Το καλό …καλύτερο

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για την επικείμενη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, κόντρα στον τοπικό Αστέρα.

Την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην έφυγε με το απόλυτο των βαθμών, αυτό όμως που δεν μπορεί να (του) αμφισβητήσει κανείς είναι αυτά που (απ)έδειξε ότι μπορεί να κάνει. Στο ερώτημα αν η απόδοσή του, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν αποτέλεσμα προσώπων, συγκυριών, αντιπάλου ή όλων μαζί η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνον σε βάθος χρόνου. Άλλωστε η σειρά των αγώνων με ιδιαίτερη δυσκολία βρίσκεται σ’ εξέλιξη κι ως συνέχεια των προηγούμενων ακολουθεί το αποψινό ματς στην Τρίπολη.  

Μια παραδοσιακά «αφιλόξενη» έδρα για τον «Δικέφαλο», όπου όμως πέρσι τον Ιανουάριο εκεί κατατέθηκε η πλέον πειστική «δήλωση» της αποφασιστικότητας με την οποία η ομάδα θα πορευόταν μέχρι τέλους για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ έχει γνωρίσει την τελευταία του ήττα στο Πρωτάθλημα πριν από … ενάμιση χρόνο. Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει άρδην και για τις δυο ομάδες.  

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα χαρακτηρίζεται πλέον από τη νοοτροπία που κουβαλάει μια πρωταθλήτρια ομάδα, τη διέπει ανάλογη νοοτροπία και γι’ αυτό ανεξαρτήτως προβλημάτων που την ταλαιπωρούν όχι απλά έχει ως στόχο τη νίκη αλλά βρίσκει και τους τρόπους να τη διεκδικεί μέχρι τέλους, ότι κι αν γίνει, αποδεδειγμένα.  

Το πλέον θετικό για τον Αμπέλ Φερέιρα είναι η επιστροφή δύο σημαντικότατων ποδοσφαιριστών του, του Δημήτρη Πέλκα που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και του Μάτος, καθώς ο Βραζιλιάνος εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής πριν από μια εβδομάδα. Το ματς του ΟΑΚΑ ίσως και ν’ αποτελεί έναν μικρό «οδηγό», δεδομένου πως ο «Δικέφαλος» απέδειξε πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει παίζοντας τη λογική των αντεπιθέσεων, αφήνοντας στον αντίπαλο να πάρει πρωτοβουλίες ενώ αυτός, θα καραδοκεί για την πλέον κατάλληλη στιγμή να «χτυπήσει», όπως έκανε (δις) με τον Σφιντέρσκι.  

Αν δείξει ανάλογη συγκέντρωση και ποδοσφαιρικό εγωισμό, αν καταφέρει να βελτιώσει την αμυντική του λειτουργία αποφεύγοντας στιγμές αφέλειας ή αδράνειας, τότε συγκεντρώνει πολύ καλές πιθανότητες να επαναλάβει αυτό που είχε καταφέρει στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και τον περασμένο Ιανουάριο.  

Με τον Μαουρίσιο πλέον ενεργό να χρειάζεται μόνον παιχνίδια για να βρει ρυθμό, με τους Ζίφκοβιτς, Λημνιό, Μίσιτς, Σφιντέρσκι ν’ αποδεικνύουν πως υπάρχουν πρόσωπα στην ομάδα ικανά να δώσουν λύσεις όταν αυτές δεν έρχονται πλέον από αυτούς που συνήθιζαν να τις δίνουν, το δύσβατο γίνεται πιο … προσιτό.  

Όπως συνηθίζει από την πρώτη ημέρα της παρουσίας του στην ομάδα, ο 41χρονος τεχνικός δεν προδίδει τις σκέψεις του για το αρχικό σχήμα, ούτε μέσα από τις προπονήσεις, ενημερώνοντας τους ποδοσφαιριστές του για τις επιλογές του λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του εκάστοτε αγώνα. Συνεπώς μόνο σε … εικασίες μπορεί να προχωρήσει ο κάθε ένας για το πώς θα πλαισιώσει το αρχικό του σχήμα.  

Με τον Ζίφκοβιτς πλέον στην εστία, μπροστά του αναμένεται να βρεθούν – από δεξιά προς τ’ αριστερά οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης. Το δίδυμο Μίσιτς – Αουγκούστο μοιάζει κραταιό μέχρι ο Μαουρίσιο να είναι 100% έτοιμος. Στις πτέρυγες, δεξιά ο Λημνιός μοιάζει βέβαιη η παρουσία του αλλά αριστερά προκύπτουν διάφορες σκέψεις που άπτονται της ετοιμότητας του Πέλκα και του όποιου ρίσκου θέλει ή δε θέλει να πάρει η τεχνική ηγεσία χρησιμοποιώντας τον από το ξεκίνημα. Αν το πάρει τότε ο Μπίσεσβαρ θα πάει αριστερά και την ενδεκάδα θα ολοκληρώσει ο Σφιντέρσκι στην κορυφή. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Ολλανδός θα μπει πίσω από τον Πολωνό και για το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής ερίζουν – κατά βάση – οι Ζαμπά, Ελ Καντουρί. 

Οριστικές απαντήσεις για όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα σε λίγες ώρες. Καλή δύναμη, καλή συνέχεια …  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.