Ο Φορτούνης ειναι ο καλύτερος, αλλά δεν είναι φορ!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για το τρικ του Μαρτίνς να χρησιμοποιήσει στην κορυφή της επίθεσης τον Φορτούνη για 2ο σερί ματς, αλλά αν τείνει να τον καθιερώσει, θα δει σύντομα τα αντίθετα αποτελέσματα.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός παίζει καλό ποδόσφαιρο, ίσως το καλύτερο όλων στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, δεν αναιρεί ότι η επίθεσή του είναι προβληματική στα τελειώματα των φάσεων.

Βεβαίως και είναι στα ΣΥΝ του Μαρτίνς να αναζητά τρόπους για να λύσει το πρόβλημα και να ανακατεύει όπως μπορεί την… τράπουλα στο ρόστερ που διαθέτει. Ειδικά μάλιστα όταν αυτό το ανακάτεμα αποδίδει.

Ωστόσο, αν πιστέψει ο οργανισμός του Ολυμπιακού ότι ο Φορτούνης μπορεί να σταθεί στην κορυφή της επίθεσης για πολύ ακόμα, δεν θα πράξει ορθολογικά.

Η ομάδα χρειάζεται κανονικό φορ περιοχής, που με μια επαφή θα μπορεί να δώσει το γκολ και τη λύση. Διότι πάντα το πρώτο γκολ είναι αυτό που απαιτείται για να ξεκλειδώσουν οι αντίπαλες άμυνες και οι καλές ομάδες να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή τους. 

Χθες ο Φορτούνης έκανε πολύ καλό ματς, αλλά δεν σκόραρε. Θέλησε λοιπόν, να μείνει στο γήπεδο μέχρι το τέλος για να πετύχει ένα γκολ. Δεν το κατάφερε κι έμεινε για 7ο σερί ματς πρωταθλήματος χωρίς τέρμα.

Αν του φορτώσουν στον Ολυμπιακό και το βάρος του σκοραρίσματος, μόνο κακό θα του κάνουν. Άλλη είναι η δουλειά του αρχηγού. 

Στο ματς με την Λαμία οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να βρουν τη λύση σε σετ παιχνίδι και χρειάστηκαν μια υποδειγματική αντεπίθεση για να τα καταφέρουν.

Μέχρι το 32΄ λοιπόν, που ο Γκερέρο πήρε την ασιστ του Φορτούνη για το 1-0, οι γηπεδούχοι δεν είχαν κάνει φάση!

Είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι,αλλά χωρίς ευκαιρία. Αυτές άρχισαν να δημιουργούνται μετά το γκολ, όπως φυσιολογικά γίνεται με τις μεγάλες ομάδες κόντρα στις μικρομεσαίες.

Στην περίπτωση του Ολυμπιακού μάλιστα, όπου ο Γκερέρο δείχνει να είναι ακόμα πιο καλός εκτός περιοχής παρά μέσα σε αυτήν, ένας κανονικός φορ θα εκτινάξει την αποτελεσματικότητα των ερυθρολέυκων.

Ο Μαρτίνς παίρνει πάντως άριστα στην ψυχολογία, καθώς άλλος στη θέση του μπορεί να είχε “θάψει” τον… χασογκόλη Φετφατζίδη. Ο Πορτογάλος,όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά τον έβαλε βασικό με τη Μίλαν και χθες ήρθε και το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα. 

Κι ο Φέτφα, όμως, επειδή δεν είναι κανένας “καβαλημένος” φρόντισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, την ώρα που κάποιοι άλλοι πιθανόν να πανηγύριζαν σαν τρελοί το όποιο… ξόρκι έλυσαν για την ατυχία τους.

Για τη συνέχεια ο Ολυμπιακός ξέρει ότι δεν έχει περιθώριο απωλειών ή τουλάχιστον δεν πρέπει να είναι αυτός που θα τις έχει πρώτος, αλλά ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται στην κορυφή.

Το βέβαιο είναι ότι όσο ο Ολυμπιακός κερδίζει, τόσο θα βάζει και πιο δύσκολα στον ΠΑΟΚ. Αντίθετα, αν η επόμενη απώλεια στο δίδυμο της κορυφής είναι ερυθρόλευκης απόχρωσης, θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα την αφήσει να περάσει ανεκμετάλλευτη. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.