Θαύμα! Μια Επιτροπή Παρακολούθησης που όντως… παρακολουθεί!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την αδράνεια των αρμόδιων μετά την επίθεση στον Θανάση Τζήλο.

«Όλα τα θαύματα κρατάνε τρεις μέρες» λέει μια λαϊκή παροιμία, η οποία ειδικά στην Ελλάδα αποδεικνύεται σοφή!

Από τα πιο σοβαρά ζητήματα (εθνικά, κοινωνικά, οικονομικά) μέχρι τα πιο… ανάλαφρα, μόλις περάσει το τρίτο 24ωρο «πάμε για άλλα».

Ειδικά στο ταλαιπωρημένο ελληνικό ποδόσφαιρο το τριήμερο μπορεί να είναι και ιδιαίτερα μεγάλο διάστημα.

Από τα τόσα αφιερώματα που έγιναν τα τελευταία 24ωρα με αφορμή την επίθεση στον διαιτητή Θανάση Τζήλο, προκύπτει ότι οι επιθέσεις σε συναδέλφους του ανέρχονται από 27 ως και 33. Καμία δεν έχει εξιχνιαστεί!

Φυσικά όλοι «ευχήθηκαν» να βρεθούν οι δράστες και να καθίσουν στο σκαμνί. Μέχρι κι ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε ότι «περιμένουμε από την ποινική δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της».

Για να το κάνει όμως, η δικαιοσύνη θα πρέπει να βρει πρώτα τους δράστες η αστυνομία. Και πριν από την αστυνομία θα έπρεπε να έχουν περάσει από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ΟΛΟΙ οι παράγοντες που κατά καιρούς βάλουν κατά της διαιτησίας, στοχοποιώντας ουσιαστικά τους διαιτητές.

Μιλάμε για την επιτροπή που ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί, όπως απαιτούν εδώ και χρόνια η FIFA και η UEFA, συστήνοντας σε κάθε εμπλεκόμενο με τον χώρο πως δεν πρέπει να… πυροβολεί το ποδόσφαιρο, ΔΕΝ ασχολείται!

Το θέμα όμως, είναι πως ΔΕΝ ασχολείται και η διορισμένη από την FIFA και την UEFA Επιτροπή Παρακολούθησης, η οποία είναι εδώ ακριβώς για να ασχολείται και να λέει στη νέα διοίκηση της ΕΠΟ να κάνει τα πράγματα που δεν έκανε η προηγούμενη διοίκηση της ομοσπονδίας.

Στην πραγματικότητα είναι μια Επιτροπή Παρακολούθησης, η οποία όντως… παρακολουθεί όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά μάλλον αρνείται να παρέμβει.

Στην τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσής της για την επίθεση στον Τζήλο το παραδέχεται και η ίδια, αφού γράφει: «Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους όρους εντολής της FIFA, η Επιτροπή Παρακολούθησης θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα βρίσκεται σε επαφή με τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα της FIFA και, μεταξύ άλλων, θα αναφέρει διαρκώς στη FIFA και την UEFA».

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό στην Κολομβία της Ευρώπης οι επιτετραμμένοι της FIFA και της UEFA κάνουν ότι ακριβώς και οι τροϊκανοί των μνημονίων.

Εισπράττουν παχυλούς μισθούς για να δίνουν εντολές-συμβουλές που ουσιαστικά δεν τις ακολουθεί κανένας και απλά τις παραφράζει και τις μεταφράζει κατά το δοκούν και στη συνέχεια «νίπτουν τα χείρας τους» σχετικά με την αποτυχία των προγραμμάτων τους!

Για success story μίλαγε ο μνημονιακός Σαμαράς, για ανάπτυξη μιλά και ο μνημονιακός Τσίπρας.

Παρ΄ όλα αυτά η αξιολόγηση στο δημόσιο εδώ και δέκα χρόνια… έρχεται. Μαζί με 10.000 (τουλάχιστον) νέες προσλήψεις!

Όπως… έρχεται και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. 

Όπως και η κάθαρση (με την εξυγίανση παρέα) του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Τους διαιτητές τους έχουν… γραμμένους. Πιστεύουν ότι στη σύσκεψη της 4ης Ιανουαρίου θα πουν «οκ» σε ότι μέτρα του προτείνει η ΚΕΔ του Περέιρα και όλα θα συνεχιστούν κανονικά.

Εκεί θέλω να δω το ανάστημά τους. Διότι κατά βάθος γνωρίζουν ότι ο Τζήλος δεν θα είναι ο τελευταίος εκτός κι αν οι ίδιοι εμφανιστούν ενωμένοι για να αλλάξει κάτι.

Χαρούμενα Χριστούγεννα, με ΥΓΕΙΑ σε όλους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.