Επαγγελματική απόδραση!

Ο Αστέρας Τρίπολης πανηγύρισε το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα πραγματοποιώντας την πιο ουσιαστική του εμφάνιση μακριά από την Αρκαδία. Γράφει ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Ο Αστέρας Τρίπολης που παρουσιάστηκε χθες στο γήπεδο του Λεβαδειακού είναι η ομάδα με τη σύνθεση που θα παρακολουθήσουμε κυρίως μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Πασαλίδης και Τριανταφυλλόπουλος οι στόπερ, ανάποδο τρίγωνο μπροστά τους οι Βαλιέντε, Μουνάφο και Ιγκλέσιας, Κώτσιρας και Κυριακόπουλος τα μπακ, Τόνσο σε ελεύθερο ρόλο παράλληλα με τον Καλτσά και πίσω από τον Μανιά.

Οι Αρκάδες παρουσιάστηκαν πιο επιθετικοί για ακόμα ένα παιχνίδι, ενώ οι Μουνάφο και Ιγκλέσιας ανέβηκαν πιο ψηλά στην πρώτη κοινή τους παρουσία με τον Παράσχο στο τιμόνι. Πλέον τις πρώτες μπάλες από τα στόπερ τις δέχεται ο Βαλιέντε, ο οποίος ανέλαβε χθες να σπρώξει το παιχνίδι των φιλοξενούμενων. 



Ο Ιγκλέσιας αν δεν είχε αποχωρήσει εξαιτίας μικροτραυματισμού, ήταν πολύ πιθανό να χρηστεί σκόρερ, έχοντας χάσει μέχρι το 58ο λεπτό δύο σημαντικές ευκαιρίες. Ο νέος, πιο επιθετικός ρόλος του “Μάτι”, δημιουργεί πονοκεφάλους στις αντίπαλες άμυνες, με τον Παράσχο να πιστώνεται την έμπνευση αυτής της μετακίνησης. 

Ο Αστέρας είναι πολυπρόσωπος και περισσότερο πληθωρικός μεσοεπιθετικά και δείχνει να του ταιριάζει αυτό το σύστημα τώρα που έχει απέναντι του αντιπάλους που προτιμούν να δίνουν χώρους, από το να δημιουργούν παιχνίδι. Ο Μανιάς έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες, όμως είχε το καθαρό μυαλό να τελειώσει το ματς, ταϊζοντας τον Φερνάντες του 88ου λεπτού. 

Από τον περασμένο Μάιο και την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, η ομάδα της Αρκαδίας αγνοούσε την εκτός έδρας νίκη, γνωρίζοντας παράλληλα αλλοίωση στη μαχητικότητα και την ανταγωνιστικότητα της. Το τελευταίο διπλό το πήρε απέναντι στον Παναιτωλικό για να σφραγίσει την έξοδο στην Ευρώπη. Τώρα οι τρεις πόντοι δεν ήταν τόσο λαμπεροί, αλλά είναι εξίσου σημαντικοί στο δρόμο να “σωθεί” η φετινή σεζόν. 

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έκανε το πρώτο από τα τρία βήματα για να αναρριχηθεί στη βαθμολογία, καθώς τα παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ που ακολουθούν στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ειναι στα μέτρα της. Οι παίκτες των “κιτρινομπλέ” τα… έχουν δει όλα από το ξεκίνημα της κούρσας, είτε αυτό είναι το δύσκολο πρόγραμμα, είτε η παρατεταμένη γκίνια και πλέον αρχίζουν να δείχνουν μέταλλο και μια ανταγωνιστική απάθεια που οδηγούν σε συνεχόμενες επιτυχίες. 

Για το τέλος άφησα την αναφορά στον Μάρτιν Τόνσο, ο οποίος είναι με διαφορά ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του ρόστερ σε ποιότητα. Χωρίς τον “λιγνό” ο Αστέρας χάνει την ταυτότητα και τα “θέλω” του στο χορτάρι. Στο ματς με τον Λεβαδειακό, όταν αποχώρησε ο Ιγκλέσιας, ο Τόνσο πήρε στις πλάτες του ολόκληρο το δημιουργικό κομμάτι, φορτώθηκε με δεκάδες κλωτσιές των αντιπάλων, απάντησε με υπερπολύτιμο γκολ και με την ασταμάτητη διάθεση να δημιουργεί κινδύνους με την μπάλα κολλημένη στα πόδια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.