Ο Άρης τσεκάρει τη νοοτροπία του

Απέναντι στην ΑΕΛ οι "κίτρινοι" καλούνται να δείξουν χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, που δεν επιδιώκει να κάνει καλές εμφανίσεις μόνο στα ντέρμπι, αλλά πραγματικά στοχεύει ψηλά

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορούν να κάνουν οι “κίτρινοι” είναι να μείνουν στα εύσημα που πήραν για τις εμφανίσεις τους, τα έξι γκολ που πέτυχαν και τους τέσσερις βαθμούς που μάζεψαν στα δύο ντέρμπι που προηγήθηκαν με αντιπάλους τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Αν όντως θέλουν να λογίζονται ότι πραγματικά έχουν νοοτροπία μεγάλης ομάδας, τότε κατά νου πρέπει να έχουν ότι και σήμερα (28/9), στην έδρα τους, έχουν ντέρμπι.
Καμία σημασία δεν πρέπει να έχει γι’ αυτούς, αν η ομάδα που θα βρεθεί απέναντί τους στο σημερινό παιχνίδι δεν φοράει πράσινα ή ασπρόμαυρα, αλλά βυσσινί και λέγεται ΑΕΛ. Για τις πραγματικά μεγάλες ομάδες ποτέ δεν μετράει ο αντίπαλος, αλλά πρωτίστως το αποτέλεσμα. Αν αυτό έρθει και έχει ταυτόχρονα συνδυαστεί με καλή και “γεμάτη” -πειστική, καλύτερα- εμφάνιση, τότε ακόμη καλύτερα για όλους στο σύλλογο.
Μισό λεπτό, όμως… Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, πολλά “πρέπει” χρησιμοποίησα παραπάνω. Αυτά τα “πρέπει” συνήθως βάζουν πίεση και οδηγούν σε αντίθετα αποτελέσματα. Έρχονται, ίσως, σε αντίθεση με αυτό που δήλωσε ο Μπρούνο Γκάμα εν όψει του αγώνα με την ΑΕΛ εδώ, στα κανάλια novasports, ότι… “τώρα έχουμε εμπιστοσύνη, χαρά και αισιοδοξία”. Ο Πορτογάλος σταρ του Άρη μιλάει για “χαρά” κι εμείς του βάζουμε “πρέπει”, δηλαδή καθήκον, άρα βαραίνουμε την ατμόσφαιρα.
Από την άλλη, όμως, η αίσθηση του καθήκοντος είναι που συνήθως οδηγεί τους νικητές. Ανακατεμένη, ίσως, με μια δόση “δημιουργικής τρέλας”. Άλλωστε, με αυτά τα “πρέπει” συμφώνησε –επίσης στις δηλώσεις που έκανε εν όψει του αγώνα με την ΑΕΛ στα κανάλια novasports– αυτός που έχει την ευθύνη να βάλει σε μια σωστή σειρά μέσα στον αγωνιστικό χώρο τη “χαρά”, την “εμπιστοσύνη” και την “αισιοδοξία”, δηλαδή ο Απόστολος Τερζής. Ο προπονητής της ομάδας, βλέποντας τα πράγματα από μια άλλη θέση, γνωρίζει καλά ότι τις μεγάλες ομάδες τις κάνουν οι νίκες απέναντι σε όλους τους αντιπάλους και όχι μόνο οι καλές εμφανίσεις κόντρα στους “μεγάλους”, ακόμη κι όταν αυτές συνδυάζονται με καλά αποτελέσματα. Τα εύσημα δεν αρκούν. Οι βαθμοί μετράνε.
Μάλιστα, στο σημείο αυτό καλό είναι να σταθούμε και στη δήλωση του Γιώργου Δεληζήση μετά την ήττα του Άρη στο Βόλο. Τότε, που αυτά τα “πρέπει” για τα οποία συζητάμε είχαν μείνει στη… Θεσσαλονίκη. “Αν δεν έχει κίνητρο ο Άρης να νικάει σε όλα τα παιχνίδια, τότε ποιος έχει;”, είχε αναρωτηθεί -και πολύ σωστά- ο αρχηγός των “κίτρινων”. Η δήλωση αυτή θα αποκτήσει και πάλι νόημα, αν δεν τα καταφέρει ο Άρης σήμερα κόντρα στην ΑΕΛ. Για σκεφτείτε το καλύτερα… Για πότε η εξέδρα θα ξεχάσει τι έγινε στα ντέρμπι που πέρασαν και η γκρίνια θα επανέλθει, κανείς δεν θα το καταλάβει! Γιατί πάντα αυτό συμβαίνει στις μεγάλες ομάδες, σε αυτές που έχουν πολύ κόσμο να νοιάζεται και να φιλτράρει το καθετί.
Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, και πολλούς ακόμη, ο Άρης έχει ντέρμπι και σήμερα. Και οι παίκτες του έχουν πολλά “πρέπει”, που επιβάλλεται να τους οδηγούν και στα ενενήντα αγωνιστικά λεπτά στο χορτάρι του “Κλεάνθης Βικελίδης”. Αν δεν έρθει τελικώς η νίκη ενώ έχει γίνει η σωστή προσπάθεια, αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Την καλή νοοτροπία και τη δόκιμη αντιμετώπιση των πραγμάτων, όμως, όλοι θα την τσεκάρουν και θα την καταλάβουν…     


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.