Μία εικόνα, πολλές ιστορίες…

Η εντυπωσιακή δύναμη της εικόνας πολλές φορές περιγράφει με τον πλέον ακριβή τρόπο την έντονη εναλλαγή συναισθημάτων.

5 Οκτωβρίου 2019. Ο Παναθηναϊκός γνωρίζει ήττα από την Ξάνθη στη Ριζούπολη εκφράζοντας έντονα παράπονα για τη διαιτησία, γνωρίζοντας όμως παράλληλα ότι η απόδοσή του στο δεύτερο μισό του αγώνα δεν ήταν καλή. Το είχε εκφράσει άλλωστε δημοσίως και ο Γιώργος Δώνης. Πλήρης απογοήτευση και κατεβασμένα κεφάλια ήταν η εικόνα που έβλεπε κάποιος στα αποδυτήρια του τριφυλλιού και ήταν απολύτως λογικό αφού και η βαθμολογική θέση ήταν πολύ κακή τότε, πέρα από την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου.

Στην είσοδο των αποδυτηρίων τότε ήταν ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου, ακίνητος, σκεπτικός, αμίλητος. Ανέκφραστος και βυθισμένος σε δικές του σκέψεις για όσα είδε στο παιχνίδι, όσα έχει ζήσει φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού και προφανώς όσα βίωνε εκείνη την ημέρα.
Ο άνθρωπος που εκφράζει την ψυχή των αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού εδώ και πολλά χρόνια, αυτός που «πονάει» τον σύλλογο όσο λίγοι γιατί πολύ απλά έχει περάσει τη ζωή του σε αυτόν, μετά το τέλος του αγώνα ήταν βυθισμένος σε ένα δικό του εκείνη τη στιγμή μαύρο κόσμο.
Ένα μήνα μετά η ιστορία έμοιαζε να επαναλαμβάνεται. Παρά το γεγονός ότι ο ιδιαίτερα απαιτητικός κόσμος της ομάδας έμεινε ικανοποιημένος από τη διάθεση και την απόδοση στο ματς με τον ΠΑΟΚ, η εικόνα των «πράσινων» και το σκορ στο 0-2 έφερναν στο μυαλό όλων μόνο αρνητικές σκέψεις. Η δυσφορία των φιλάθλων αυτονόητη. Ο προβληματισμός όσων ζουν την ομάδα επίσης. Η πίεση σε σύλλογο επιπέδου Παναθηναϊκού τεράστια. 

Οι «πράσινοι» γυρίζουν το ματς. Οι παίκτες για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό κοιτούν στα μάτια τον κόσμο της ομάδας και ανταποδίδουν χειροκροτώντας την αποθέωση που εισπράττουν για την ανατροπή. 
Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου ΠΟΤΕ δεν προκαλεί την κάμερα με τη συμπεριφορά του για οτιδήποτε, πόσο μάλλον για κάτι αρνητικό. Τυχαία η κάμερα σταματά πάνω σε έναν άνθρωπο που βγάζει τις σκέψεις, την πίεση, την αγωνία και τη χαρά μαζί με δάκρυα στα μάτια. Είναι ο ΚΥΡΙΟΣ Γρηγόρης Παπαβασιλείου που ξεσπά σιωπηλά (και πάλι). 
Αφανής ήρωας των αποδυτηρίων και παράδειγμα προς μίμηση για τον τρόπο διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων στην ποδοσφαιρική οικογένεια των «πράσινων».

Video url: http://novasports-forthnet.secure.footprint.net/PANIGIRIA_PAO_KAI_KLAMATA_PAPAVASILEIOU_101119.mp4


 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.