Η κοινή μοίρα Κράσνονταρ και Ολυμπιακού!

Οι δύο ομάδες μοιράζονται ένα παρόμοιο σενάριο στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν.

Ο Ολυμπιακός απέχει ένα 90λεπτο από την επιστροφή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς διατηρεί σημαντικό προβάδισμα μετά το 4-0 του πρώτου αγώνα με την Κράσνονταρ στο “Γ. Καραϊσκάκης” για τα πλέι οφ των προκριματικών της διοργάνωσης. Η ρωσική ομάδα έχει βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο μετά τη συντριβή στο Φάληρο και πλέον περιμένει ένα “θαύμα” για να πανηγυρίσε την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπως παραδέχτηκε στη συνέντευξη τύπου ο προπονητής των “ταύρων” Σεργκέι Ματβέεφ.

Οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν μια ανάσα από την επιστροφή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ χάρη στη μεθοδική δουλειά του Πέδρο Μαρτίνς και κυρίως χάρη στα αντανακλαστικά που έδειξαν μετά τον τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας, στις 10 Ιουλίου. Μετά από 13 ημέρες η ομάδα του Πειραιά έδωσε το πρώτο της επίσημο ματς στο Πλζεν της Τσεχίας, καταφέρνοντας να πάρει σημαντική λευκή ισοπαλία και να θέσει θεμέλια πρόκρισης για τη ρεβάνς του Φαλήρου (4-0). 

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναπροσάρμοσε τα πλάνα του και χρησιμοποίησε τον Ματιέ Βαλμπουενά πίσω από τον επιθετικό, με τους Ποντένσε και Μασούρα στα “φτερά”. Η μίξη εμπειρίας, ενθουσιασμού και ποιότητας της συγκεκριμένης σύνθεσης της μεσαίας γραμμής μετρίασε την ανησυχία που έφερε ο τραυματισμός του Φορτούνη και έδωσε πίστωση χρόνου στην ομάδα. Φυσικά και δύο συνεχόμενες προκρίσεις με Πλζεν και Μπασακσεχίρ. Η πίστωση χρόνου ήταν αναγκαία για να ενσωματωθεί πιο ενεργά στο πλάνο της ομάδας ο Χιλάλ Σουντανί και να προχωρήσει χωρίς σπασμωδικές κινήσεις ο μεταγραφικός σχεδιασμός.  

Η Κράσνονταρ βρίσκεται σε ένα ανάλογο σταυροδρόμι. Στο “Γ. Καραϊσκάκης” έχασε έναν από τους σημαντικότερους παίκτες της, τον Ρεμί Καμπελά εξαιτίας τραυματισμού (ρήξη χιαστών) και θα πρέπει να κυνηγήσει την ανατροπή του 4-0 χωρίς εκείνον. Μια ομάδα με πανίσχυρο ρόστερ που όμως θα πρέπει να αναζητήσει λύσεις εκ των έσω, για διαφορετικούς λόγους από τον Ολυμπιακό. Το Financial Fair Play της UEFA, βάζει φρένο σε έκτακτη μεταγραφική ενίσχυση των Ρώσων, που εκτός από τον Καμπελά, έχουν χάσει με σοβαρούς τραυματισμούς τον Γιούρι Γκαζίνσκι (εξάρθρωση ωμοπλάτης) και τον Βίκτορ Κλάασεν (ρήξη χιαστών). Οι τρεις αυτοί παίκτες κοστίζουν 42 εκατομμύρια ευρώ, περίπου το 1/3 του εκτιμώμενου συνολικού προϋπολογισμού της Κράσνονταρ (147,6 εκ. συμφωνα με το transfermarkt).

Η ήττα στο Φάληρο ήταν ιδιαιτέρως διδακτική για έναν ακόμα λόγο, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα, sport-express.ru. Η Κράσνονταρ μπορεί να διαθέτει ένα πανάκριβο ρόστερ, όμως όπως φαίνεται ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, ένας παίκτης που κόστισε κάτι παραπάνω από 500.000 ευρώ στον Ολυμπιακό, θα της στερήσει περίπου 15 εκατομμύρια και την είσοδο της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν το ωμό ποδοσφαιρικό ταλέντο εκδικείται τα εκατομμύρια! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.