Με υπομονή και στήριξη θα σωθεί ο ΟΦΗ

Η νέα διοίκηση του ΟΦΗ είναι αποφασισμένη να στηρίξει τον Νίκο Παπαδόπουλο και να μην πάει στην πεπατημένη της ελληνικής νοοτροπίας ψάχνοντας εξιλαστήρια θύματα. Του Αποστόλη Λάμπου
Δημοσίευση: 14/01/2019 - 20:29
Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την ομάδα η διοίκηση Μπούση, με μπροστάρηδες τους ποδοσφαιράνθρωπους Σαμαράδες και τον Ηλία Πουρσανίδη, το project ήταν ξεκάθαρο. Αλλαγή νοοτροπίας στο σύλλογο και απεμπολισμός από την παγιωμένη ελληνική ποδοσφαιρική νοοτροπία. 

Θα ήταν λοιπόν "φάουλ" αν απομακρυνόταν ο Νίκος Παπαδόπουλος από την ομάδα εξαιτίας της πίεσης που υπάρχει σε αυτή αλλά και από τους εξοργισμένους οπαδούς της ομάδας, μερικοί εκ των οποίων ζήτησαν από τον προπονητή της ομάδας να παραιτηθεί. Βασικά αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να φύγει ο Έλληνας τεχνικός από την ομάδα, να παραιτηθεί. Η ομάδα δεν τον διώχνει.

Η διοίκηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει το project που ανέλαβε και να το ενισχύσει με καθαρή ποδοσφαιρική νοοτροπία, χωρίς εξωαγωνιστικά προβλήματα και με το μυαλό εξ ολοκλήρου στο άθλημα. Έτσι αποφάσισε να στηρίξει το Νίκο Παπαδόπουλο ώστε να ολοκληρώσει, γιατί όχι και να συνεχισει το έργο του. Αναμφίβολα έχουν γίνει λάθη και από πλευράς τεχνικής ηγεσίας.

Ωστόσο αναγνωρίζεται πως υπήρχαν και βασικές ελλείψεις στο ρόστερ οι οποίες γιγαντώθηκαν με τους συνεχείς τραυματισμούς που προέκυψαν στην πορεία. Για το λόγο αυτό άλλωστε η ομάδα κινείται εντυπωσιακά στο μεταγραφικό παζάρι, έχει ήδη κάνει τέσσερις κινήσεις και αναμένεται να κάνει κι άλλες. 

Υπάρχει ακόμα μισό πρωτάθλημα και αρκετοί βαθμοί να διεκδικηθούν. Φυσικά ο ΟΦΗ πρέπει να αρχίσει να παίρνει νίκες στην έδρα του διότι διαφορετικά δε θα υπάρχει σωτηρία. Στόχος της ομάδας είναι να σωθεί άμεσα αλλά ακόμα κι αν χρειαστεί η διαδικασία των μπαράζ, τότε άπαντες ευελπιστούν πως ο στόχος θα επιτευχθεί. 

Αρχής γενομένης λοιπόν από το ματς με τον Παναιτωλικό, η διοίκηση της ομάδας ζήτησε στήριξη στο project ώστε η ομάδα να προσπαθήσει απρόσκοπτα να φτάσει στην τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα που θα την αναζωογονήσει τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Οι ήττες της Λαμίας και του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν θετικά αποτελέσματα για τους Κρητικούς, οι οποίοι αφενός μένουν στην σημαντική 13η θέση, αφετέρου έχουν στο Γεντί Κουλέ τόσο τη Λαμία όσο και τον ΠΑΣ Γιάννινα. 

Δρόμος λοιπόν υπάρχει ακόμα, διαθέσιμοι βαθμοί πολλοί, όπως και υπομονή από τη διοίκηση. Αυτό που χρειάζεται το νέο αυτό εγχείρημα είναι υπομονή και στήριξη από τον κόσμο. Θα τα έχει;