Το παιδί κάνει… ναζάκια!

Aπό σκιά του Μέσι, σκιά του εαυτού του! Ποδοσφαιρική σκιά. Κολπάκια, τακουνάκια, πασίτσες, υφάκια, γελάκια, τσαμπουκάδες, τραυματισμοί. Ο Ισίδωρος Πρίντεζης γράφει για την Παρί που θέλει να ξεφορτωθεί αυτόν που της κάνει... ναζάκια!

Aπό σκιά του Μέσι, σκιά του εαυτού του! Ποδοσφαιρική σκιά. Κολπάκια, τακουνάκια, πασίτσες, υφάκια, γελάκια, τσαμπουκάδες, τραυματισμοί. Στα κρίσιμα ματς, απών. Με Ρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτετ, θεατής. Με Ντιζόν και Νιμ, ζογκλέρ. Τσίρκο.

Έφυγε από τη Βαρκελώνη για να μην είναι στη βαριά σκιά του Μέσι. Ήθελε, λέει, να λάμπει μόνος του και να σηκώσει το βάρος μιας ομάδας, μιας πόλης στο δρόμο για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Πήρε του κόσμου τα λεφτά (222 εκ. ευρώ), επέβαλε τους κανόνες της αλαζονείας του, τσακώθηκε με τους κανόνες της ομάδας. Και τώρα τιμωρείται. Από τους κανόνες. Και από την ομάδα.

Η Παρί θέλει τον.. Πύργο του Άιφελ πίσω! Αυτόν που έδωσε δηλαδή για να αγοράσει και χρυσοπαρουσιάσει τον Βραζιλιάνο αρτίστα των 222 εκ. ευρώ. Θέλει, από κάθε ενδιαφερόμενο, Μπαρσελόνα, Ρεάλ, Γιουβέντους, 100 εκατομμύρια ευρώ μίνιμουμ, δυο… χαφάρες, δυο… μπακάρες, και δυο παίκτες να μετρούν… γκολ σε κάθε πάσα (Σεμέδο, Ντεμπελέ, Ράκιτιτς, Μπέιλ, Χάμες, Βινίσιους, Ντιμπάλα, Τσαν). 

Και παράλληλα, έχει τον αστέρα της αποκλεισμένο από κάθε δράση της ομάδας. Να βλέπει ο ζογκλέρ Νεϊμάρ τον Μοτίνγκ να σκοράρει με την Τουλούζ. Και τον Καβάνι να πανηγυρίζει. Τον Καβάνι. Στον οποίο δεν έδινε τη μπάλα, μην κάνει το λάθος και σκοράρει. Τον αγνοούσε στο ματς. Ο Νεϊμάρ τον Καβάνι. Αμετροέπεια χωρίς… Καβάνι!

Ήταν Οκτώβριος του 2017. 

«Ο Νεϊμάρ θέλει να εκτελεί τα πέναλτι; Βεβαίως! Τι κι αν ο κόουτς Έμερι έχει δώσει από πέρυσι εντολή στον Καβάνι; Ο πρόεδρος Κελαϊφί πληρώνει όσο όσο τον Ουρουγουανό για να παραιτηθεί της απαιτήσεως εκτέλεσης! Αμ πώς. 

Ο Νεϊμάρ έχει δυο επιπλέον φυσιοθεραπευτές. Τον ακολουθούν παντού. Ακόμη και για… ποτό. Μπορεί να πιαστεί το… χέρι και να πρέπει αν ξεκουραστεί το… ποτήρι! 

Ο Νεϊμάρ έχει συμφωνήσει με τη διοίκηση να μην τον… μαρκάρουν δυνατά κατά την διάρκεια των προπονήσεων οι συμπαίκτες του, θέλει δηλαδή να τον κοιτούν εξ αποστάσεως και άμα λάχει να χειροκροτούν ακούγοντας Πιαφ! Αμάν… Πιάφ! 

Ο Νεϊμάρ δεν θέλει να κάνει ασκήσεις στην άμυνα, όπως όλοι οι άλλοι. Θέλει να κάνει μόνο ασκήσεις στην επίθεση. Και να του δίνουν τη μπάλα, χωρίς να έχουν απαίτηση να την ξαναπάρουν! «Όλα δικά σου μάτια μου»…

Ο Νεϊμάρ είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Παρί που μπορεί να κυκλοφορεί με τη δική του τσάντα με τον χορηγό του και όχι με την τσάντα και το χορηγό της ομάδας. Το ιδανικό θα ήταν όλοι οι συμπαίκτες του να κυκλοφορούν με την τσάντα και το χορηγό του… Νεϊμάρ!».

Αυτά τον Οκτώβριο, δυο χρόνια πριν. Τον Ιανουάριο του 2018, έχει κι άλλο τεύχος η… Νεϊμαριάδα! 

«Ο ζογκλέρ της μπάλας μέτρησε τα τέσσερα από τα οκτώ γκολ της ομάδας του με τη Ντιζόν, αλλά ενοχλήθηκε πάλι από τις επιδοκιμασίες του κόσμου που δεν τρώει κουτόχορτο προς τον Καβάνι και αποχώρησε με μια μπάλα στα χέρια στα αποδυτήρια χωρίς να συμμετάσχει στους ομαδικούς πανηγυρισμούς με τον κόσμο (μικρότητα; Μπα. Μεγαλοψυχία!). 

Κι αυτό γιατί δεν άφησε (αφού αυτός αποφασίζει για όλα, αυτός θα έκανε στην άκρη) τον Καβάνι να χτυπήσει το πέναλτι, όπως ζητούσε ο κόσμος, για να γίνει ο Ουρουγουανός ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Παριζιάνων με 157 γκολ (είχε ισοφαρίσει το γκολ του Ιμπραχίμοβιτς στο ματς). Ιστορική βραδιά για τον Καβάνι στη σκιά του Νεϊμάρ; Μπα!».

Περί σκιάς λοιπόν, ποδοσφαιρικής. Αύγουστος 2019 και η Παρί ταλαιπωρείται (και ταλαιπωρεί, ομάδες, λίγκες, κόσμο) ακόμη με το διαβόητο σίριαλ Νεϊμάρ. Ναι, αυτόν τον αστέρα του ποδοσφαίρου που ασχολείται με μαλλί, τσαντάκι, πέναλτι, επιθέσεις και την κρίσιμη ώρα απουσιάζει. Όπως απουσιάζει και τώρα από το προσκήνιο. Στο οποίο θέλει να επιστρέψει, προφανώς στη σκιά κάποιου άλλου. Στην Ισπανία, βέβαια δεν θα βγάλει άκρη ούτε με Βαλβέρδε (δαπάνησε πολλά για Ντε Γιονγκ, Γκριζμάν, Φίρπο), ούτε με Ζιντάν (βάζει κανόνες, δεν θέλει απειθαρχία). 

O Nεϊμάρ πάντως θέλει Μπαρσελόνα! Αυτό είπε στον Λεονάρντο. Η σκιά του Μέσι τον… καλύπτει επαρκώς!

Μιλάμε για… Ι-σπανία περίπτωση Νεϊμάρ που μπορεί να επιστρέψει τελικώς στην καθημερινότητα της Παρί, με τις ευλογίες του Τιάγκο Σίλβα, μετά και τους τραυματισμούς των Καβάνι και Εμπαπέ. Μύλος. 

Τελικά, αυτή η αλλοπρόσαλλη Παρί (του τεχνικού διευθυντή Λεονάρντο!) δεν σε αφήνει να πλήξεις ποτέ…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.