«Τα μάτια στη μπάλα Στέφανε»…

Ο Τσιτσιπάς ούτε έγινε ο χειρότερος τενίστας με τα πρόσφατα αποτελέσματα του, ούτε είχε γίνει ο καλύτερος όταν νικούσε τους Τζόκοβιτς, Φέντερερ, Ναδάλ.

Ήταν ακόμη ένα αποτέλεσμα αυτό στον πρώτο γύρο του US Open που διογκώνει το προβληματισμό. Για τον ίδιο βέβαια κι όχι όλους όσοι έσπευσαν να τον στείλουν στα “τάρταρα”…

Εκεί  που ενδεχομένως βρίσκεται και η ψυχολογία του. 

Όμως όπως στη ζωή έτσι και στον αθλητισμό το πιο σημαντικό, κρίσιμο αν θέλετε, στοιχείο είναι η ισορροπία. 

Θαρρείς αυτά τα αποτελέσματα έρχονται για να κρατήσουν σε ισορροπία το Στέφανο Τσιτσιπά που βρέθηκε, ανεβαίνοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα την πυραμίδα του αθλήματος, στην πρώτη του πεντάδα!

Έχοντας από την αρχή του 2019 νικήσει το Ρότζερ Φέντερερ και το Ράφα Ναδάλ, έχοντας φτάσει στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, στα ημιτελικά του Masters της Μαδρίτης κι έχοντας πανηγυρίσει τίτλους σε Μασσαλία κι Εστορίλ… 

Θαρρείς λοιπόν ότι η νομοτέλεια του σύμπαντος αποφάσισε να αποκαταστήσει την ισορροπία αρχής γενομένης από εκείνο το συγκλονιστικό ματς στο Ρολάν Γκαρός με αντίπαλο το Στάνισλας Βαβρίνκα.

Έκτοτε ο Στέφανος περιορίστηκε πέντε φορές στον πρώτο γύρο (Γουίμπλεντον, Αμερικανικό Όπεν, Σινσινάτι, Μόντρεαλ, Σερτόχενμπος), ενώ μετρά τέσσερις διαδοχικές ήττες.
Δε βγάζει την ίδια σταθερότητα στο κορτ, το σερβίς του δεν έχει εξελιχθεί για να ανταποκριθεί τις απαιτήσεις του υψηλού επιπέδου στο οποίο έχει αναρριχηθεί, όμως ο Τσιτσιπάς είναι ακόμη στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Ούτε έγινε ο χειρότερος τενίστας με τα πρόσφατα αποτελέσματα του, ούτε είχε γίνει ο καλύτερος όταν νικούσε τους Τζόκοβιτς, Φέντερερ, Ναδάλ. 

Κι όσοι του απέδωσαν τον έναν ή τον άλλο χαρακτηρισμό, το μόνο που πέτυχαν είναι να φορτώσουν «τόνους» βάρους στους ώμους του ή να αποσυντονίσουν την πυξίδα του! 

Το επιτελείο του οφείλεινα τον προστατέψει και να του δώσει ξανά την έμπνευση που του λείπει, όπως ο ίδιος δήλωσε μετά την ήττα από τον Αντρέι Ρούμπλεφ. 

Ο ίδιος από την πλευρά του να βρει ξανά την ισορροπία του, δουλεύοντας μεθοδικά κι εστιάζοντας σε αυτό που αγαπά και τον αγαπά… 

Είναι σαφές ότι για να μη μείνει στην ισορροπία του τρόμου που βαδίζει αυτή τη στιγμή, αλλά να αποκτήσει την ισορροπία του πρωταθλητισμού οφείλει να προστατέψει το σώμα του, το μυαλό και την καρδιά του αφιερώνοντας τα στο τένις κι όχι σε ό, τι δορυφορείται αυτού είτε στις περιπτώσεις επιτυχίας, είτε στις περιπτώσεις αποτυχίας.

«Στέφανε, τα μάτια στη μπάλα» λοιπόν, όπως λέει μια από τις βασικές αρχές του τένις! Τα άλλα άφησε να τα κάνει το ταλέντο σου…  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.