Βραδιές που σε κάνουν θρύλο

Ραντεβού σαν τα αποψινά ψηλώνουν τον Ολυμπιακό και τους παίκτες του, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Γράφει ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Στο “Γ. Καραϊσκάκης” απόψε ο Ολυμπιακός θα συναντήσει έναν γίγαντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δεν είναι μόνο η ιστορία σχεδον 120 ετών, τα 29 πρωταθλήματα Γερμανίας και οι πέντε κατακτήσεις της κορυφαίας ευρωπαϊκής κορυφής σε επίπεδο κυπέλλου πρωταθλητριών ή Τσάμπιονς Λιγκ, είναι η σύγχρονη εικόνα μιας πραγματικής ποδοσφαιρικής βαριάς βιομηχανίας. Δεν μιλάμε μόνο για το καθαρά αγωνιστικό σκέλος, αλλά και για την περιφερειακή οργάνωση και λειτουργία που προδιαθέτουν τον αντίπαλο για κάτι το διαφορετικό, για έναν σύλλογο που στο DNA του βρίσκεται βαθιά κρυμμένη η δίψα για την κορυφή κάθε ανταγωνιστικής διοργάνωσης που συμμετέχει. 

Στη συνέντευξη τύπου του Νίκο Κόβατς δεν έγινε καμμία σχεδόν ερώτηση από τους Γερμανούς συναδέλφους για τον Ολυμπιακό. Είναι κάτι παραπάνω από υπεροψία, είναι δεδομένο για εκείνους πως οι “ερυθρόλευκοι” δεν υπάρχουν στο οπτικό πεδίο της Μπάγερν και τον κοιτάζουν εκ των πραγμάτων αφ’ υψηλού. Θεωρώ αδύνατο να προσεγγίζουν με τον ίδιο τρόπο το ματς ο Κόβατς, οι συνεργάτες του και οι παίκτες του. Όχι μόνο εξαιτίας του επαγγελματισμού τους και της γερμανικής αναζήτησης της τελειότητας, αλλά και λόγω των φετινών αποτελεσμάτων του Ολυμπιακού, ειδικότερα της “νεκρανάστασης” από το 0-2 κόντρα στην Τότεναμ.

Από την άλλη πλευρά ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε το δρόμο της σεμνότητας και της ταπεινότητας, που μάλλον είναι μονόδρομος στα συγκεκριμένα ματς. Όταν τον ρωτήσαμε εκ μέρους των καναλιών Novasports στη χθεσινή συνέντευξη τύπου αν είναι η μεγαλύτερη προσωπική πρόκληση για εκείνον το συγκεκριμένο ματς, απάντησε πως υπήρξαν και άλλες μεγάλες προκλήσεις, όπως το ματς με τη Βικτόρια Πζεν (!). Ο Πορτογάλος με τα λόγια του θέλησε να αναδείξει τη φιλοσοφία του. Σημασία δεν έχει ο αντίπαλος, αλλά το διακύβευμα του κάθε παιχνιδιού για τον τεχνικό των “ερυθρόλευκων”.

Για όλους τους παραπάνω λόγους το σημερινό παιχνίδι είναι μια από τις ευκαιρίες που σου παρέχει το Τσάμπιονς Λιγκ ν’ ακουστεί η φωνή σου εν μέσω των “τενόρων” του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μια πραγματική πνευματική δοκιμασία πνεύματος και σώματος για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που έχουν την ευκαιρία να πατήσουν σε ένα σπουδαίο σκαλοπάτι απογείωσης για την καριέρα τους.

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που θα εμπιστευτεί απόψε ο Μαρτίνς (Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Μασούρας) ανάλογα παιχνίδια έβλεπαν πριν 10 χρόνια και ονειρεύονταν κάποια στιγμή να φορέσουν τα παπούτσια του Χολέμπας, του Καμπιάσο, του Μιραλάς. Απόψε είναι η δικιά τους στιγμή, απόψε είναι εκείνοι τα είδωλα, είναι βραδιά από τις ξεχωριστές που σε κάνουν θρύλο!  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.