουρί λόγω ενοχλήσεων. Υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που έμειναν εκτός αποστολής, όπως οι Σιαμπάνης, Γλύκος, Μαλεζάς, Χατσερίντι, Ουάρντα, Καρέλης. 

Αργά αλλά σταθερά ο «Δικέφαλος» βαδίζει προς την επόμενη μέρα του, ζυγώνοντας τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, με νέο τεχνικό διευθυντή πλέον που καλείται να διαχειριστεί πολλά και σημαντικά θέματα, όπως τέτοια είναι οι αποχωρήσεις, οι προσθήκες κι οι ανανεώσεις συμβολαίων που εκπνέουν στο τέλος της σεζόν. Μια ιδιαίτερη κατάσταση που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και σ’ αυτούς μετέχει και το υπόλοιπο αγωνιστικό τμήμα προκειμένου να μη διαταραχθούν οι εσωτερικές ισορροπίες της ομάδας, λόγος για τον οποίο ορισμένοι εκ των ποδοσφαιριστών δείχνουν να βρίσκονται στο περιθώριο. 

Καμία απορία – και – για το σημερινό ποδοσφαιρικό σενάριο που αναμένεται να εκτυλιχθεί απέναντι σε μια ομάδα με πυκνή συνοχή, καλή αμυντική συμπεριφορά και σαφή ικανότητα να παίξει το παιχνίδι των αντεπιθέσεων. Τί χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να τα καταφέρει; Να αφήσει για τα καλά πίσω του το νωθρό ξεκίνημα που τον χαρακτήρισε σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά κυρίως μακριά από την έδρα του, να πάρει εξ αρχής τον έλεγχο και να μεταφέρει την πίεση στην αντίπερα όχθη σημειώνοντας ένα τέρμα στα πρώτα λεπτά. Αυτό είναι το ιδεατό κι αν δεν προκύψει απαιτείται υπομονή κι επιμονή μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. 

Ο πρωταθλητισμός καθιστά τον κάθε αγώνα ως τελικό κι ένας ακόμη είναι κι ο αποψινός. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια … 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.