Τέλος και ο Μουρίνιο… να περάσει ο επόμενος!

Ο Ζοζέ Μουρίνιο μας χαιρέτησε... γιατί έτσι έπρεπε! Ο Ηλίας Βλάχος αναζητά τον λόγο της απόλυσης του Πορτογάλου και δεν βλέπει φως στο τόυνελ για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χωρίς να παρθούν γενναίες αποφάσεις!

Η σχέση λατρείας που έχω με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκινάει από το 1985! Από το απόγευμα που ο Νόρμαν Γουάιτσαϊντ με μαγικό γκολ, απέναντι στην Έβερτον, έδωσε το κύπελλο στην ομάδα του Ρον Άτκινσον! 

Ναι… προπονητής ήταν ο Ρον Άτκινσον! Προπονητές είχε η Γιουνάιτεντ όχι μόνο μετά αλλά και πριν τον Άλεξ Φέργκιουσον! Ένα πράγμα είναι γεγονός! Ο σύλλογος είναι μεγαλύτερος από τον οποιονδήποτε! Ο Σερ Άλεξ ήταν ο μόνος που το ήξερε και δεν δίσταζε να το αποδείξει σε οποιονδήποτε παίκτη έχοντας βέβαια την στήριξη μέχρι τέλους από τον Ντέιβιντ Γκιλ! 

Προσωπικά θεωρώ ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος του Ζοζέ Μουρίνιο! Όχι ο τρόπος παιχνιδιού, όχι τα λάθη στις μεταγραφές αλλά το ότι άφησε τους καλομαθημένους εκατομμυριούχους να κάνουν ότι θέλουν καθώς στήριξη δεν πήρε ποτέ από τον Εντ Γούντγουορντ! Το tweet που ακολούθησε την απόλυση, από τον Πολ Πογκμπα το αποδεικνύει! Φυσικά έσπευσε να το εξαφανίσει μετά από πέντε λεπτά αλλά ακόμη και όσοι δεν ήξεραν κατάλαβαν! 

Όταν παίρνεις έναν προπονητή ορίζεις και την ποδοσφαιρική φιλοσοφία που θα ακολουθήσει ο σύλλογος. Δε νομίζω ότι όταν τον προσέλαβε ο – ας τον πούμε – γενικός διευθυντής Εντ Γούντγουορντ περίμενε ποτέ κανείς από τον Πορτογάλο να φτιάξει μια επιθετική μηχανή! Δεν μπορεί να το κάνει, δεν είναι η ποδοσφαιρική φιλοσοφία του αυτή. 

Θέλει μαχητές, θέλει δύναμη, θέλει μηχανές και πάνω από όλα θέλει τυφλή υπακόη! Φυσικά και δεν βλάπτει η ποιότητα για αυτό και γέμισε τίτλους σε Τσέλσι (…Ντρογκμπά/Τέρι/Λάμπαρντ), Ίντερ (…Σανέτι/Καμπιάσο/Σνάιντερ/Μιλίτο/Ετό) και Ρεάλ Μαδρίτης (…Σέρχιο Ράμος/Τσάμπι Αλόνσο/Μαρσέλο/Μπενζεμά/Κριστιάνο Ρονάλντο). Τέτοιοι παίκτες στην Γιουνάιτεντ, δεν υπάρχουν!

Η Γιουνάιτεντ έχει δύο World Class παίκτες. Τον Ντε Χέα και τον Πογκμπά… τέλος! Ο ένας ήθελε να παίξει… ο άλλος όχι! 

Με θλίβει η απόλυσή του Πορτογάλου γιατί θα πανηγυρίσουν όλοι αυτοί που τον μισούν… και είναι πολλοί! Λες και ο επόμενος κόουτς που θα έρθει, με την επιθετική φιλοσοφία που ταιριάζει στην παράδοση και το πνεύμα του συλλόγου (!!!) θα κάνει υπέρ-παίκτες τους Σμόλινγκ, Τζόουνς, Ρόχο, Λίντελουφ, Σο, Νταρμιάν, Ερέρα, Λίνγκαρντ, Γιανγκ, Φελάινι! Τουλάχιστον δεν θα έχει όλη την γκρίνια και το κυνηγητό από τα media επάνω του! 

Αν κάτι ταιριάζει στην ποδοσφαιρική φιλοσοφία του συλλόγου είναι η φιλοσοφία “ποτέ δεν τα παρατάω, ποτέ δεν παραδίδομαι”. Για αυτό και υπάρχει το περίφημο Fergie Time! Για αυτό και όσοι έπαιξαν με τον Φέργκιουσον έκαναν τα πάντα για αυτόν εν γνώσει όμως, πως αν δεν το έκαναν, η ομάδα θα τους αποχαιρετούσε γιατί απλά ο προπονητής δεν θα άλλαζε! Αυτό πλέον δεν υπάρχει!

Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ο επόμενος τεχνικός που θα έρθει στο Ολντ Τράφορντ θα αρέσει στα «παιδιά» που κάνουν κουμάντο! Και αν δεν αρέσει και αυτός θα τον χαιρετήσουμε ξανά… μέχρι να βρεθεί αυτός που θα τους κάνει κλικ! 

Όσον αφορά στους διαχειριστές του συλλόγου είναι επιεικώς αστείοι! Άφησαν μια ομάδα να χλευάζεται δεξιά και αριστερά! Να μπαίνει στο γήπεδο και να ξέρει ότι θα χάσει από Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι… όχι ότι είναι ντροπή να χάσεις από οποιονδήποτε αντίπαλο αλλά σίγουρα είναι ντροπή να ξέρεις ότι θα χάσεις! 

Άφησαν έναν προπονητή που έχει γράψει ιστορία στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να ξεφτιλίζεται από τους παίκτες του και από μέσα ενημέρωσης! Άφησαν έναν σύλλογο που όλοι ήθελαν να φορέσουν την φανέλα του να ακούει όχι από παίκτες που στο παρελθόν θα παρακαλούσαν να κάνουν τουρ απλά στις εγκαταστάσεις! 

Όχι… το μέλλον δεν είναι λαμπρό για την Γιουνάιτεντ! Το μέλλον δείχνει ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει γιατί το ρόστερ της Γιουνάιτεντ θέλει θαρραλέες αποφάσεις, ριζικές αλλαγές και οκταπλή ένεση ποιότητας για να υπηρετήσει το επιθετικό ποδόσφαιρο που θέλει η διοίκηση! Δεν είναι απίθανο ξαφνικά να δείτε τους παίκτες που μέχρι χθες σερνόντουσαν να… πετάνε αλλά δεν θα κρατήσει πολύ. Ο ανταγωνισμός έχει ξεφύγει και όταν οι αντίπαλοι δεν σε φοβούνται τότε όλα γίνονται εξαιρετικά πιο δύσκολα, στην Αγγλία!

Αυτά… και μακάρι ο επόμενος να έχει περισσότερη τύχη από τον Ζοζέ!  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.