Ο «καυτός» 2ος γύρος δοκιμάζει ακόμα και τη… FIFA

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για την έλλειψη συνεννόησης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στο οποίο αδυνατούν να βάλουν τάξη ακόμα και η FIFA με την UEFA.

Το 2019 ξεκινά για το ελληνικό ποδόσφαιρο με συσκέψεις (αύριο μεταξύ διαιτητών και ΕΠΟ) και επικείμενες δικαστικές αποφάσεις (προσφυγή Ολυμπιακού) για τα αυτονόητα, όπως ο ορισμός των αγώνων του προγράμματος.

Την Παρασκευή το απόγευμα θα ξέρουμε λοιπόν, αν οι Έλληνες διαιτητές ικανοποιηθούν από όσα θα τους μεταφέρουν η ΕΠΟ και οι ξένοι τοποτηρητές των FIFA & UEFA και αναστείλουν την αποχή τους, με αφορμή τον ξυλοδαρμό του Τζήλου.

Την Δευτέρα τώρα, ανήμερα του Αη Γιαννιού, θα εκδικαστεί η προσφυγή του Ολυμπιακού κατά της απόφασης της Λίγκας να ορίσει την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος στις 12, 13 και 14 του μηνός.

Κι αυτά πριν καν η μπάλα ξανακυλήσει στο χορτάρι. Κάτι που αναμένεται να γίνει με τα ματς του κυπέλλου στις 8, 9 και 10 Ιανουαρίου, αν όλα πάνε καλά στη συνάντηση με τους διαιτητές αύριο.

Είναι προφανές ότι ΟΛΑ γίνονται για το «καυτό» δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου το οποίο είναι «φορτωμένο» με τα ντέρμπι του πρωταθλήματος, ενδεχομένως και κάποια άλλα που θα προκύψουν από τα προημιτελικά του κυπέλλου, αλλά και τις ευρωπαϊκές μάχες του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Κιέβου.

Αν μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι καταφέρουν και περάσουν τους Ουκρανούς, θα επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο με ματς-φωτιά.

Θυμίζω ότι και πέρυσι ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος διεξήχθη σχετικά ομαλά και ο μεγάλος… χαμός έγινε στον δεύτερο, οπότε και η FIFA μας επέβαλε την εποπτεία της.

Ωστόσο ούτε η νέα διοίκηση Γραμμένου, ούτε οι ξένοι διαιτητές που ορίστηκαν στα ντέρμπι του πρώτου γύρου, ούτε καν η εποπτεία των FIFA & UEFA έχει έως τώρα τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Οι εντάσεις σε όλα τα επίπεδα συντηρούνται με… επιμέλεια από τις μεγάλες ομάδες, αλλά και αρκετές από τις μικρομεσαίες και οι ξένοι τοποτηρητές μοιάζουν ανίκανοι να αντιδράσουν. Ή αδιαφορούν σκοπίμως αρκούμενοι να εισπράττουν τις αδρές αμοιβές τους.

Η ΕΠΟ δεν αναλαμβάνει την παραμικρή πρωτοβουλία, αν δεν της δώσουν το «οκ» οι ξένοι, η Λίγκα δυσκολεύεται να ορίσει ακόμα και τους αγώνες του προγράμματός της και η ΕΛ.ΑΣ. αν δεν βρει άκρη με αυτούς που επιτέθηκαν στον Τζήλο, το πράγμα στη διαιτησία (που παραμένει στο επίκεντρο) θα χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται.

Επιπλέον οι όποιες «συμμαχίες» είχαν δημιουργηθεί μερικούς μήνες πριν, έχουν πλέον εκλείψει και ο καθένας πορεύεται με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας του, αδιαφορώντας για την γενική εικόνα.

Σε αντίθεση με τα προαναφερόμενα, αν η αστυνομία συλλάβει τους δράστες της επίθεσης στον Τζήλο και η ΕΠΟ ενεργοποιήσει την Επιτροπή Δεοντολογίας, παραπέμποντας όλους εκείνους που δυναμιτίζουν με δηλώσεις και ανακοινώσεις την ομαλή εξέλιξη του πρωταθλήματος, ίσως φανεί φως στο τούνελ.

Όποιος είναι αισιόδοξος και ρομαντικός μπορεί να… ποντάρει σε καλύτερες μέρες! Προσωπικά βλέπω μεγαλύτερες εντάσεις και δυσκολία συνεννόησης σε όλα τα επίπεδα, την ώρα που θα έπρεπε να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Και ο Θεός να βάλει το χέρι Του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.