Δώσε θάρρος στο… χωριάτη!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει πως για ν΄ ανέβει στο αθλητικό παλκοσένικο κάθε κυβέρνηση πρέπει να βρει πάτημα. Το βρήκε στο ποδόσφαιρο και συνεχίζει.

FIFA και UEFA άνοιξαν τις πόρτες τους σε Κοντονή και Βασιλειάδη, πήρε σειρά κι ο Αυγενάκης και πλέον το ελληνικό κράτος έχει την εσφαλμένη εντύπωση ότι το διεθνές αθλητικό κίνημα του… ανήκει!

Με δεδομένο ότι οι επαφές των υπουργών με τα μεγάλα αφεντικά του αθλητισμού δίνουν και παίρνουν, δημιουργούν και την αίσθηση παραχώρησης… δικαιωμάτων, που οι διεθνείς οργανισμοί κρατούν εδώ και δεκαετίες αποκλειστικά για τον εαυτό τους!

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης προχώρησε σε ένα σχέδιο νόμου που επιχειρεί να ταράξει τα νερά στο χώρο, καθώς θέτει όρια στις θητείες παραγόντων, μπερδεύεται σε εσωτερικές διεργασίες αθλητικών φορέων και επιχειρεί να θέσει και αναδρομικότητα, κάτι που δεν επιτρέπει το Σύνταγμα. 

Είναι προφανές ότι η υπόθεση ΕΟΚ-Βασιλακόπουλου και η κόντρα με τον Ολυμπιακό είναι στο επίκεντρο. 

Φυσικά και θίγονται κι άλλοι παράγοντες είτε είναι φιλικά προσκείμενοι στην κυβέρνηση είτε όχι, 

Το θέμα είναι κατά πόσο η ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) έχει τις ανοχές των FIFA και UEFA, οι οποίες παρακολουθούν τα τρία τελευταία χρόνια το κράτος να κρατικοποιεί το ποδόσφαιρο και σφυρίζουν αδιάφορα. 

Το κράτος πλήρωσε για το VAR που αμφισβητείται έντονα από το ξεκίνημα της σεζόν. Το κράτος πλήρωσε για να έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο κάποιες ΠΑΕ. Το κράτος έμπλεξε στη διαδικασία των εν ενεργεία δικαστικών που πλαισιώνουν μια Επιτροπή Δεοντολογίας που… προσποιείται ότι λειτουργεί. 

Έχοντας αυτού του είδους τα παραδείγματα μπροστά του ο κ. Αυγενάκης προχώρησε σε ένα σχέδιο αθλητικού νόμου που ορίζει συγκεκριμένο αριθμό στις θητείες διοικήσεων των ομοσπονδιών λες και έχουν οριστεί ποτέ θητείες για τους βουλευτές! 

Ή παρεμβαίνει στους κανονισμούς των αθλημάτων λες και κάθε διεθνής ομοσπονδία έχει παραιτηθεί των δικαιωμάτων της. 

Το ρίσκο που αναλαμβάνει είναι μεγάλο και μάλιστα σε μια προολυμπιακή χρονιά. Οι πρώτες αντιδράσεις εντός Ελλάδος έχουν ήδη φανεί. 

Το ζήτημα είναι οι όποιες αντιδράσεις να μείνουν εντός συνόρων και να διευθετηθούν με τρόπο που θα ικανοποιήσει όλες τις πλευρές και δεν θα πλήξει τις συνήθεις συμμετοχές μας στα εκτός Ελλάδος μεγάλα αθλητικά γεγονότα. 

Αρκεί να υπάρξει διάλογος που θα είναι ανοιχτός και ειλικρινής. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.