Ποιότητα και δημιουργία έφεραν τη νίκη

Νίκη μετά κόπων και βασάνων για την ΑΕΚ κόντρα στον Βόλο στη «Ριζούπολη». Μια νίκη που ήρθε για δύο λόγους.

Νίκη μετά κόπων και βασάνων για την ΑΕΚ κόντρα στον Βόλο στη «Ριζούπολη». Μια νίκη που ήρθε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί αποβλήθηκε ο Ζοάο και δεύτερον γιατί ο Κωστένογλου υποχρεώθηκε να αλλάξει το σύστημα και να παίξει με δύο επιθετικούς, αλλά και να φέρει στον άξονα τον Μάνταλο ως δεύτερο αμυντικό χαφ. Τουλάχιστον σε τέτοια ματς δεν χρειάζονται δυο τρεχαντήρια και κόφτες. Χρειάζεται δημιουργία η Ένωση. Από τα άκρα, από την άμυνα, από παντού.

Η ΑΕΚ πρέπει να κρατήσει δύο πράγματα από το ματς της Κυριακής. Την αντίδραση που είχε μετά το 0-1 και τους τρεις βαθμούς που είναι υπερπολύτιμοι για την «υγεία» της ομάδας. Σε αντίθετη περίπτωση η… φάση θα στράβωνε για τα καλά και θα έμπαινε με πολλή ένταση και νευρικότητα σε εβδομάδα ντέρμπι.

Κόντρα στον Βόλο φάνηκαν ξανά οι αμυντικές αδυναμίες της ομάδας. Αμυντικές ανορθογραφίες για να το θέσω καλύτερα. Στο πρώτο γκολ που δέχθηκε η Ένωση ο Κωστένογλου έδειξε να ‘χει παράπονα από τους αμυντικούς μέσους του και τις τοποθετήσεις που έπρεπε να έχουν. 

Γενικότερα όμως υπήρχε αδικαιολόγητη νευρικότητα και πίεση στους παίκτες της ομάδας για αυτό το ματς. Φυσικά και όταν παίζεις στην ΑΕΚ θα έχεις πίεση, πρέπει να βρεθεί τρόπος να την διαχειρίζεσαι όμως… Μια πίεση πάντως που θα γινόταν ακόμα μεγαλύτερη εάν δεν υπήρξε η έξυπνη σκέψη του Μάνταλου στην εκτέλεση φάουλ για να ισοφαρίσει ο Λιβάια.

Επιθετικά είδαμε μια τελείως διαφορετική ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Βοήθησε η είσοδος Γιακουμάκη και το 4-4-2. Ο Έλληνας επιθετικός συνεργάστηκε άψογα με τον Ολιβέιρα και αυτό φάνηκε στη φάση του πέναλτι με την εξαιρετική κάθετη του «Γιακου». Ο Μάνταλος έδειξε σε ένα ακόμα παιχνίδι πόσο σημαντικός είναι για την ΑΕΚ. Ασίστ και δύο γκολ από τον αρχηγό της Ένωσης, ενώ και ο Λιβάια είναι σημείο αναφοράς για την ομάδα. Η ποιότητά του είναι τεράστια.

Πλέον η ΑΕΚ μπαίνει σε εβδομάδα ντέρμπι. Θα πρέπει να πάει στο «Καραϊσκάκης» όσο καλύτερα μπορεί προετοιμασμένη για να πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Σε ένα ματς που θα έχει τις ιδιαιτερότητές του, όμως η ΑΕΚ έχει την ποιότητα να ανταπεξέλθει. Αρκεί να μην κυριευθεί από άγχος και πίεση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.