Επιστροφή στην κανονικότητα

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για την εκτός έδρας νίκη 2-1 του ΠΑΟΚ επί του Λεβαδειακού και την εικόνα του "Δικέφαλου" του Βορρά στην αναμέτρηση της Λιβαδειάς.

Ούτε στη Λιβαδειά δεν έκανε στάση αυτός ο ΠΑΟΚ, καθώς με δυο εξαιρετικά γκολ, αρχικά του Πρίγιοβιτς (41’) και στη συνέχεια του Μπίσεσβαρ (46’) επικράτησε του Λεβαδειακού 2-1 (75’ Ζησόπουλος) και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με σημαντική διαφορά από τους διώκτες του. Ο άτυπος τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα έχει κατοχυρωθεί από την προηγούμενη αγωνιστική μεν αλλά αυτό που διασφάλισαν ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι οι ποδοσφαιριστές του, πέρα από το βαθμολογικό όφελος είναι η επιστροφή στην κανονικότητα μετά από όλα όσα διαδραματίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και την υπεραπαραίτητη ηρεμία να πορευθούν ως οφείλουν και μπορούν στα δυο εναπομείναντα ματς μέχρι το τέλος του έτους, την Πέμπτη στα Σπάτα με την ομώνυμη ομάδα για το Κύπελλο και την Κυριακή για το πρωτάθλημα με τον ΠΑΣ στην Τούμπα. Όλα αυτά μ’ έναν στενάχωρο αστερίσκο, καθώς ο «Δικέφαλος» υπέστη μια σημαντική απώλεια με τον σοβαρότατο τραυματισμό του Βέρνμπλουμ, που θα μείνει εκτός δράσης μέχρι το τέλος της σεζόν. Περαστικά και καλή δύναμη … 

Παρουσία – περίπου – οκτακοσίων οπαδών του, οι οποίοι μαζί με εκπρόσωπο της ΠΑΕ, αρκετές ώρες πριν από το ματς, απέτισαν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο οπαδό που άφησε την τελευταία του πνοή πέρσι στο κέντρο της πόλης, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε απόλυτα αποφασισμένος για να πάρει αυτό που ήθελε κι αυτό που είχε ανάγκη, τους τρεις βαθμούς της νίκης δίχως να επιτρέψει περιθώρια αμφισβήτησης στον αντίπαλό του, παρά τη δεδομένη μεγάλη βαθμολογική σημασία που είχε ο αγώνας και για τους Βοιωτούς. Κι όλα αυτά δίχως τους Βιεϊρίνια – Πέλκα για πρώτη φορά ταυτόχρονα απόντες σε αρχικό σχήμα του φετινού πρωταθλήματος. Το αγωνιστικό στοίχημα για τα μέλη του «Δικεφάλου» ήταν πολύ σημαντικό καθώς καλούνταν ν’ αποδείξουν πως έχουν αφήσει πίσω τους την πικρία και την απογοήτευση και συνάμα πως όλες οι κουβέντες που έγιναν εντός της ομάδας ακολούθως έπιασαν τόπο προδίδοντας συνείδηση κι αποφασιστικότητα. 

Με τέτοια διάθεση μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Λιβαδειάς. Με τον Τόσκα στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Μπίσεσβαρ να επιστρέφει στη φυσική του θέση, στον άξονα, στο κέντρο της μεσοεπιθετικής γραμμής έδειξε αποφασισμένος να πάρει ότι καλύτερο μπορούσε. Με τον Μαουρίσιο απόλυτα κραταιό στο χώρο της μεσαίας γραμμής πήρε τον έλεγχο του αγώνα ξεκινώντας ένα καθεστός διαρκούς πολιορκίας κόντρα στους γηπεδούχους. Η ατυχία έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο στον Βέρνμπλουμ και τον ΠΑΟΚ, με τον Σουηδό σε μια προσπάθεια για κεφαλιά να προσγειώνεται άσχημα με αποτέλεσμα να υποστεί ρήξη αχίλλειου τένοντα και λογική συνέπεια ν’ αντικατασταθεί από τον Σάκχοφ. 

Εξ αρχής η ομάδα του κ. Λουτσέσκου έδειξε μια προτίμηση ανάπτυξης από τα άκρα. Με προσπάθειες, από δεξιά των Ζαμπά – Μάτος κι από αριστερά περισσότερο του Ουάρντα και λιγότερο του Τόσκα – λόγος για τον οποίο παρατηρήθηκε από τον προπονητή του την ώρα του – αγώνα, πλαγιοκόπησε την αντίπαλη περιοχή. Ο παράγοντας όμως που έμελλε εν πολλοίς να κάνει τη διαφορά ήταν ο «μαέστρος» Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός μέσος ήταν κεφάτος και φρόντισε να το δείξει από πολύ νωρίς καθώς μόλις στο 2’ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάγιτς στέλνοντας το μήνυμα σε συμπαίκτες κι αντιπάλους. Ο Πρίγιοβιτς προσπάθησε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα νικώντας κατά κράτος στις μονομαχίες που έδωσε στον αέρα αλλά όπως είπε κι ο ίδιος μετά το πέρας της αναμέτρησης στα κανάλια «novasports» μάλλον χτες ήταν η μέρα του … ποδιού του. 

Έτσι, λίγο πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου κι ενώ η δύναμη και το πάθος που αντέτειναν οι γηπεδούχοι δεν αποδείχθηκαν αρκετά για να τους δώσει κάτι ουσιαστικό, ο διεθνής Σέρβος επιθετικός έκανε αυτό που γνωρίζει να κάνει όσο ελάχιστοι. Με δυνατό «γεμάτο» σουτ πάνω στην κίνηση, έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Μπάγιτς ανοίγοντας το σκορ. Κάτι που στην εξέλιξη της αναμέτρησης έδειξε πως ήταν αρκετό για να «ξεκλειδώσει» όχι τον αντίπαλο αλλά τον ίδιο τον ΠΑΟΚ. Απαλλαγμένος – μερικώς – από την ασφυκτική πίεση του να θέσει εαυτόν στη θέση του οδηγού της αναμέτρησης και με την απογοήτευση πλέον να βαραίνει τα πόδια των γηπεδούχων η συνέχεια δε θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Γι’ αυτό καταλυτικό ρόλο είχε κι ο Ολλανδός «μάγος» που χτες ήταν σε μεγάλα κέφια. 

Με αέναη κίνηση ανάμεσα στις γραμμές, δημιουργικότητα και διαδοχικές συνεργασίες, κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του σ’ επίπεδο εκτελεστικής δεινότητας με την έναρξη του δεύτερου μέρους, εξαλείφοντας τα όποια ψυχικά αποθέματα είχαν οι Βοιωτοί ν’ αντιδράσουν. Οι ποδοσφαιριστές είχαν τον απόλυτο έλεγχο κυκλοφορώντας μεν την μπάλα αλλά κακώς έδειξαν να συμβιβάζονται με το υπέρ τους αποτέλεσμα όντας «φλύαροι» κι αποφεύγοντας να επιτεθούν στο κενό. Σε μια κατάσταση νωθρή ποδοσφαιρικά ο Λεβαδειακός έβγαλε αντίδραση στο 75’ με ένα πανέμορφο γκολ του Ζησόπουλου, που ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΠΑΟΚ. Αυτομάτως τα δεδομένα άλλαξαν κατά τί, όχι όμως τόσο για να διαταραχθούν οι από νωρίς διαμορφωθείσες ισορροπίες. Στο 81’ ο Κάνιας πήρε τη θέση του Μαουρίσιο και στο 85’ ο Ελ Καντουρί αυτήν του Ζαμπά. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης βρήκε τους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» να πανηγυρίζουν την επέλαση στο πρωτάθλημα και τη συνέχεια δημιιουργία των εν εξελίξει ρεκόρ τους. 

Η συνέχεια θα δοθεί την Πέμπτη στο Κύπελλο, σ’ έναν ακόμη σημαντικό αγώνα – ανεξαρτήτως βαθμού δυσκολίας – αφού ο χαρακτήρας του τελικού συνοδεύει εδώ και καρό κάθε αναμέτρηση του «Δικεφάλου». Προς το παρόν, καλή δύναμη και καλή συνέχεια …. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.