Μια νίκη, πολλά οφέλη …

Ο Κωστής Μπότσαρης αναλύει τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Λαμίας κι εξηγεί για ποιόν λόγο ο "Δικέφαλος" πήρε πολλά περισσότερο από τους τρεις βαθμούς της νίκης το βράδυ της Κυριακής.

Κατά σειρά Μίσιτς (2’), Λημνιός (6’) και Σφιντέρσκι (11’) σκόραραν από ένα γκολ σε διάστημα έντεκα λεπτών προσφέροντας στην ομάδα τους το πλέον «εκρηκτικό» ξεκίνημα της σύγχρονης ιστορίας της και συνάμα μια άνετη νίκη με 3-0 επί της Λαμίας, προς τέρψιν των είκοσι πέντε – και πλέον – χιλιάδων φίλων της που συνέρρευσαν το απόγευμα της Κυριακής και κατέκλυσαν το γήπεδο της Τούμπας.
Αποτέλεσμα το οποίο σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αντίστοιχα της 7ης αγωνιστικής έφεραν τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς μακριά από την κορυφή. Ήταν ένα ματς μέσα από το οποίο η ομάδα του Αμπέλ Φερέρα πιστοποίησε εμπράκτως την αγωνιστική του πρόοδο γεγονός που διαπιστώθηκε μέσα από τη συνολικότερη εικόνα της ομάδας κι όχι τόσο από την επιθετική δεινότητα που τη χαρακτηρίζει.
Πλέον αντιπροσωπευτικό παράδειγμα των παραπάνω το γεγονός πως για πρώτη φορά φέτος σ’ επίσημο ματς δε δέχτηκε γκολ! Κι όλα αυτά δίχως τους Βαρέλα, Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο κι Ελ Καντουρί μεν αλλά με μια σημαντικότατη επιστροφή. Περίπου στο 70’ το κοινό της Τούμπας στη θέα του Βιεϊρίνια να πηγαίνει για προθέρμανση ενθουσιάστηκε και δέκα τέσσερα λεπτά μετά, όταν ο Πορτογάλος αρχηγός του «Δικεφάλου» πήρε τη θέση του Λημνιού, εκστασιάστηκε προσφέροντάς του την απόλυτη αποθέωση στην επιστροφή του ως υγιής στην ενεργό δράση για πρώτη φορά μετά από εκατόν ογδόντα οκτώ ημέρες.
Η ετοιμότητα κι η συμμετοχή του Βιεϊρίνια ίσως και να ήταν το σημαντικότερο όφελος για τους αήττητους Πρωταθλητές και νταμπλούχους της περσινής σεζόν εν όψει της συνέχειας, καθώς πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι η προσθήκη του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή σ’ ενεργό ρόλο στ’ αποδυτήρια σε συνθήκες αγώνα αποτελεί αξία – μάλλον – ανεκτίμητη. Τους έλειψε και του έλειψαν όσο δεν περιγράφεται κι όπως φάνηκε πλέον θα έχει την ευκαιρία να προσφέρει αγωνιζόμενος και στη φυσική του θέση καθώς ο αντικαταστάτης του όλον αυτόν τον καιρό στο αριστερό άκρο της άμυνας Δημήτρης Γιαννούλης τα πηγαίνει περίφημα.
Μια και ο λόγος για τους διακριθέντες θα ήταν πολύ άδικο αν δε γινόταν αναφορά τόσο στη φετινή αποκάλυψη του ΠΑΟΚ που ακούει στο όνομα Μίσιτς όσο και στους Λημνιό – Σφιντέρσκι. Αμφότεροι σκόρερ, με τον πρώτο να διάγει το καλύτερο διάστημα της μέχρι τώρα καριέρας του και με εμφανίσεις σαν κι αυτήν να ενισχύει εαυτόν ακόμη περισσότερο με υπερπολύτιμη αυτοπεποίθηση, δυσεύρετο «υλικό» που σμιλεύει ποδοσφαιρικούς χαρακτήρες και τον δεύτερο να επιβεβαιώνει το «φονικό» ένστικτο που τον διακρίνει και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα του έχει κατοχυρώσει θέση στο αρχικό σχήμα μαζί και την πρώτη θέση των σκόρερ του Πρωταθλήματος.
Ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει στον Στοχ. Ο Σλοβάκος πήρε για πρώτη φορά χρίσμα βασικού στο Πρωτάθλημα και δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Δραστήριος με παρουσία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, έψαξε το γκολ και κατέγραψε μια ασίστ κερδίζοντας δικαιολογημένα το χειροκρότημα του κόσμου. Οι λύσεις αυξάνονται για την τεχνική ηγεσία, μαζί κι ο ανταγωνισμός κάνοντας τον 41χρονο Πορτογάλο τεχνικό να …. τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, με τον ίδιο να επαναλαμβάνει στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα πως το … «αστέρι» της ομάδας είναι το σύνολο κι όχι κάποιος – μεμονωμένα – ποδοσφαιριστής της στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.
Ντεμπούτο σε αρχικό σχήμα σε ματς Πρωταθλήματος και για τον Ίνγκασον με τη Λαμία να ολοκληρώνει τον αγώνα έχοντας δύο τελικές! Μάλιστα αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός θα μπορούσε να είχε προσθέσει το όνομά του και στη λίστα των σκόρερ αλλά όπως κύλησε ο αγώνας αυτό λίγη σημασία έχει. Σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε η απόδοσή του ως παρτενέρ του Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας, εκεί όπου το πρόσημο ήταν θετικό, δίχως κανείς σε όλα τα παραπάνω να αγνοεί τον βαθμό δυσκολίας του αγώνα και τη δυναμική του συγκεκριμένου αντιπάλου που παραμένει δίχως βαθμό και δίχως γκολ σε όσα ματς έχει δώσει αμκριά από την έδρα του.
Ακόμη κι αυτό όμως, το γεγονός δηλαδή πως η νίκη φάνηκε να εόναι μια τόσο εύκολη υπόθεση ίσως η απόδοση του «Δικεφάλου» ήταν τέτοια που έδωσε τέτοια εντύπωση. Ένα σύνολο με αρχή και τέλος, που ήξερε πώς να ψάξει, να δημιουργήσει, να πιέσει, να κλέψει, ν’ αντιδράσει και να λειτουργήσει με ιδανικό τρόπο στο μεγαλύτερο φάσμα της αναμέτρησης. Συνολικά ήταν μια εμφάνιση που δηνιούργησε υποχρεώση για κάτι ακόμη καλύτερο στο άμεσο μέλλον δικαιώνοντας την τεχνική ηγεσία για την επιμονή της στο αγωνιστικό της δόγμα.
Η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ειδικά το προσεχές Σάββατο στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Βόλο, μια ομάδα που προσπαθεί ανεξαρτήτως συνθηκών να παίξει ποδόσφαιρο δίχως ν’ αναλώνεται σε σκοπιμότητες. Έχοντας στο πλευρό του περισσότερους από τέσσερις χιλιάδες οπαδούς ο αήττητος για σαράντα δύο διαδοχικούς αγώνες, στους οποίους σε όλους έχει σκοράρει, θα ψάξει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, θέλοντας να τη συνδυάσει με ανάλογη εμφάνιση, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία του προς την κορυφή. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια …


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.