Αγόρασε χρόνο και ηρεμία για τις ανάσες του!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για όσα προσφέρει στον Ολυμπιακό το τρίποντο στη Θεσσαλονίκη.

Οι νίκες και η κορυφή προσφέρουν πάντα χρόνο για να γίνει μια ομάδα ακόμα καλύτερη όταν έχει τις προϋποθέσεις. Και σε περιπτώσεις διακοπής των επίσημων υποχρεώσεων (όπως τώρα λόγω Εθνικής) δίνουν και πολύτιμες ανάσες ανασύνταξης.

Διότι ακολουθεί ο ΟΦΗ με το καταπληκτικό του ξεκίνημα και την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 14 γκολ (δύο περισσότερα από τον Ολυμπιακό και ένα παραπάνω από τον ΠΑΟΚ).

Το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι χάλασε το μυαλό του Ολυμπιακού. Ήρθε και το γκολ του Ντιγκινί στο ξεκίνημα του αγώνα στο Βικελίδης με τον Άρη, που μπήκε και πάλι από στατική φάση και κεφαλιά και όλα έδειχναν ότι οι ερυθρόλευκοι θα συνέχιζαν από εκεί που είχαν μείνει την περασμένη Τρίτη.

Όμως ήταν αρκετά νωρίς για μη βγάλουν αντίδραση. Και το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο. Απάντησαν με δύο γκολ σε 5 λεπτά και ένα τρίτο λίγο αργότερα που σωστά ακυρώθηκε.

Αυτή τη φορά ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε όλα τα όπλα του. Και Ομάρ και Ποντένσε και Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά, αλλά κυρίως τον Γκιλιέρμε που είναι μια… κατηγορία μόνος του στη θέση του αμυντικού χαφ.

Φυσικά είδε και τον Τσιμίκα να κάνει απίθανα πράγματα από αριστερά και να δημιουργεί φάσεις για τον Ολυμπιακό και προβλήματα για τον Άρη.

Αλλά είδε και τον πολύπειρο Αβραάμ Παπαδόπουλο να προσφέρει την ένταση και την σκληράδα που απαιτούσε το συγκεκριμένο ματς, στο γήπεδο που ο αρχηγός χθες του Ολυμπιακού ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Είδε και τον Ελ Αραμπί να σκοράρει για 4η φορά στο πρωτάθλημα (και 6η συνολικά), επιβεβαιώνοντας ότι το εύκολο γκολ που έλλειπε πέρυσι, υπάρχει φέτος από τον αυτόν τον φορ της μίας επαφής.

Την ίδια στιγμή ο Μαροκινός επιθετικός έχει επιπλέον μία ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι και σκοράρει ένα γκολ ανά δύο τελικές (4/8) σε μόλις 439 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Βεβαίως και πρέπει να σταθεί κάποιος και στον Βαλμπουενά, που προσφέρει ποιότητα στην ανάπτυξη της ομάδας και με τα… τάκλιν του υποχρεώνει και τους συμπαίκτες του να τα δώσουν όλα!

Ακόμα και με τις αναγκαστικές αλλαγές των Τσιμίκα και Ποντένσε ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και τελικά πήρε ένα τρίποντο που θα χρειαστούν και οι άλλοι διεκδικητές του τίτλου σε αυτή την δύσκολη έδρα, αν θέλουν να κόψουν πρώτοι το νήμα στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.