Άλλο επίπεδο με… Λεβ(ε)ντόφσκι!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για τον απίστευτο Πολωνό φορ που έκανε την διαφορά χθες στο Φάληρο.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο καλύτερος-λεβέντης φορ στην Ευρώπη αυτή την εποχή, με 18 γκολ σε 13 αγώνες, ήταν ο ποδοσφαιριστής που έκανε την διαφορά χθες βράδυ στο Καραϊσκάκη, αφού μετέτρεπε τα δύσκολα σε… εύκολα για την Μπάγερν, χαρίζοντάς της την 3η νίκη της στον όμιλο. 

Μιλάμε για τον επιθετικό που από την αρχή της σεζόν έχει πετύχει ένα χατ τρικ, σε 4 ματς έχει βάλει από δύο και στα υπόλοιπα από ένα…

Είναι ο Πολωνός που έχει σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ 58 τέρματα, όταν ΟΛΟΙ οι άλλοι συμπατριώτες του (105 στον αριθμό) που έχουν πάρει μέρος στην ίδια διοργάνωση έχoυν πετύχει μόλις 47. 

Κι αν ο Λεβαντόφσκι ήταν εκεί που έπρεπε κάθε φορά που η μπάλα ήταν στην περιοχή του Σα (φέρει ευθύνη για το 1-1, αφού η μπάλα σε μακρινά σουτ πρέπει να διώχνεται πλάγια κι όχι μπροστά στην περιοχή), ο Ολυμπιακός ήταν εκεί που έπρεπε σε μεγάλο διάστημα του αγώνα. 

Αδύναμος κρίκος για τον Ολυμπιακό ήταν και ο Σεμέδο, που ήταν στη φάση του 1-2 και δεν κατάφερε να απομακρύνει σωστά την μπάλα.

Αλλά όταν ο αντίπαλος είναι σε άλλο… επίπεδο και καταφέρνεις να τον προβληματίσεις, κοιτώντας τον στα μάτια, σημαίνει ότι και εσύ κάνεις βήματα προς τα εμπρός, επιχειρώντας να βελτιώσεις με σωστό τρόπο το επίπεδό σου.

Άλλωστε αν δεν γίνονταν λάθη από τους παίκτες, όλα τα ματς σε αυτό το υπέροχο άθλημα θα έληγαν 0-0.

Το ζήτημα είναι να κάνεις τα λιγότερα ή να εκμεταλλευθείς στον απόλυτο βαθμό τα λάθη του αντιπάλου σου. 

Σε κάθε περίπτωση οι 457 σωστές πάσες της Μπάγερν σε σχέση με τις 249 του Ολυμπιακού φανερώνουν γιατί η γερμανική ομάδα είναι σε επίπεδο που δύσκολα θα την φτάσει μια ελληνική, ακόμα κι αν την προβληματίσει για αρκετή ώρα σε ένα παιχνίδι, όπως οι ερυθρόλευκοι. 

Επιπλέον οι Βαβαυροί είχαν την κατοχή της μπάλας (58-42) και έτρεξαν 2,4 χιλιόμετρα περισσότερα από τον Ολυμπιακό.

Κι όμως, για να διατηρήσουν το προβάδισμα και τη νίκη έκαναν 14 φάουλ, πέντε περισσότερα από αυτά που έκαναν οι γηπεδούχοι.  

Η καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού φυσικά και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, ειδικά όταν οι Γερμανοί ήρθαν στον Πειραιά έχοντας το υπέρ τους 2-7 στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ. 

Και παρέταξαν για ένα ακόμα ματς κανονική ενδεκάδα, χωρίς ο Κόβατς να έχει στην άκρη του μυαλού του το ενδεχόμενο να ξεκουράσει κάποιον από τους βασικούς του.
 
Ανεξάρτητα με το πώς θα καταλήξουν την 6η και τελευταία αγωνιστική στο Φάληρο ο Ολυμπιακός με τον Ερυθρό Αστέρα, η έως τώρα εικόνα των ερυθρολεύκων στα 5 από τα 6 ημίχρονα που έχουν παίξει, είναι ικανοποιητική και ο ένας βαθμός στον όμιλο τους αδικεί. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.