Ο φετινός Παναθηναϊκός μοιάζει με… χαμαιλέοντα

Ο Νικήτας Αυγουλής είδε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ερυθρό Αστέρα κι οι διαφορές με την περσινή ομάδα ήταν εμφανείς με το "καλημέρα".

Με το δεξί ήταν το πρώτο βήμα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Ο Αργύρης Πεδουλάκης μπορεί να μην παραδέχεται πως η ομάδα του είναι 100% έτοιμη και δεν είναι, ωστόσο οι «πράσινοι» έδειξαν μια προσαρμοστικότητα στο παιχνίδι τους που πέρσι, ειδικά πριν τον Πιτίνο δεν είχαν.

Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που ως τώρα έχει φτιαχτεί για να τρέχει. Μια ομάδα που θέλει να είναι πάνω από τους 90 πόντους κι έχει καταστρώσει συγκεκριμένο πλάνο γιανα το πετύχει. Στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, αυτό δεν λειτούργησε σε διάρκεια καθώς ο Μίλαν Τόμιτς είχε διαβάσει καλά τι πρέπει να κάνουν οι παίκτες του για να ρίξουν τον ρυθμό.

Ακόμα και σε μια τόσο διαβασμένη ομάδα το θετικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός, στην τρίτη περίοδο, βρήκε τρόπο να αντιδράσει και μέσα από την άμυνά του, έφτιαξε τις συνθήκες για να βρει μερικά εύκολα καλάθια στο ανοικτό ή στο περίπου ανοικτό γήπεδο.

Η ποιοτική αναβάθμιση στην εφεδρική θέση του «1» ήταν εμφανής με το «καλημέρα». Ο Καλάθης πήρε λεπτά ξεκούρασης κι ο Παναθηναϊκός δεν έψαχνε να βρει τη γη κάτω από τα πόδια του. Ο Ταϊρίς Ράις δεν είναι Λεκάβιτσους (φυσικά δεν κοστίζει κι όσο ο Λεκάβιτσους) και παρά του ότι έρχεται από τον πάγκο, άνετα έχει τα προσόντα σε πολλά ματς να είναι «ρυθμιστής».

Με τον Αμερικάνο στην πεντάδα του ο Παναθηναϊκός, όχι μόνο δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στην άμυνά του, αλλά είχε ένα φανταστικό τετράλεπτο, σ’ ένα σχήμα που ήταν ο μόνος δημιουργός.

Ο ΝτεΣόν Τόμας έμεινε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε μια ομάδα για δεύτερη σεζόν κι όχι μόνο νοιώθει καλά, αλλά μετά τον Καλάθη εξελίσσεται σε έναν πρώτης τάξεως ηγέτη, ειδικά σε αγωνιστικό επίπεδο πάνω στο παρκέ. Άλλαξε τρόπο παιχνιδιού πείστηκε πλέον ότι δεν είναι καλός μόνος στο μακρινό σουτ, αλλά ακόμα καλύτερος όταν αποφασίζει να βάλει το σώμα του στη φωτιά και στην ρακέτα.

Μάζεψε ριμπάουντ και σκόραρε αλλά το πιο σημαντικό ήταν στο παιχνίδι με τους Σέρβους πως όλες του οι επιλογές ήταν σωστές και χωρίς ίχνος υπερβολής. Ακόμα και μία που έμοιαζε υπερβολική κατάληξε στο καλάθι, επομένως εκ του αποτελέσματος κι εκεί δικαιώθηκε.

Γενικότερα ο Παναθηναϊκός είναι πολύ βελτιωμένος σε όλες τις θέσεις σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Έχει λύσεις, αλλά κυρίως έχει περισσότερες προσωπικότητες να διαχειριστούν ακόμα και οριακές καταστάσεις. Αυτή ειδικά η συνθήκη είναι ιδιαίτερα σημαντικά στη δύσκολη σεζόν που μόλις ξεκίνησε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.