Έτσι κερδίζει τους επόμενους… Μπουζούκηδες!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για το ρίσκο του Δώνη με τον Ο.Φ. Ιεράπετρας και τα κέρδη που είναι πολλαπλά της ισοπαλίας σ΄ ένα ματς κυπέλλου.

Αν ο Γιώργος Δώνης ήταν προπονητής στον Παναθηναϊκό της πολυμετοχικότητας και των εκατομμυρίων, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έβαζε κι ο ίδιος «φρένο» στον εαυτό του αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των νεαρών ποδοσφαιριστών της ομάδας του.

Επειδή όμως είναι προπονητής στον Παναθηναϊκό μιας «άλλης εποχής» αρνείται να κάνει εκπτώσεις στα «θέλω του» για να πάρει ένα τρίποντο σε αγώνα κυπέλλου και προτιμά να δώσει ευκαιρίες!

Ευκαιρίες σε παιδιά που έχουν την ίδια ηλικία με τους συναθλητές τους που πήραν την ομάδα από το… χέρι στην αρχή της σεζόν και της έδωσαν οντότητα εντός αγωνιστικού χώρου.

Γιατί το πρότζεκτ που επεξεργάζονται στο τριφύλλι ο Δώνης με τον Νταμπίζα είναι βέβαιο ότι δεν θα εξαντληθεί σε μία μόνο αγωνιστική περίοδο. Θα έχει και συνέχεια.

Οπότε οι πιτσιρικάδες που δεν θεωρούνται ενδεκαδάτοι στο πρωτάθλημα, πρέπει σύμφωνα με το σκεπτικό των Δώνη – Νταμπίζα να πάρουν κι αυτοί τις ευκαιρίες τους σε αγώνες που δεν διακυβεύονται πολλά.

Ναι, μια ενδεχόμενη ήττα από την Ιεράπετρα θα έφερνε μια «μίνι» γκρίνια για τις επιλογές του Δώνη.

Ωστόσο, έτσι όπως εξελίχθηκε το χθεσινό ματς κυπέλλου και η επιμονή για την ισοφάριση, ίσως και την ανατροπή, δικαιώνει το πλάνο και τον τρόπο σκέψης του Γιώργου Δώνη, ο οποίος επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα σαφέστατα πιο βελτιωμένος και πιο ώριμος σε σχέση με το παρελθόν.

Η πειραματική ενδεκάδα που χρησιμοποιήθηκε χθες στο ΟΑΚΑ, ο τρόπος που αγωνίστηκε, που προηγήθηκε, που έμεινε πίσω στο σκορ με 1-2 και που τελικά ισοφάρισε, αναδεικνύει την αξία της προπόνησης που κάνει ο Δώνης στο Κορωπί.

Διότι ποδοσφαιριστές με ελάχιστη χημεία μεταξύ τους είναι δύσκολο να πετύχουν πράγματα ακόμα και κόντρα σε ομάδες Γ Εθνικής, που είναι αρκετά πιο δεμένες.

Φυσικά και ο Δώνης θα μπορούσε να πάει στα… σίγουρα. Να βάλει την κανονική ομάδα που παίζει στο πρωτάθλημα, να κερδίσει 5-0 και όλοι να πανηγυρίζουν.

Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει άλλες υποχρεώσεις. Δεν μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι ο προπονητής του ξεκουράζει παίκτες που δίνουν ένα ματς την εβδομάδα.

Άρα έκανε κάτι απολύτως συνειδητά. Και το έκανε για να δείξει στα παιδιά της ίδιας «τάξης» με τους βασικούς του πρωταθλήματος ότι τους υπολογίζει κι ότι η σειρά τους θα έρθει αργά ή γρήγορα.

Το να κρατάς «ζεστό» έναν 19χρονο θέλει τρόπο και κόπο. Κι όταν του λες στο ημίχρονο ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να χάσει από την Ιεράπετρα, του δίνεις ώθηση στην προσπάθειά του.

Ο Δώνης ρίσκαρε. Αλλά ξέρει ότι με το χάσει ένα ματς μπορεί να κερδίσει τους επόμενους Μπουζούκηδες και Χατζηγιοβάνηδες.

Και χθες τους κέρδισε χωρίς καν να χάσει τον αγώνα!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.