Αν μπει στα Play off, θα… κλείσει σπίτια!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για τον απίθανο Παναθηναϊκό των ντέρμπι, την σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ και τον Μαρτίνς που ξέχασε το rotation.

Πολλοί μπορεί να θεώρησαν το ξέσπασμα του Γιώργου Δώνη, που στη συνέντευξη Τύπου της Τούμπας μίλησε για κλοπή, υπερβολικό. Ίσως και να έχουν δίκιο. 

Όμως μετά το βαρύ 4-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 1-1 με τον Ολυμπιακό, υποχρέωσε σε ισοπαλία 2-2 τον δικέφαλο του βορρά και χθες κέρδισε την ΑΕΚ με ανατροπή. 

Σε όλα τα ντέρμπι ο Παναθηναϊκός ήταν το αουσάιντερ και οι αντίπαλοί του τα μεγάλα φαβορί. Μέχρι που αυτά ολοκληρώθηκαν και η ιστορία μας διέψευσε όλους.

Η φανέλα με το τριφύλλι εξακολουθεί να παραμένει βαριά, όποια κι αν είναι τα προβλήματα που κουβαλάει τα τελευταία χρόνια. 

Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι στα Play off γιατί απλά θα τους δώσει άλλο τόνο και αίγλη με την παρουσία του και είναι πολύ πιθανό να… κλείσει και κάποια σπίτια, που ως τώρα θεώρησαν ότι θα έχουν στο γήπεδο μια ομάδα του χεριού τους!

Φυσικά και πρέπει να παλέψει αρκετά για να βρεθεί στην 6άδα ο Παναθηναϊκός, αλλά εκεί στο Κορωπί θα το προσπαθήσουν. Κι ο κόσμος της ομάδας,όπως χθες, θα είναι δίπλα της. Αρκεί να είναι σωστοί στη δουλειά τους και οι υπόλοιποι φορείς που εμπλέκονται στα του πρωταθλήματος.

Στα του ντέρμπι η ΑΕΚ αποδείχθηκε ιδανικός αυτόχειρας, καθώς μετά το 0-2 είχε κι άλλες στιγμές για να καθαρίσει τη νίκη και να πάρει το τρίποντο, αλλά ενήργησε επιπόλαια και χωρίς καθαρό μυαλό. Και αντί να φτάσει στο 0-3 έχασε με 3-2

Βεβαίως κι έπαιξε ρόλο ο Διούδης που βγήκε νικητής σε αρκετές φάσεις απέναντι στους επιθετικούς της Ένωσης, αλλά και οι κινήσεις των δύο προπονητών. Η κρίση γίνεται φυσικά εκ του αποτελέσματος, καθώς οι αλλαγές του Δώνη βγήκαν, ενώ του Κωστένογλου όχι. 

Ξέχασε το rotation ο Μαρτίνς

Νωρίτερα στο Φάληρο ένας φλύαρος στο πρώτο ημίχρονο Ολυμπιακός έμεινε στο μηδέν με τον Ατρόμητο, αλλά πήρε το τρίποντο με δύο γκολ από τους Ποντένσε και Σουντανί μέσα σε ένα δίλεπτο.

Σκόραραν δηλαδή, δύο παίκτες που είχαν αρνητική παρουσία μέχρι τη στιγμή επίτευξης των τερμάτων τους, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Να σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί παίζει ακόμα ο Ποντένσε που κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, να βγαίνει αλλαγή ο καλύτερος Μασούρας και αμέσως μετά ο Πορτογάλος να ανοίγει το σκορ.

Ο Μαρτίνς μοιάζει να ξέχασε το rotation. Έχει πραγματικά… ξεζουμίσει τους Τσιμίκα και Ομάρ και οφείλει να τους δώσει ανάσες γιατί θα επιστρέψουν ακόμα πιο φορτωμένοι από τα ματς των Εθνικών ομάδων. 

Αγωνιστικά ο Ατρόμητος δεν προβλημάτισε τον Ολυμπιακό, αλλά και οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν την απαραίτητη συγκέντρωση για να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη. 

Ο Μπουχαλάκης έκανε ένα απίθανο ματς και δικαιώνει επί σειρά αγώνων τον προπονητή του που του εμπιστεύεται μια θέση στη βασική ενδεκάδα βρέξει-χιονίσει!

Διπλό τίτλου στο Ηράκλειο

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ έκανε ένα μεγάλο διπλό στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ, που είναι φέτος μια σημαντικά βελτιωμένη και φορμαρισμένη ομάδα. 

Τέτοιες νίκες  είναι που δίνουν στις ομάδες προβάδισμα τίτλου, αφού από αυτή τη δύσκολη έδρα θα κληθεί να περάσει στο δεύτερο γύρο ο Ολυμπιακός. 

Ένας ΟΦΗ που δεν ήταν το ίδιο δραστήριος και επικίνδυνος όπως σε άλλα ματς, αλλά σε αυτό συνέβαλε το μεστό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, που έδειξε από την αρχή ότι ήθελε να περάσει από το Ηράκλειο. 

Στην εξίσωση για την πορεία του ΠΑΟΚ στη συνέχεια πρέπει να μπουν και οι Πέλκας, Ζαμπά, Άκπομ και Πασχαλάκης που θα ξαναπάρουν θέση στην ενδεκάδα όταν πείσουν τον Φερέιρα ότι θα βελτιωθούν.

Αλλά και ο Βιεϊρίνια που σε λίγο θα είναι έτοιμος στο εκατό τοις εκατό για να ξεκινάει βασικός. Για Μίσιτς και Γιαννούλη ούτε κουβέντα. Κάνουν εξαιρετικό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής.

Και φυσικά όταν μια ομάδα σκοράρει σε 30 σερί αγώνες και είναι αήττητη σε 45 συνολικά στο πρωτάθλημα δεν μπορεί παρά κάτι να κάνει καλά! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.