Ορχήστρα δίχως μαέστρους!

Ο Ολυμπιακός στην πρώτη κρίσιμη στροφή της σεζόν πρέπει να πορευτεί χωρίς μαέστρο στον αγωνιστικό χώρο! Γράφει ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Κώστα Φορτούνη στο φινάλε της καλοκαιρινής προετοιμασίας του Ολυμπιακού ήταν το πρώτο μεγάλο σοκ της σεζόν για τους ερυθρόλευκους. Εκείνη την περίοδο υπήρχε χρόνος αντίδρασης, αλλά και εναλλακτική λύση για να καλύψει το κενό του Έλληνα μέσου. 

Ο χθεσινός τραυματισμός του Ματιέ Βαλμπουενά μπορεί να μην συγκρίνεται σε σοβαρότητα με εκείνον του Έλληνα μεσου, ενώ δεν έχει εκτιμηθεί απόλυτα το διάστημα το οποίο θ’ απουσιάσει, ωστόσο έρχεται σε ένα ιδιαιτέρως κομβικό σημείο του πρώτου μισού της σεζόν και με το χρόνο να πιέζει ασφυκτικά.

Ο Γάλλος είναι ένας ποδοσφαιριστής απόλυτα επιδραστικός για το παιχνίδι της ομάδας του Μαρτίνς, γεγονός που μαρτυράται στα επιμέρους αφανή στατιστικά, αλλά και σε εκείνα που φωνάζουν δυνατά, με τέσσερα γκολ και επτά ασίστ σε Ελλάδα και Ευρώπη! 

Η συγκυρία έρχεται στην τελευταία προπόνηση της εβδομάδας και μετά από τη διακοπή των εθνικών ομάδων, με τον Ολυμπιακό να έχει προετοιμαστεί τμηματικά και τον Μαρτίνς να προσπαθεί να μοιράσει ρόλους και χρόνο συμμετοχής στα τρία ματς με ΟΦΗ, Μπάγερν Μονάχου και ΑΕΚ. 

Ο Πορτογάλος θα πρέπει να επιλέξει τη στρατηγική του μέσα από αλχημείες και πρόσωπα που δεν έχει ίσως ξαναδεί στη θέση και το ρόλο που θ’ αγωνιστούν. Είχαμε αναφέρει από την αρχή της εβδομάδας για τον κομβικό ρόλο που αναμένεται να έχει ο Χιλάλ Σουντανί στα εγχώρια ματς και το σενάριο αυτό δυναμώνει μετά και τον τραυματισμό του Βαλμπουενά. Βέβαια ο Αλγερινός δεν έχει τις οργανωτικές αρετές του Γάλλου, ωστόσο είναι μια από τις επιλογές του Μαρτίνς για τη θέση πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Ο Μαξ Λοβέρα είναι μια ακόμη ιδέα για τη θέση του επιτελικού χαφ, ωστόσο ο Αργεντινός έχει αγωνιστεί κυρίως στα πλάγια στον Ολυμπιακό και είναι δύσκολο να σηκώσει το βάρος της συγκεκριμένης θέσης σε τόσο απαιτητικά ματς. 

Υπαρκτό είναι και το σενάριο της έκτακτης χρήσης του Ποντένσε ως επιτελικού με τους Σουντανί και Λοβέρα στα “φτερά”, ωστόσο οι αμυντικές βοήθειες στα μπακ, θα είναι ελλιπείς. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να πάρει στην αποστολή για τον ΟΦΗ τον Μπρούνο. Ο Βραζιλιάνος μέσος έχει ν’ αγωνιστεί από το εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπασακσεχίρ στην Κωνσταντινούπολη (τα μόνα 7 λεπτά του σε επίσημο παιχνίδι), όπου ομολογουμένως δεν είχε αφήσει καλές εντυπώσεις. Ο Μπρουνο έκανε μια εκπληκτική σεζόν στο περσινό πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος πίσω από τον Ευθύμη Κουλούρη στον Ατρόμητο, ωστόσο ο Μαρτίνς του έχει δώσει χρόνο συμμετοχής σε φιλικά και στο μοναιδκό επίσημο ματς στις πτέρυγες. Είχατε διαβάσει από το novasports.gr πως επιλογή του Μαρτίνς είναι να κρατήσει τον Βραζιλιάνο στο ρόστερ, παρά το στενό “μαρκάρισμα” της Νυρεμβέργης του Νταμίρ Κάναντι. Πάντως οι πιθανότητες ο Μπρούνο να λάβει ρόλο αντί-Βαλμπουενά είναι λίγες, ωστόσο οι προθέσεις του Μαρτίνς θα φανούν στο σημερινό (19.30, NS2HD) ματς με τον ΟΦΗ. 

Σύμφωνα με τη λαϊκή ρήση “ο καλός ο καπετάνιος στη φορτούνα φαίνεται” και αυτή είναι ίσως η πιο τρικυμιώδης κατάσταση για τον Μαρτίνς σε αγωνιστικό επίπεδο, από τη στιγμή που ανέλαβε τον Ολυμπιακό!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.