«Έσβησε» όλο το 2018 με τη μία ο… μακέτος!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog πως τα όποια σημαντικά γεγονότα του 2018 ξεπεράστηκαν μονομιάς με την κυνική συνέντευξη του Κώστα Σημίτη λίγες ώρες πριν μπει η νέα χρονιά.

Αν δεν υπήρχε η αγωνιστική δραστηριότητα στο μπάσκετ (κυρίως στην Ευρωλίγκα) και το γνωστό σήριαλ με τις μεταγραφές της χειμερινής περιόδου, η δουλειά στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη τις τελευταίες μέρες του 2018.

Ο Πιτίνο όμως, έδωσε τροφή για μεγάλη κουβέντα, όπως φυσικά και η επερχόμενη κόντρα του με τον Μπλατ στο ΣΕΦ.

Ο Σολδάνο φαίνεται ότι έρχεται εντός της εβδομάδα για λογαρισμό του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ συμφώνησε με τον Κριστίτσιτς, ο ΠΑΟΚ φέρεται να δέχεται προτάσεις για τους παίκτες του που κάνουν κι εφέτος τη διαφορά και οι διαιτητές εμφανίζονται έτοιμοι να επιστρέψουν στα γήπεδα μετά την αποχή της μίας αγωνιστικής για την επίθεση στον Τζήλο.

 Φυσιολογική… κίνηση θα έλεγε κανείς για εορταστική περίοδο, που λόγω της αναβολής της 15ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου, θα υποχρεώσει τις ομάδες να παίξουν και πάλι ποδόσφαιρο μετά από 24 μέρες αποχής!

Το πως θα παρουσιαστούν πρώτα στη φάση των 16 του κυπέλλου και μετά στο πρωτάθλημα, θα είναι πραγματικά ένας γρίφος.

Αφήνοντας όμως, την πεζή αθλητική πραγματικότητα στην άκρη και επιχειρώντας να φέρει κάποιος στη μνήμη του τα σημαντικά κοινωνικοπολιτικά γεγονότα του 2018, πιθανότατα θα στεκόταν:

– Στην περίφημη συμφωνία των Πρεσπών…

– Στην εξίσου περίφημη έξοδο από τα μνημόνια…

– Στα εγκλήματα της 21χρονης Ελένης στη Ρόδο και του 25χρονου Νικόλα στο Λόφο Φιλιπάππου…

– Στην αυτοκτονία (λόγω bullying) του 15χρονου Νικόλα…

– Στο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου… και

– Στην απόφαση της πάντα «τυφλής» δικαιοσύνης για την 53χρονη καθαρίστρια από τον Βόλο.

Κι όμως. Διαβάζεις τη χθεσινή συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο «Βήμα της Κυριακής» και σβήνεις από το μυαλό σου ΟΛΑ τα υπόλοιπα.

Ο πρωθυπουργός που μας έβαλε στο ευρώ προεβλεψε ξεκάθαρα ότι τα μνημόνια για την Ελλάδα θα έχουν συνέχεια.

Η αποστροφή του λόγου του δεν χωρά αμφισβήτηση:

«Στην Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρείται βέβαιο ότι η Ελλάδα μετά το 2018 θα προσφύγει γρήγορα στον δανεισμό από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Αναπόφευκτη συνέπεια θα είναι η επιβολή νέων όρων στην οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης», ανέφερε.

Παράλληλα, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα σκάνδαλα στην πολιτική ζωή, επεσήμανε ότι «η διαφθορά είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο» και αρνήθηκε κάθε ευθύνη για τις υποθέσεις επί πρωθυπουργίας του.

Τόνισε ότι «πολιτική ευθύνη δεν υπάρχει», υποστηρίζοντας ότι «θα υπήρχε εάν είχαν γίνει γνωστές παρανομίες και δεν τους έδωσα καμία συνέχεια».

«Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας μου, δεν υπήρξε οποιαδήποτε πληροφόρηση ή στοιχείο για την ύπαρξη παράνομων δραστηριοτήτων», είπε και πρόσθεσε ότι «στελέχη του ΠΑΣΟΚ αδιαφορώντας για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, εκμεταλλεύτηκαν κατά ανεπίτρεπτο τρόπο τις θέσεις τους για προσωπικό όφελος».

Κι επειδή το 2019 που σε λίγες ώρες έρχεται θα είναι έτος πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ να αναλογιστούμε ποιους θα στείλουμε να εκπροσωπήσουν τα βασικά κι όχι τίποτα παλαβά «θέλω» των πολιτών εντός και εκτός συνόρων.

Καλή Χρονιά, με Υγεία, Ανθρωπιά και ανοιχτά μυαλά για όλους!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.