Επικοινωνία VS γκολ στο ποδόσφαιρο. Βρείτε το νικητή!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για την καθιερωμένη πλέον «υποχρέωση» των ελληνικών ομάδων να μεταφέρουν σε άλλους τα δικά τους λάθη, όποτε το αποτέλεσμα στο γήπεδο δεν είναι το επιθυμητό.

Ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο της Superleague ως πρωταθλητής χειμώνα και με τη φόρα που έχει πάρει ακόμα και στις ανατροπές (έχει πετύχει τις 3 από τις 9 που έχουν γίνει έως τώρα) είναι σαφέστατα το πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να κούρασε ακόμα και τους φίλους του ΠΑΟΚ επαναλαμβάνοντας διαρκώς ότι «πήραμε και πέρυσι το πρωτάθλημα», αλλά εφέτος αποδεικνύεται ως ο πλέον κυνικός προπονητής που παίζει για το αποτέλεσμα.

Και καταφέρνει να το πάρει. Χθες μάλιστα το νικητήριο γκολ το πέτυχαν οι δύο αλλαγές που έκανε ταυτόχρονα και σε τρία λεπτά συνδυάστηκαν για να έρθει το 2-1 επί της ΑΕΛ.

Από εκεί και πέρα στην Ελλάδα είμαστε και ξέρουμε πως όταν δεν έρχεται το αποτέλεσμα που επιθυμεί ο καθένας για την ομάδα του ευθύνονται ΟΛΟΙ οι ΑΛΛΟΙ εκτός από ΕΜΑΣ.

Στον ΠΑΟΚ πέρυσι έφταιγαν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ που σχεδόν «συμμάχησαν» για να χάσει το πρωτάθλημα!

Στον Παναθηναϊκό έφταιγε ο Ολυμπιακός που είχε υπό τον έλεγχό του το «σύστημα» και γι αυτό συμμάχησε με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ για την ανατροπή του, αλλά σήμερα πορεύεται ΜΟΝΟΣ του!

Στην ΑΕΚ, που ξεκίνησε ως πρωταθλήτρια αλλά έχασε γρήγορα έδαφος, έφταιξαν ο Σιμόες, ο Μπακασέτας και ο Λαμπρόπουλος!

Στον Ολυμπιακό φταίνε οι Έλληνες και οι ξένοι διαιτητές, ο Γραμμένος της ΕΠΟ και ο Θεοδωρίδης της ΟΥΕΦΑ!

Κανένας δεν κοιτάει τι κάνει σωστό και τι λάθος κι αν για την όποια αποτυχία του ίσως ευθύνονται τα λάθη του που θα είναι σίγουρα πιο πολλά από τα σωστά.

Η επικοινωνία στη σύγχρονη εποχή επιτάσσει την ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ των ευθυνών στους ΑΛΛΟΥΣ.

Το θέμα είναι να περνάμε με τον πιο πειστικό τρόπο προς τα έξω ότι «εμείς κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αλλά οι αντίπαλοί μας χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα και μας πολεμούν».

Τα πράγματα στο ποδόσφαιρο όμως, είναι πιο απλά απ΄ όσο η επικοινωνία θέλει να μας επιβάλει.

Βάζεις γκολ, κερδίζεις. Δεν βάζεις χάνεις βαθμούς.

Οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ έχουν ως τώρα 10 γκολ (8 ο Πρίγιοβιτς και 2 ο Ακπομ), του Ατρόμητου 14 (11 ο Κουλούρης και 3 ο Ουγγράι), του Ολυμπιακού 5 (από 2 ο Γκερέρο κι ο Χασάν και 1 ο Μάνος) και της ΑΕΚ 11 (7 ο Πόνσε και 4 ο Λιβάια).

Αν μάλιστα βάλεις κάτω και τα γκολ ανά τελικές προσπάθειες, έχεις σχεδόν όλη την εικόνα. Ο ΠΑΟΚ έχει 1 γκολ ανά 6,5 τελικές, ο Ατρόμητος 1/5,9 ο Ολυμπιακός 1/11,5 και η ΑΕΚ 1/6,7.

Ο παράγοντας διαιτησία έπαιζε πάντα ρόλο και θα εξακολουθήσει να παίζει. Ακόμα και με το VAR μπορεί κάποιες αποφάσεις να θεωρούνται από οριακές έως λανθασμένες.

Το ποδόσφαιρο όμως, είναι άθλημα λαθών. Όπως ο ποδοσφαιριστής κλωτσάει τον αντίπαλό του και αποβάλλεται, αφήνοντας με αριθμητικό μειονέκτημα την ομάδα του ή χάνει το γκολ σχεδόν σε κενό τέρμα, έτσι κι ο διαιτητής θα πάρει μια λάθος απόφαση.

Αν όμως, η ΚΕΔ είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί έναν ικανό διευθυντή επικοινωνίας (όπως οι περισσότερες ομάδες) να είστε βέβαιοι ότι όλα τα κανάλια θα ξεκινούσαν τις αθλητικές εκπομπές τους με τις δικές του τοποθετήσεις για όσα έκαναν οι διαιτητές και στα 8 ματς κάθε αγωνιστικής.

Όχι ότι ο οπαδός θα άλλαζε άμεσα γνώμη, αλλά σταδιακά είναι βέβαιο ότι η επιρροή του ανθρώπου της ΚΕΔ θα κέρδιζε έδαφος. Τροφή για σκέψη προς τον Μέλο Περέιρα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.