Γι’ αυτό φεύγει ο Καρντόσο

Ο Μιγκέλ Καρντόσο φεύγει και το Novasports.gr εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν τον Πορτογάλο τεχνικό στην πόρτα της εξόδου της ΑΕΚ.

To στοίχημα, δυστυχώς για την ΑΕΚ, χάθηκε. Το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες δουλειάς. Ο Μιγκέλ Καρντόσο ουσιαστικά αποτελεί παρελθόν για την Ένωση προσθέτοντας και ο ίδιος μία ακόμα, τρίτη διαδοχική, αποτυχία στο βιογραφικό του. Απλά αυτή είναι και η πιο σύντομη σε διάρκεια…

Η φυγή του Καρντόσο και των συνεργατών του που ήρθαν μετά Βαϊων και κλάδων στα Σπάτα δεν είναι η μοναδική, καθώς προηγήθηκε αυτή του ανθρώπου που τον έφερε στην Ένωση, Νίκου Λυμπερόπουλου, αλλά και του γενικού αρχηγού, Βασίλη Δημητριάδη. Γενικώς σκούπα από τον σε έξαλλη κατάσταση Δημήτρη Μελισσανίδη.

Το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών μάλλον αναμενόμενο ήταν παρά έκπληξη προκάλεσε σε αυτούς που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα. Ο Καρντόσο είχε χάσει το παιχνίδι εδώ και καιρό και ο χρόνος απλά μετρούσε αντίστροφα για να έρθει το τέλος. Τι έκανε λάθος ο Πορτογάλος; Τι πήγε στραβά στον σχεδιασμό και στο πρότζεκτ αλλαγής φιλοσοφίας και ταυτότητας της ΑΕΚ; Πολλά μπορούν να ειπωθούν τούτη τη στιγμή…


Αναξιοποίητες μεταγραφές

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ έφυγε για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της έχοντας κλείσει τα περισσότερα μεταγραφικά μέτωπα. Εκτός του εξτρέμ και του επιθετικού. Όλοι οι παίκτες ήρθαν μετά από υπόδειξη του Πορτογάλου ή κατόπιν συνεννόησης μαζί του. Είχε όλα τα κομμάτια του παζλ διαθέσιμα και έπρεπε να τα συναρμολογήσει για να παρουσιάσει τη νέα εντυπωσιακή και επιθετική ΑΕΚ. Με τέσσερα επίσημα ματς οι μεταγραφές πρόσφεραν ελάχιστα και οι παλιοί Μάνταλος, Λιβάια έβγαλαν το… φίδι από την τρύπα. 


Εμμονικά δογματικός

Στο μυαλό του Καρντόσο στριφογύριζε μόνο το πως θα αφομοιώσουν οι παίκτες του τη φιλοσοφία του. Τίποτα άλλο. Πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο, αλλά χωρίς ένταση. Προπονήσεις στατικές με πολλή θεωρία και ακόμα περισσότερες επαναλήψεις. Μηδενική ένταση, μηδενική αντοχή. Η φυσική κατάσταση σε χαμηλό επίπεδο. Μάλιστα υπήρξαν παίκτες που του πρότειναν να αλλάξει το στυλ προπόνησης, όμως ο Καρντόσο επέμενε στο δικό του πλάνο. Δογματικός και εμμονικός με αποτέλεσμα οι παίκτες να μη μπορούν να πάρουν τα πόδια τους στα επίσημα ματς. 


Τα παράπονα που δεν εισακούστηκαν

Αρκετοί παίκτες είχαν εκφράσει τα παράπονά τους ότι δεν έχουν δυνάμεις μέσα στους αγώνες και ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει. Ουδέποτε έγινε κάτι τέτοιο. Ο Καρντόσο έβλεπε τον κίνδυνο να έρχεται αλλά δεν ήθελε να τον κοιτάξει κατάματα. Και το πλήρωσε ακριβά όλο αυτό, καθώς σιγά σιγά έχανε και τα αποδυτήρια. Έχανε ακόμα και τους “δικούς” του παίκτες με την κατάσταση να φτάνει πλέον σε μη αναστρέψιμο επίπεδο. 

Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε σε αυτό το σημείο. Η ΑΕΚ να μην μπορεί να πάρει τα… πόδια της μέσα στο γήπεδο, να έχει δεχθεί έξι γκολ σε τρία επίσημα ματς και το πιο άσχημο να μην δείχνει ότι μπορεί να συνέλθει. Να είναι ακίνδυνη επιθετικά και άχρωμη δημιουργικά. Με τον Καρντόσο την ίδια ώρα να ανακαλύπτει θετικά σημεία στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Μιας ΑΕΚ που μετά κόπων και βασάνων έβρισκε λύσεις στην επίθεσή της, την ώρα που δεχόταν με χαρακτηριστική ευκολία φάσεις στην άμυνά της. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.