Κόντρα στο timing

Η σειρά των αγώνων του ΠΑΟΚ με ιδιαιτερότητες ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίζεται σήμερα, σε πιο δύσκολες συνθήκες αφού αντί της Τούμπας θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ για ν’ αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.

Η σειρά των αγώνων του ΠΑΟΚ με ιδιαιτερότητες ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίζεται σήμερα, σε πιο δύσκολες συνθήκες αφού αντί της Τούμπας θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ για ν’ αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Ένα ματς μάλιστα στο οποίο δε θα έχει και τον Μάτος μετά την κόκκινη που αντίκρυσε ο Βραζιλιάνος αμυντικός, κάτι που στερεί από την ομάδα του μια μεγαλύτερη δυναμκή – κυρίως – επιθετικά. Εκτός θα βρίσκεται κι ο τραυματίας Πέλκας, όπως επίσης κι οι Βιεϊρίνια – Βέρνμπλουμ. Αντιθέτως, μετά από απουσία έξι μηνών επιστρέφει σε αποστολή ο Μαουρίσιο, κάτι που ενισχύει σημαντικά σ’ επίπεδο ψυχολογίας και τον ίδιο αλλά και την ομάδα. 

Πέραν αυτών όμως η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα καλείται να βγάλει και να δείξει στην πράξη στοιχεία που θα καταδεικνύουν βελτίωση. Αρχικά ανασταλτικά, εκεί όπου η περσινή σταθερά του έχει μετατραπεί σε «αχίλλειο πτέρνα» και στη συνέχεια μεσοεπιθετικά, εκεί όπου – σαφώς και – υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους ποδοσφαιριστές που πλαισιώνουν τις σχετικές γραμμές. 

Φυσικά όλα αυτά – πάντα – διέπονται από τους βασικούς κανόνες μιας τέτοιας – κι όχι μόνον – αναμέτρησης, όπως η απόλυτη συγκέντρωση, η αντίστοιχη θέληση και το πάθος. Όμως αν δε συνοδεύονται κι από τα προηγούμενα αναφερθέντα πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να δώσουν αυτά που επιθυμούν ο Πορτογάλος τεχνικός κι οι ποδοσφαιριστές του. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χρονική στιγμή που η ΑΕΚ προέρχεται από διαδοχικές νίκες, έχει ανακάμψει και βαθμολογικά αλλά κυρίως ψυχολογικά, δεδομενο που αντανακλάται και στη μεγάλη διάθεση του κόσμου της να βρεθεί στο γήπεδο να τη στηρίξει σε μια … σχέση άρρηκτα συνδεδεμένη με το πρόσφατο κοινό παρελθόν των δυο ομάδων. 

Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ συνεχίζει ν’ αποζητά μια πειστική εμφάνιση μα κυρίως το αποτέλεσμα προκειμένου να συνεχίσει ανεπηρέαστος στη νέα προσπάθεια οικοδόμησης ενός συνόλου με νέες αγωνιστικές συνήθειες. Έχοντας προσπεράσει γοργά κι «αναίμακτα» τον … σκόπελο που πήγε να δημιουργηθεί μεσούσης της εβδομάδας με το θέμα του προπονητή, έχει επικεντρωθεί στον συγκεκριμένο αγώνα και πλέον καλείται να διαχειριστεί με ψυχραιμία την πίεση που θα του ασκηθεί από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. 

Τουλάχιστν στο ξεκίνημα δε θα είναι αυτός που θα πρέπει να δημιουργήσει παιχνίδι, αφήνοντας τη συγκεκριμένη «υποχρέωση» στη γηπεδούχο ομάδα κι ανάλογα με την εξέλιξη της αναμέτρησης οι ρόλοι των δυο πιθανόν και ν’ αναπροσαρμοστούν. Παιχνίδι προσωπικοτήτων και ακρίβειας, αφού η αξιοποίηση των όχι και πολλών ευκαιριών που παρουσιάζονται σε τέτοιους είδους αγώνες είθισται να κάνει και τη διαφορά. 

Καλώς ή κακώς, την παρούσα χρονική στιγμή ο ΠΑΟΚ μοιάζει με γρίφο και ως προς τα επίπεδα απόδοσής του αλλά και ως προς τα πρόσωπα που θα ξεκινήσουν αύριο στο αρχικό σχήμα. Ερωτηματικό η θέση του τερματοφύλακα, ερωτηματικό το ζευγάρι στα χαφ, ερωτηματικό οι επιλογές στις πτέρυγες. Το μόνον που – μάλλον – δεν αλλάζει είναι ο σχηματισμός του 4-4-1-1. Ίσως το πλέον απλό ερωτηματικό να είναι αυτό της άμυνας, εκεί όπου ο Ροντρίγκο αναμένεται να πάρει τη θέση του Μάτος έχοντας δίπλα του τους Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλη. 

Στα χαφ φαντάζει δύσκολο να μην ξεκινήσει ο Μίσιτς, κάτι που σημαίνει πως δίπλα του θα επιλεγεί ένας συμπαίκτης του με μεγαλύτερη έφεση στην ανασταλτική λειτουργία, είτε ο Αουγκούστο είτε ο Εσίτι. Ο πρώτος ήταν η επιλογή της προηγούμενης εβδομάδας σ’ ένα ματς ωστόσο που ο ΠΑΟΚ έπρεπε ν’ αναλάβει πρωτοβουλίες δημιουργικά. Αν αυτό δεν επηρεάζει τότε αυτός θα είναι – και πάλι – ο παρτενέρ του Κροάτη. 

Στα άκρα της μεσαίας γραμμής προβάδισμα φέρεται να έχουν οι Λημνιός – Ζαμπά, μετά τη μετατόπιση του Μπίσεσβαρ στον άξονα, πίσω από τον Άκπομ. Και πάλι όμως καραδοκούν οι Στοχ – Λάμπρου. Η αγωνιστική άνοδος των δυο τελευταίων είναι κάτι σημαντικά απαραίτητο για όλη την ομάδα και κυρίως για τον εσωτερικό ανταγωνισμό. Η απελευθέρωση μιας θέσης λόγω της μετακίνησης του Ολλανδού στη θέση που πλαισίωνε ο Πέλκας μπορεί και ν’ αποβεί ως μια καθοριστική λεπτομέρεια για την τελική έκβαση του αγώνα. 

Όμως όλα αυτά είναι εικασίες. Η πραγματικότητα, οι οριστικές αποφάσεις των προπονητών, τα πλάνα τους, τα πρόσωπα που θα προσπαθήσουν να τα κάνουν πράξη κι ότι άλλο συμβεί σε λίγες ώρες … Καλή δύναμη και καλή συνέχεια … 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.