Ο Θανάσης της Λουκίας…

Η αστυνομία, λέει, έλαβε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Στην Ελλάδα. Διπλοί και τριπλοί έλεγχοι στις εισόδους. Τρομάξαμε. O Iσίδωρος Πρίντεζης γράφει από το Μονπελιέ...

Η αστυνομία, λέει, έλαβε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Στην Ελλάδα. Διπλοί και τριπλοί έλεγχοι στις εισόδους. Τρομάξαμε. Και μετά, η αστυνομία καταγράφει τις ζημιές. Και κάνει ταμείο. Συνήλθαμε στο λογαριασμό.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ενίοτε ως φάρσα. Στην Ελλάδα άλλωστε οι φαρσέρ έχουν πέραση. Η ίδια ιστορία. Χρόνια τώρα. Τα μόνο που δεν αλλάζουν είναι τα μέτρα. Παραμένουν δρακόντεια με το ίδιο πάντα αποτέλεσμα. Πώς γίνεται η ίδια συνταγή να παράγει το ίδιο αποτέλεσμα και να μην αλλάζουμε τα υλικά; Θέλουμε;

Στην πολύπαθη από τρομοκρατικά χτυπήματα χρόνια τώρα Γαλλία, η απλή διαπίστευση του επαγγελματία δημοσιογράφου δεν είναι μια απλή υπόθεση καθημερινής εργασίας του απλού υπαλλήλου. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε. 

Η διαπίστευση για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ στο Μονπελιέ χρειάστηκε ένα μήνα για να εγκριθεί. Αλήθεια.

Η Νομαρχία πήρε τα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και τα τσέκαρε με τη γαλλική αστυνομία, η οποία με τη σειρά της τα διασταύρωσε με την ελληνική! Και αφού οι εμπλεκόμενοι τσέκαραν ότι η φωτογραφία και τα στοιχεία ταυτότητας και διαβατηρίου είναι αληθή και το πρόσωπο δεν εμπλέκεται σε ιστορίες τρέλας, μόνο τότε έγινε η διαπίστευση αποδεκτή. Η εμπρόθεσμη. Όλα καλά.

Στην εκπρόθεσμη διαπίστευση δημοσιογραφικού μέσου, ο ρεπόρτερ παρέμεινε εκτός γηπέδου μια ώρα! Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ένιψε τας χείρας της, παρέπεμψε στη Νομαρχία και όλοι περίμεναν να ειδοποιηθεί η γαλλική και η ελληνική αστυνομία για να δοθεί η τελική έγκριση. Αλήθεια. Θα μπείτε λέει το αργότερο την άλλη εβδομάδα!

Μπορεί το ελληνικό δαιμόνιο να έδωσε λύση (γιατί δεν υπήρχε λάθος, αλλά εκπρόθεσμη διαδικασία, που εγείρει υπόνοιες), αλλά στη Γαλλία τα μέτρα ασφαλείας είναι πραγματικά δρακόντεια. Για ένα πάρα πολύ απλό ζητηματάκι. Το οποίο στην Ελλάδα θα είχε τελειώσει σε τριάντα δευτερόλεπτα, με σφραγίδα λάθος σε φωτογραφία άλλου, από υπάλληλο εκτός υπηρεσίας που ξέρει τον Θανάση, φίλο της Λουκίας, αδερφή της Τασίας, που τους ξέρει όλους και λυνοδένει. Απλά και ελληνικά.

Θα μπείτε λέει εντός μιας ώρας ή την άλλη εβδομάδα! Μόλις τελειώσουν οι αγώνες. Τόσο απλά και γαλλικά…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.