Στόχος είναι τα “λεφτά”;

Ο Ολυμπιακός αγγίζει μυθικά ποσά με την επιστροφή του στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η ομάδα του Μαρτίνς χτίζεται για κάτι διαφορετικό.

Η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών είναι μια δύσβατη ποδοσφαιρική διαδικασία. Το ξεκίνημα της σεζόν από τα μέσα Ιουλίου δημιουργεί παγίδες τόσο στην προετοιμασία και τον προγραμματισμό της ομάδας, όσο και στη σύνθεση του ρόστερ. Με σκληρη και μεθοδική δουλειά σε όλους τους τομείς η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε τρεις συνεχόμενες ευρω-προκρίσεις και ο σύλλογος θα καρπωθεί τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρώ με την είσοδο της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ανάλογα με τα αγωνιστικά αποτελέσματα του Ολυμπιακού το ποσό αυτό, μπορεί να γίνει μεγαλύτερο. Τα λαμπερά ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης απέναντι σε κορυφαία κλαμπ, τα εκατομμύρια που χορεύουν, το πρεστίζ που γίνεται πιο ισχυρό δεν εκπληρώνουν τον στόχο της ομάδας του Πειραιά, για τη σεζόν που διανύουμε.   

Όπως επανέλαβε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην ομιλία προς τους ποδοσφαιριστές του “ρεαλιστικός και μεγάλος μας στόχος είναι το πρωτάθλημα”. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται επί δύο σεζόν μακριά από τους τίτλους και την κορυφή της εγχώριας ποδοσφαιρικής σκηνής και αυτό είναι κάτι αλλότριο με το DNA του συλλόγου. Το φετινό ελληνικό πρωτάθλημα μάλιστα είναι ιδιαιτέρως απαιτητικό, η εμπλοκή της πρώτης ομάδας της κανονικής διάρκειας στα πλέι οφ το κάνει συναρπαστικό, ενώ απαιτείται η μέγιστη προσοχή και συγκέντρωση μέχρι το φινάλε. Το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι προγραμματισμένο απλώς για να πάρει τις προκρίσεις και να ξεφουσκώσει… ηρωικά στη συνέχεια. Είναι μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί εντός των συνόρων και θα διεκδικήσει όσα της αναλογούν έξω απ’ αυτά. 

Το παιχνίδι με την ΑΕΛ την Κυριακή (19.15, NS2HD), είναι η απαραίτητη προσγείωση στην ελληνική πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός θα γτνωρίζει τους σταθμούς της φετινής ευρωπαϊκής του περιπέτειας, όμως θα προέχει το πολύτιμο “διπλό” απέναντι στην ομάδα της Λάρισας. Από την πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης, έγινε εμφανές πως οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι για να καταφέρουν να επιστρέψουν στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Η διαδικασία των προκριματικών και η πρόκριση μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία, έχουν πυρώσει το μέταλλο της ομάδας και δύσκολα θα ταξιδέψει ανυποψίαστη για τη Θεσσαλία.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.