Γυάλιζε το μάτι των αρχηγών!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τους Βιεϊρίνια και Φορτούνη που οδήγησαν τις ομάδες τους σε εκτός έδρας νίκες, μετατρέποντας το πρωτάθλημα σε κούρσα για δύο.

Το πέρασμα του ΠΑΟΚ από την Τρίπολη, μια έδρα που δεν είναι και η πιο εύκολη για τον δικέφαλο, με την υπογραφή του αρχηγού της ομάδας Αντρέ Βιεϊρίνια, ήταν ένα πέρασμα τίτλου!

Όχι τόσο γιατί διατηρήθηκαν οι 8 βαθμοί της διαφοράς από τον εξαιρετικό Ολυμπιακό της Λιβαδειάς, αλλά γιατί η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα κάτω από δύσκολες συνθήκες, για τις οποίες φέρει ευθύνη ο ίδιος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ. 

Πρώτα και κύρια για τον χειρισμό της υπόθεσης Πρίγιοβιτς που τον απασχόλησε περισσότερο απ΄ όσο έπρεπε και με λάθος τρόπο. 

Αντί να εμφανιστεί ως η ομάδα που συμβάλει στην ανάδειξη καλών ποδοσφαιριστών, τους οποίους πουλάει κι αυτός ακριβά (όπως κάνει τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός), έπεσε σχεδόν σε… κατάθλιψη! 

Επιπλέον γνώριζε πριν από τον ματς ότι ο Ολυμπιακός πέρναγε με άνεση από την έδρα του Λεβαδειακού.

Αντιμετώπισε μια κακή απόφαση του βοηθού Κωνσταντόπουλου στο ημίχρονο και τέλος υποχρεώθηκε να αφήσει τον Ουάρντα να γυρίσει μόνος του στην Αθήνα για να μη χαλάσει το κλίμα στην ομάδα μετά το εντυπωσιακό 0-3. 

Για να συμβούν αυτά ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε να στηριχτεί σε δύο πρωταγωνιστές. Στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη που κατέβασε τα ρολά στα πρώτα 45 λεπτά και στον Αντρέ Βιεϊρίνια, ο οποίος στο φάουλ πήρε την μπάλα αποφασισμένος να την στείλει στα δίχτυα του Παπαδόπουλου. Το είδαμε όλοι στο μάτι του που… γυάλιζε!

Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται φορ και αμυντικό μέσο είναι γνωστό σε όλους. Αλλά το 0-3 της Τρίπολης του δίνει χρόνο να εξετάσει πιο ψύχραιμα τις κινήσεις του. Τα ματς με Πανιώνιο, ΟΦΗ και ΠΑΣ που ακολουθούν ως το τέλος του μήνα εντός Τούμπας του προσφέρουν την άνεση της αναζήτησης.

“Έπνιξε” τον Λεβαδειακό

Από την άλλη ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε στη Λιβαδειά αποφασισμένος να καθαρίσει τη νίκη και το τρίποντο στα γρήγορα για να αποφύγει άγχος και περιπέτειες. 

Στο ξεκίνημα και των δύο ημιχρόνων έπιασε τον Λεβαδειακό από το λαιμό και ξεκαθάρισε ότι θα είναι το αφεντικό στο παιχνίδι. Από το σφύριγμα της έναρξης ο Φορτούνης “έσπρωχνε” τον Ολυμπιακό στην εστία του Μπάγιτς και κατάφερε να σκοράρει μόλις στο 7ο λεπτό, το πιο γρήγορο γκολ της ομάδα του στο πρωτάθλημα.   

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί ήταν ο κορυφαίος των νικητών, αλλά δεν πήγαν πίσω ούτε οι Μπουχαλάκης, Φορτούνης και Γκιλιέρμε. 

Απλά οι ερυθρόλευκοι είναι φέτος υποχρεωμένοι να κάνουν ότι έκαναν τα προηγούμενα χρόνια οι αντίπαλοί τους. Να κυνηγούν τον πρωτοπόρο κι όχι να τους κυνηγά ο δεύτερος, ο τρίτος ή ο τέταρτος της βαθμολογίας.

Αυτή η ανάγκη είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δίνει μεγαλύτερο κίνητρο για βελτίωση στην ομάδα του Μαρτίνς, που θα παρουσιαστεί πιο έτοιμη από άλλες χρονιές στις υποχρεώσεις του Φεβρουαρίου κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου για το Europa League. 

Φυσικά ούτε με το 0-3 του ΠΑΟΚ σημαίνει ότι “ξεχάστηκε” ο Πρίγιοβιτς, ούτε με το 0-2 του Ολυμπιακού ότι ” θα φτάσει να γίνει Μπαρτσελόνα”, όπως υποστήριξε ο Σάββας Θεοδωρίδης. 

Ωστόσο, ο ανταγωνισμός σε αυτό το επίπεδο και με λίγο καλύτερη την διαιτησία θα βοηθήσει στην βελτίωση της ποιότητας και των δύο ομάδων, τις οποίες είναι ευχής έργον να ακολουθήσουν (με τα δικά τους δεδομένα) και οι υπόλοιπες. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.