Η τριπλή απειλή της Σλόβαν

Για τον ΠΑΟΚ διακυβεύονται πολλά στο παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης (29/8) με τους Σλοβάκους στην Τούμπα, γι' αυτό και η αναμέτρηση λαμβάνει χαρακτήρα τελικού για τους "ασπρόμαυρους"

Η ζημιά που έπαθε ο ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό με τον Άγιαξ αποδείχθηκε μεγαλύτερη από ό,τι έτσι κι αλλιώς ήταν. Οι παίκτες άδειασαν ψυχολογικά κι ο “Δικέφαλος” το πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο στον πρώτο αγώνα με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, στη Σλοβακία, όπου γνώρισε αυτή την άδοξη ήττα με το “κρύο” 1-0. Πλέον, το ζήτημα είναι ότι έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση οι “ασπρόμαυροι” έχουν μπροστά τους έναν κρίσιμο τελικό, στον οποίο διακυβεύονται πολλά γι’ αυτούς και ενδεχόμενη αποτυχία θα τους φέρει σε δύσκολη θέση.
Η Σλόβαν Μπρατισλάβας, κοντολογίς, απειλεί τον ΠΑΟΚ σε τρία επίπεδα την ερχόμενη Πέμπτη (29/8) στην Τούμπα: στο επίπεδο των βαθμών στη σχετική κατάταξη της UEFA, στο οικονομικό επίπεδο και τέλος στο επίπεδο της αυτοπεποίθησης και της ηρεμίας εν όψει μίας σεζόν που ξεκίνησε πολύ διαφορετικά από την προηγούμενη για τους “ασπρόμαυρους”. Αυτά, κυρίως, διακυβεύονται για τον “Δικέφαλο” στη ρεβάνς με τους Σλοβάκους και δεν είναι καθόλου λίγα!
Αναλύοντας κάθε επίπεδο χωριστά, οι βαθμοί είναι υπερ-απαραίτητοι για τον ΠΑΟΚ, αν θέλει να αλλάξει κατηγορία δυναμικότητας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ήδη, η πορεία της περασμένης σεζόν έκανε ζημιά στους “ασπρόμαυρους” και η κατάσταση θα επιδεινωθεί με έναν ενδεχόμενο αποκλεισμό από τους ομίλους του Europa League την τρέχουσα. Το τελευταίο που θέλει ο “Δικέφαλος” αυτό είναι…
Σε ό,τι αφορά στην οικονομική ζημιά που θα πάθει ο ΠΑΟΚ, αν δεν περάσει το εμπόδιο της Σλόβαν στα πλέι οφ του Europa League, θα έχει αντίκτυπο στο πλαίσιο του Financial Fair Play. Για να ανταπεξέλθει η ΠΑΕ σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να αναπροσαρμόσει την οικονομική της στρατηγική, πράγμα όχι ιδιαίτερα εύκολο και δόκιμο τέτοια εποχή, που ο σχεδιασμός έχει ήδη από καιρό προχωρήσει.
Όσο για την αυτοπεποίθηση και την ηρεμία, αυτά είναι στοιχεία απαραίτητα για μια ομάδα που θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα της προηγούμενης περιόδου, δηλαδή το νταμπλ στην Ελλάδα. Είναι άλλο να κυνηγάει μια ομάδα πρώτη φορά αυτό το στόχο κι άλλο να θέλει να κρατήσει τα τρόπαια στα γραφεία της. Την περασμένη σεζόν κανείς δεν έδινε σημασία στην κακή ευρωπαϊκή πορεία, γιατί ο βασικός στόχος ήταν άλλος. Την τρέχουσα σεζόν, όμως, η συνθήκη αυτή έχει αλλάξει και κάθε αποτυχία σε κάθε επίπεδο μετράει αλλιώς.
Όπως γίνεται αντιληπτό, ο ΠΑΟΚ μπαίνει με πίεση στη ρεβάνς με τη Σλόβαν. Τον εαυτό του πρέπει να ξεπεράσει πρωτίστως και μετά το εμπόδιο των Σλοβάκων. Είναι εύκολο; Απάντηση σε αυτό έχουν οι παίκτες του “Δικέφαλου” και μόνον αυτοί. Η γνώμη όλων όσοι είμαστε απ’ έξω είναι απλώς για να γίνεται συζήτηση… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.