Ερνέστο… Μαρτίνς!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς που τρομάζει με την συνέπεια και την σοβαρότητά του, θυμίζοντας την ομάδα του Βαλβέρδε.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ισοφάρισε χθες το ρεκόρ του Ερνέστο Βαλβέρδε με 4 εκτός έδρας νίκες στην Ευρώπη (Λουκέρνη, Ντουντελάνζ, Μπασάκσεχιρ και Κράσνονταρ). 

Ο Πέδρο Μαρτίνς κατάφερε να στείλει τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από τον δρόμο των ΜΗ πρωταθλητών για πρώτη φορά στην ιστορία του (το είχε πετύχει μόνο ο Παναθηναϊκός το 2008).

Ο Πέδρο Μαρτίνς διατήρησε αήττητο τον Ολυμπιακό σε 6 αγώνες της προκριματικής φάσης, με ένα γκολ παθητικό, έχοντας μάλιστα πάρει τη νίκη στους 5 από αυτούς!


Κυρίως όμως, ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο δεύτερος προπονητής (μετά τον Ερνέστο Βαλβέρδε) που καταφέρνει να κρατάει χαμηλά την μπάλα ακόμα κι όταν η ψυχολογία ΟΛΟΥ του club είναι στα αστέρια!

Επίτευγμα πραγματικό σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου όλα τα θαύματα κρατάνε μόλις τρεις ημέρες και αν…

Στην πορεία του Ολυμπιακού προς τους ομίλους, όπου τελικά και θα αγωνιστεί εφέτος η ομάδα του Πειραιά, έχω γράψει αρκετά πράγματα για τον Πορτογάλο προπονητή και τις κινήσεις που έκανε (και έγιναν αποδεκτές από την διοίκηση) για να φτάσει στη χθεσινή επιτυχία.

Χθες είδαμε επιπλέον τα εξής:

-Ο τραυματισμός του (θεωρητικά) βασικού φορ στην προθέρμανση, του Γκερέρο, έφερε στο βασικό σχήμα τον (θεωρητικά) αναπληρωματικό επιθετικό, τον Ελ Αραμπί, που σκόραρε τα δύο γκολ της νίκης!

-Ο κλασικός φόβος κάθε ομάδας να μην αιφνιδιαστεί στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, αν και προέκυψε ως γεγονός, έφερε την άμεση αντίδρασή της με την γρήγορη ισοφάριση.

-Ο Ολυμπιακός, που μέχρι τώρα δεν είχε δεχθεί γκολ και δεν ξέραμε πως θα αντιδράσει, το έκανε με άνεση και πήρε τη νίκη, ανατρέποντας το σκορ.

Βαλμπουενά έβγαλε ολόκληρο το 90λεπτο, κάνοντας μαρκαρίσματα ακόμα και στην περιοχή του Σα, φανερώνοντας ότι όλα είναι στο μυαλό και στην καρδιά! 

Φυσικά και είναι ακόμα η αρχή. Είναι το ξεκίνημα. Αλλά αν αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ο Ολυμπιακός είναι πράγματι στη μέση μιας μεγάλης διαδρομής.

Και για να φτάσει στο τέρμα με τις λιγότερες δυνατές εκπλήξεις, οφείλει να θωρακιστεί με μία-δύο επιπλέον ποιοτικές προσθήκες που ήδη δουλεύονται στο εσωτερικό του. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.