Λέγοντας «αντίο» με αριθμούς

Δεν είναι οι αριθμοί εκείνοι που λένε πάντα την αλήθεια. Είναι όμως κάποιοι αριθμοί που φωταγωγούν τις μεγάλες στιγμές όπως τους αρμόζει.

Το 2018 ήταν μια πολύ ωραία χρονιά για το ανδρικό τένις. Ήταν μια αξέχαστα σπουδαία χρονιά για το δικό μας παιδί, τον Στέφανο Τσιτσιπά που «κέρδισε με το σπαθί του» μια θέση στην παγκόσμια ελίτ. Ήταν μια αξέχαστα εντυπωσιακή χρονιά με τους Φέντερερ, Τζόκοβιτς, Ναδάλ να μας υπενθυμίζουν με τα επιτεύγματα τους πόσο τυχεροί είμαστε που τους έχουμε στην εποχή μας. 
Να και κάποιοι αριθμοί με … ιστορία εντός του 2018 που μας αποχαιρετά

#50 χρόνια Open
Το 1968 ήταν η χρονιά που άλλαξε το τένις. Οι περιορισμοί καταργήθηκαν, το τένις απελευθερώθηκε και αποτίναξε την ταμπέλα του «ελιτίστικου» και η συνέχεια το απογείωσε για να εξελιχθεί σε ένα από τα εμπορικότερα και εντυπωσιακότερα αθλητικά γεγονότα. Στις 22 Απριλίου 2018 συμπληρώθηκε μια πεντηκονταετία από εκείνη την ιστορική απόφαση που επέτρεπε την ελεύθερη συμμετοχή των επαγγελματιών σε όποιο τουρνουά επιθυμούσαν, δίνοντας κατ’ επέκταση την ευκαιρία σε όλους τους αθλητές να κερδίζουν τα «προς το ζην» παίζοντας τένις. 

#45 χρόνια κατάταξη 
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρέθηκε στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στους άνδρες στο κλείσιμο της χρονιάς. Σαράντα πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν το 2018 από τη θέσπιση της κατάταξης, η κορυφή της οποίας αποτελεί τον διακαή πόθο των αθλητών σε όλο τον κόσμο. 
Ήταν ο Ίλιε Ναστάζε ο πρώτος που τερμάτισε στο νούμερο 1 του κόσμου. 

#9 Masters 1000 
Η 19η Αυγούστου 2018 είναι μια ιστορική ημέρα για τον Νόβακ Τζόκοβιτς αλλά και τον κόσμο του τένις. Ο Σέρβος νικώντας τον Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό του Σινσινάτι γινόταν ο πρώτος αθλητής στην ιστορία που κατέκτησε και τα εννέα τουρνουά Masters της ATP. Χρειάστηκε να περιμένει πέντε χρόνια για να το πετύχει μετά την κατάκτηση του Μόντε Κάρλο το 2013, αλλά τι είναι πέντε χρόνια για ένα επίτευγμα που μόνο να ισοφαριστεί μπορεί κι όχι να καταρριφθεί; 

#36 χρόνων στην κορυφή
Ο Ρότζερ Φέντερερ έγραψε για ακόμη έναν λόγο ιστορία μέσα στο 2018. Ήταν 19 Φεβρουαρίου όταν ο Ελβετός επέστρεψε μετά από 5 χρόνια και 106 ημέρες στο νούμερο 1 της κατάταξης της ATP. Έγινε σε ηλικία 36 χρόνων, 6 μηνών και 11 ημερών ο γηραιότερος τενίστας που κατάφερε να σκαρφαλώσει στην κορυφή.

#10.000 άσοι
Ο Τζον Ίσνερ «πυροβόλησε» μέσα στο 2018 τον άσο υπ’ αριθμόν 10.000 στην καριέρα του. Μόλις ο τέταρτος τενίστας στην ιστορία που έφτασε αυτό τον αριθμό μετά τους Ίβο Κάρλοβιτς, Ρότζερ Φέντερερ, Γκόραν Ιβανίσεβιτς. 

#11 Ρολάν Γκαρός
Δείχνει ασύλληπτο κι απίστευτο αλλά είναι πέρα ως πέρα αληθινό. Ο Ράφα Ναδάλ κατέκτησε για ενδέκατη φορά στην καριέρα του το τρόπαιο του Ρολάν Γκαρός. Με τα δάκρυα να πλημμυρίζουν τα μάτια του, ο «Βασιλιάς του χώματος» έδειξε ότι νιώθει το ίδιο συγκλονισμένος με την πρώτη του φορά. Αφήνει μάλιστα ξεκάθαρο υπονοούμενο πως θα υπάρξει και συνέχεια…

 
#1 ή καλύτερα το πρώτο…
Για εμάς του Έλληνες το 2018 ήταν η χρονιά που είδαμε για πρώτη φορά έναν Έλληνα να σηκώνει στα χέρια του τουρνουά της ATP. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έμεινε στην κατάκτηση του Όπεν της Στοκχόλμης αλλά πανηγύρισε και τον τίτλο στο Μιλάνο της ΑΤΡ Next Gen. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.