Το Superclasico εμπνέει…

Αντίστροφη μέτρηση λοιπόν για το Superclasico στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Ή αλλιώς αφορμή έμπνευσης για όσους βλέπουν το ποδόσφαιρο όπως ακριβώς είναι…

Όσο αδειάζει το πάνω μέρος της κλεψύδρας και οδηγούμαστε στη σέντρα του Superclasico, το οποίο μάλιστα έχει το χαρακτήρα τελικού που κρίνει το φετινό Κόπα Λιμπεραδόρες, τόσο κορυφώνεται η τρέλα που γεννά ιστορίες.

Διαζύγια, επαγγελματικές παραιτήσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η παρουσία στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου για το ματς Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς ή ακόμη ό, τι άλλο βάλει ο ανθρώπινος νους υποκινούμενος από «μια οργή που δεν καταλαγιάζει» όπως έγραφε ο Εντουάρντο Γκαλεάνο περιγράφοντας τον φανατικό οπαδό. 

Το Superclasico όμως τροφοδοτεί εκτός από τους φανατικούς και τους λάτρεις του ποδοσφαίρου. Τότε αποτελεί έμπνευση δημιουργίας και αισθητικής!
Για δείτε λοιπόν…

Πρωτεύουσα της Αργεντινής είναι το Μπουένος Άιρες. Σωστό ή λάθος;
Βασιζόμενοι στον παγκόσμιο γεωγραφικό χάρτη σαφώς κι είναι σωστό. Αν όμως αποφασίσουμε με βάση τον ποδοσφαιρικό χάρτη, τότε τα πράγματα αλλάζουν. 
Όσοι διαφωνείτε ρίξτε μια ματιά στο πρωτοσέλιδο της ισπανικής AS και θα καταλάβετε. 
Superclasico στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου;  Πρωτεύουσα της Αργεντινής η Μαδρίτη…!

Τα κασκόλ των τελικών ανέκαθεν αποτελούσαν διακαή πόθο κάθε συλλέκτη. Πόσο μάλλον αυτό του φετινού Κόπα Λιμπερταδόρες. Δεν έχει μόνο την αξία των δύο φιναλίστ, αλλά και τη μοναδικότητα της φιλοξενίας στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Φιγουράρει περήφανα στην ισπανική πρωτεύουσα ανάμεσα σε εκείνα της εθνικής Ισπανίας και της Ρεάλ Μαδρίτης. 

Το Superclasico συνεπήρε και τον Μάνου Τσάο. Ο δημοφιλής Γάλλος τραγουδοποιός με Ισπανική καταγωγή «σκάρωσε» στο άψε – σβήσε τα στιχάκια του για τον τελικό. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.