Euroleague: Κερδισμένοι και χαμένοι, 2η αγωνιστική

Ο Ολυμπιακός που ανέπνευσε, η ΤΣΣΚΑ που γοητεύει, η Φενέρ που τρίζει και η Μακάμπι που έχασε μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Χρήστος Καούρης βάζει σε μια σειρά την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός που ανέπνευσε, η ΤΣΣΚΑ που γοητεύει, η Φενέρ που τρίζει και η Μακάμπι που έχασε μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Χρήστος Καούρης βάζει σε μια σειρά την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. 

Κερδισμένοι

Το δίδυμο της φωτιάς

Σέιν Λάρκιν και Βασίλιε Μίτσιτς ήταν πέρσι το καλύτερο δίδυμο περιφερειακών στην Ευρωλίγκα, πάνω από Τσάτσο+Ντε Κολό, Καμπάσο+Γιουλ. Το 1-2 χτύπημα της Εφές επανήλθε στην ματσάρα απέναντι στην Άλμπα, με τον Αμερικανό και τον Σέρβο να μετρούν μαζί 49 πόντους (26+23), 18 ασίστ (5+13), 4 κλεψίματα (0+4) και μόνο 2 λάθη (0+2). Δεν υπάρχει κανένας ορατός τρόπος πλην τραυματισμών να μην κυριαρχήσουν οι δυο τους και στην φετινή διοργάνωση: η μεταξύ τους χημεία είναι συναρπαστική. 

Μίλαν Τόμιτς

Έπαιξε με rotation 12 παικτών απέναντι στη Φενέρ, φανερά επενδύοντας στο πλεόνασμα ενέργειας της ομάδας του απέναντι στην Φενέρ, η οποία μοιάζει εξαντλημένη από το ξεκίνημα. Μόλις στο 2ο παιχνίδι του ως head coach στην Ευρωλίγκα, ο Τόμιτς πήρε ένα αποτέλεσμα που μετρά πολύ περισσότερο από μια νίκη: δίνει πίστη, αυτοπεποίθηση, συνέχεια. Ο υψηλός μέσος όρος ηλικίας λογικά θα φανεί στη συνέχεια, αλλά προς το παρόν από το Βελιγράδι ήρθε μήνυμα: από εδώ δεν θα περάσει κανείς εύκολα. 

Jay-streak Caroll

Ξέρω, το έχει ξανακάνει. 



Ξέρω, θα το ξανακάνει. 

8 χρόνια στη Μαδρίτη: αυτό που φέρνει ο Κάρολ στη Ρεάλ δεν θα πάψει ποτέ να είναι πολύτιμο. 

I love this (Alba)sketball

Πήγε την Εφές στην παράταση, έβαλε 105 στην Πόλη, μοίρασε 28 ασίστ με τον βασικό της PG (Χέρμανσον) να μοιράζει 11 σε 21΄ πριν τραυματιστεί, έμεινε όρθια παρότι ο Σίβα είναι ανέτοιμος και ντεφορμέ, έπαιξε γοητευτικά, σύγχρονα και ατρόμητα. Η άγνοια κινδύνου και το όμορφο παιχνίδι της Άλμπα είναι η Νο.1 ιστορία της Ευρωλίγκας στις δύο πρώτες εβδομάδες της. 

Astro-ballers

Ούτε και ο πιο αισιόδοξος θα περίμενε πως η μικρούλα Βιλερμπάν θα παρέλαυνε αήττητη μετά από δυο αγωνιστικές, έχοντας ρίξει στο καναβάτσο του «Αστρομπαλ» 3+6 ευρωπαϊκά τρόπαια. Ο Τόνιε Τζεκίρι τράβηξε τα βλέμματα με δεύτερο σερί νταμπλ-νταμπλ, ο Τόνι Πάρκερ χαμογελά πλατιά, ο Μίτροβιτς ξέρει πως αγόρασε χρόνο. Η συνέχεια είναι ανηφορική, αλλά ούτως ή άλλως για τους Γάλλους η φετινή Ευρωλίγκα είναι παιχνίδι εντυπώσεων και ωρίμανσης, όχι ουσίας. 

(Λε)τονωμένος

Έχοντας πετύχει 35 πόντους στις δύο πρώτες αγωνιστικές (και νίκες) της Χίμκι στη Μόσχα, είναι πια ασφαλές να πει κανείς πως μετά την Βιτόρια και τον Πειραιά ο Λετονός έχει βρει στη Μόσχα ένα βολικό αγωνιστικό περιβάλλον. Ο ανταγωνισμός στο «3» δεν είναι τίποτα το φοβερό, ο Σβεντ εξασφαλίζει την προσοχή της άμυνας και ελεύθερα σουτ για τον ίδιο, οι κατοχές είναι πολλές και η αμυντική και τακτική προσήλωση όχι βασική προτεραιότητα. Είναι απορίας άξιον πως Ολυμπιακός και Μπλατ δεν βρήκαν τρόπο να αξιοποιήσουν το μακρινό του σουτ πέρσι, όμως το πιθανότερο είναι πως και ο ίδιος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Για την ώρα, έχει σουτάρει 16 τρίποντα, έχει βάλει τα 7, με την Μπασκόνια μοίρασε 4 ασίστ, στην πρεμιέρα με την Μακάμπι είχε 4 κλεψίματα. 

Μια (Κεμ)τζούρα αισιοδοξίας

Από τον πάτο της Γαλλίας στα χαμόγελα κάτω από το Cube: οι παίκτες του Ολυμπιακού αποθέωσαν την επίδραση του Κεστούτις Κεμζούρα, οι προσεκτικοί μέτρησαν τις σπόντες στον Ντέιβιντ Μπλατ και τις βρήκαν πολλές, το πικ εν ρολ επέστρεψε, προπονητής μάλλον βρέθηκε εκ των έσω. Ο Μιλουτίνοφ διέλυσε Ντούμπλιεβιτς και σία, η Ζενίτ που έρχεται μάλλον δεν μπορεί να χαλάσει την περίοδο μέλιτος, αλλά μετά ξεκινούν τα (αληθινά) δύσκολα. 

Χαμένοι

Φενέρμπαχτσε

Πρέπει κανείς να κάνει rewind ως το τελευταίο δεκαήμερο του 2017 για να βρει δύο σερί ήττες της Φενέρμπαχτσε, στον Τελ Αβίβ από την Μακάμπι και την Πόλη από την Ρεάλ. Η ήττα από τον Αστέρα, οι μόλις 56 πόντοι, η εικόνα ομάδας με βαριά πόδια είναι μικροί συναγερμοί μπροστά στην μεγάλη εικόνα: οι τραυματισμοί των Βέσελι και Λοβέρν μπορεί να είναι δικαιολογία, όμως τα κουκιά στην περιφέρεια μοιάζουν επικίνδυνα λίγα. Η ενεργοποίηση του Βέστερμαν θα επιτρέψει στο ασφυκτικό rotation να «αναπνεύσει», αφού προς το παρόν οι Σλούκας και Ντε Κολό χτυπούν ασυνήθιστες για την εποχή υπερωρίες. 

Τάιλερ Ντόρσεϊ

Η Μακάμπι έχασε ελέω Κάρολ μια τεράστια ευκαιρία να κουρσέψει τη Μαδρίτη, επιστρέφει με άδεια χέρια από τα δύο πρώτα ταξίδια της σεζόν και αισθάνεται την πίεση από νωρίς, αφού ένα στραβοπάτημα στα δύο επόμενα εντός έδρας κόντρα σε Αστέρα και Βαλένθια είναι ικανό να την εκτροχιάσει. Την ώρα που ο Σφαιρόπουλος περιμένει να υποδεχτεί τον παλιό του συνεργάτη στον Ολυμπιακό, πιθανότατα ψάχνει τον τρόπο με τον οποίο θα ενεργοποιήσει τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος μέτρησε 7 πόντους με 2/10 σουτ και ¾ βολές σε Μόσχα και Μαδρίτη, με περισσότερα λάθη από ασίστ. Η «ομάδα του λαού» δεν βρίθει ακριβώς από χαρισματικούς γκαρντ και ο Έλληνας κόουτς ξέρει πως η γρήγορη προσαρμογή του ομογενούς γκαρντ είναι κομβικής σημασίας για την γεωμετρία της ομάδας του. 

Παναθηναϊκός

Μην καταφέρνοντας να σταματήσουν τον ενθουσιασμό της Βιλερμπάν ούτε μία φορά (!) στο τελευταίο πεντάλεπτο, οι πράσινοι επέστρεψαν από την Λιόν με την μαϊμού της εκτός έδρας αναποτελεσματικότητας να έχει επιστρέψει για τα καλά στις πλάτες τους. Το νέο ρόστερ, οι παίκτες – στοιχήματα, ο χρόνος που απαιτείται, όλα αυτά θα συνέχιζαν να ισχύουν ακόμα και αν ο Καλάθης είχε ευστοχήσει στο τελευταίο δύσκολο λέι-απ. Όμως το «τριφύλλι» και ο προπονητής του έχουν ανάγκη από μερικές ενέσεις ψυχολογίας για τους ίδιους και αισιοδοξίας για τον κόσμο τους: η Αρμάνι είναι ιδανική ευκαιρία να γυρίσει το φύλλο, αλλά τα σκαμπανεβάσματα θα συνεχιστούν τουλάχιστον ως τον Δεκέμβρη. 

Ζάλγκιρις

Το 0/2 ξεκίνημα των Λιθουανών έφερε την κάλυψη του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος μετά την ήττα από την Αρμάνι μίλησε για την νέα, άπειρη βερσιόν της ομάδας και το αναμενόμενα κακό ξεκίνημα. Ο Λιθουανός θα πιέσει τους παίκτες του στα όρια τους: πέρσι πολλοί από αυτούς κόντεψαν να σπάσουν από το σφυροκόπημα, αλλά το 6/6 φινάλε τον δικαίωσε. Προς το παρόν ο Άλεξ Πέρεθ περνά τον περισσότερο χρόνο του στον πάγκο, ο Νάιτζελ Χέις προσπαθεί να προσαρμοστεί και το θεόρατο κενό του Μπράντον Ντέιβις χάσκει, δυσαναπλήρωτο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.