Ο Ολυμπιακός χωρίς αλλαγές θα παίξει και χειρότερα

Ο Νικήτας Αυγουλής γράφει για την κακή κατάσταση που βρίσκεται ο Ολυμπιακός, για τον λόγο που συμβαίνουν όλα αυτά, αλλά και για το τι μπορεί να γίνει τώρα στο και πέντε!

Στα τρία πρώτα παιχνίδια της Ευρωλίγκας με ομάδες που λογικά θα είναι εκτός τελικής οκτάδας, ο Ολυμπιακός έχει μία νίκη και δύο ήττες, εκ των οποίων η δεύτερη εντός έδρας. Αυτός ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα μα κανένα μέλλον στην φετινή διοργάνωση.

Και πάμε στο επόμενο βασικό ερώτημα του αν τελικά μπορεί το καράβι να στρίψει; Το λιγότερο δύο, το ιδανικό τέσσερις αλλαγές μπορούν να αλλάξουν το προφίλ της ομάδας, χωρίς ωστόσο κι αυτό να αποτελεί εγγύηση ολικής επαναφοράς (σ.σ. ακόμα κι αν αλλάξει ο προπονητής).

Ας ξεκινήσουμε από τα προφανή: Πίσω από τον Μιλουτίνοφ υπάρχει το… χάος. Ο Ρούμπιτ δεν μπορεί επουδενί να «ξεκουράσει» τον Σέρβο, αφού ο ίδιος μοιάζει μόνιμα κουρασμένος, ενώ ο Χαπ πέραν της προπόνησης επίσης δεν είναι έτοιμος για ρόλο στην Ευρωλίγκα. Μοναδικό κανονικό πλέι μέικερ στον Ολυμπιακό είναι ο Κόνιαρης (που καλά θα κάνει να πάρει τις επιθέσεις που του αναλογούν). Ο Μπόλντγουιν δεν θα μεταμορφωθεί ξαφνικά σε παίκτη απαιτητικής ομάδας που μπορεί να την κουμαντάρει, ενώ ο Τσέρι μπαίνει στο παρκέ και τρέμει. Λειτουργεί σαν έφηβος που ζήτησαν να πάρει το τελευταίο σουτ σε τελικό κόσμου!

Τι επιλογές υπάρχουν; Προφανείς τη δεδομένη στιγμή μηδέν. Μόνο ένας άνθρωπος που ξέρει τι θέλει να παίξει και γνωρίζει την αγορά (κυρίως Αμερικής) τυφλά, μπορεί να βρει τις όποιες λύσεις, που πάντα θα εμπεριέχουν ρίσκο. Μία δοκιμασμένη σίγουρα ακριβή αλλά δραστική λύση ήταν ο Άνταμς που πριν από μερικές μέρες έκλεισε στην Κίνα, επομένως κι αυτός χάθηκε. 

Με την αγορά λοιπόν σε αυτή την κατάσταση και σε αυτό το χρονικό σημείο, ακόμα και να θέλει ο Ολυμπιακός να αλλάξει προπονητή είναι δύσκολο, αφού πρωτοκλασάτοι κόουτς δεν θα πάρουν το ρίσκο, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να βρουν παίκτες – κλειδιά. 

Αγωνιστικά ο Ολυμπιακός χτίστηκε το καλοκαίρι να παίξει ένα μπάσκετ που τελικά δεν μπορεί, βάση ρόστερ, να υποστηρίξει και μέσα σε αγωνιστική περίοδο καλείται να αλλάξει προφίλ, τόσο επιθετικά όσο κι αμυντικά. Απέναντι σε μεγαθήρια που παλεύουν για τον τίτλο έχουν επενδύσει πολλά χρήματα κι έχουν ετοιμαστεί εντατικά όλο το προηγούμενο διάστημα. Καταλαβαίνετε πως είναι τουλάχιστον δύσκολο ο Ολυμπιακός να μεταμορφωθεί από εβδομάδα σε εβδομάδα, από παιχνίδι σε παιχνίδι. 

Το μοναδικό που μπορεί να κάνει τη δεδομένη στιγμή λοιπόν η ομάδα του Πειραιά είναι να ενισχυθεί όπως μπορεί, ακόμα και με εσωτερικές μεταγραφές (από ελληνικό πρωτάθλημα), να ενεργοποιήσει τον Ποκουσέφσκι που είναι τεράστιο project (και βγάζει γκρίνια που δεν είναι στην Ευρωλίγκα) και να ψάξει δύο, τρεις ακόμα και τέσσερις Αμερικάνους που τουλάχιστον ακόμα κι αν δεν έχουν τόσο μπάσκετ να έχουν ενέργεια και όρεξη για τρέξιμο και ξύλο.

Φυσικά και η σεζόν θα είναι πολύ δύσκολη! Φυσικά και χρειάζονται δραστικές και άμεσες αποφάσεις! Φυσικά κι ακόμα είμαστε μόλις στην αρχή! Με αυτή τη μορφή μόνο χειρότερα μπορεί να πάει η ομάδα του Πειραιά, ας εξαντλήσει τις πιθανότητες αλλάζοντας προς το καλύτερο κι όχι απλά αλλάζοντας.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.