Ίδρωσες τη φανέλα; Απόδειξη…

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλειου γράφει στο προσωπικό του μπλογκ για την ήττα του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι και τους αριθμούς που εν μέρει δικαιολογούν την ήττα.

Οι αριθμοί στο ποδόσφαιρο σπανίως μασκαρεύουν την αλήθεια, συνήθως την απλώνουν μπροστά στα μάτια μας. Ο Ολυμπιακός για πάνω από μια ώρα κρατούσε με άνεση το προβάδισμα στο Μαρακανά και ο Ερυθρός Αστέρας έμοιαζε ανήμπορος όχι μόνο ν’ απειλήσει, αλλά έστω να πατήσει την περιοχή του Σα.

Με την αποβολή του Μπενζιά και την αριθμητική ανισορροπία, η λογική λέει ότι οι υπόλοιποι 10 έπρεπε να τρέξουν περισσότερο, ώστε να καλύψουν το μειονέκτημα. Κι όμως όταν τελείωσε το ματς η στατιστική έγραψε Ερυθρός Αστέρας 105,5 χιλιόμετρα, Ολυμπιακός 98,9. Διαφορά σχεδόν 7 χιλιομέτρων υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν και ποσοστό κατοχής στο 54%. Με τη λογική πάλι να λέει ότι αυτός που δεν έχει μπάλα, τρέχει παραπάνω για να την πάρει ξανά στα πόδια του.

Ακόμα και αν τα γκολ της ήττας του Ολυμπιακού ήρθαν από στημένη μπάλα, με τα δύο κόρνερ στο τέλος, οι αριθμοί δείχνουν ότι ο Αστέρας μόχθησε περισσότερο για το αποτέλεσμα. Μάλιστα τα 98,9 χιλιόμετρα του Ολυμπιακού, συνιστούν τη μικρότερη απόσταση που κάλυψε οποιαδήποτε ομάδα στα χθεσινά ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Όλες κάλυψαν απόσταση μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων και κατάφεραν να πάρουν κάτι από τα παιχνίδια τους.

Η Μπριζ με 105,9 πήρε βαθμό στο Μπερναμπέου, η Σαχτάρ με 115,4 έφυγε νικήτρια από το Μεάτσα, η Παρί έτρεξε 104,9 χιλιόμετρα για το 0-1 στην Κωνσταντινούπολη, η Μπάγερν με 112,7 έβαλε 7 στην Τότεναμ, η Ατλέτικο 106,4 για το 0-2 στην Μόσχα, η Μάντσεστερ Σίτι 110,2 για τη νίκη επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Μοναδική εξαίρεση στον «κανόνα του ιδρώτα», τα 117,5 χιλιόμετρα της Λεβερκούζεν, που όμως δεν της έδωσαν τίποτα στο Τορίνο.

Η επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα φέρνει το ντέρμπι με τον Άρη στο Βικελίδης, όπου ο Πορτογάλος τεχνικός θα πάει έχοντας δώσει ανάσες σε Βαλμπουενά, Γκιλιέρμε, Ποντένσε και Ελ Αμπντελαουί, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα ή καθόλου και σίγουρα θα είναι στην 11αδα της Κυριακής. Το περίφημο ροτέισιον έγινε, η ευρωπαϊκή συνταγή απέτυχε, το θέμα είναι αν θα πετύχει η ελληνική κόντρα στον πληγωμένο Άρη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.